Množični pogini živali
Zadnje dni od povsod po svetu prihajajo vesti o množičnih poginih živali. Od ptičev, do rib in rakovic. Brala sem že neka ugibanja o nekem sončnem sevanju, pa o toči in ognjemetih, ampak najbolj verjetna pa se mi zdi ta zadnja.
Pogini naj bi bili posledica izpusta strupenih plinov, ki so jih nehote izpustila ameriška vojaška letala. Vse skupaj je toliko bolj sumljivo, ker so nekega ameriškega strokovnjaka, ki je prejšnji teden povedal, da ve za kaj se gre pri poginu živali in da bo vse skupaj obelodanil tudi javnosti, našli umorjenega. Nekomu očitno močno ni bilo v interesu, da določene stvari pridejo v javnost.
Edino mi ni pri tem jasno zakaj se te mrtve živali pojavljajo po celem svetu, če je izpust plinov res bil samo v Ameriki.
Mimogrede, danes so v Ptuju našli dva poginula laboda. Očitno se bo spet začela obsedenost s ptičjo gripo.
Komentarji
JEBEŠ AMERIKO!
tou je čudno? ja svejt ide v ku.rac, pa tou najdeš v bibliji-mojzes...pred 3000lejti
apokalipsaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
View Mass Animal Deaths in a larger map
Pojavlja se več teorij, kaj naj bi povzročilo pogine. Nekatere so naravnost smešne, spet druge se pojavljajo ob vsakem večjem svetovnem pretresu (povezave z Nezemljani ali Bogom). Razlog za pogin bodo znanstveniki v kratkem našli, nekako morajo pomiriti širno javnost in upravičiti svoje visoke študije. Vprašanje je, če bo razkrit pravi vzrok :)
Še spletna povezana do "teorij";
http://www.activistpost.com/2011/01/10-leading-theories-for-dead-birds-and.html
Haha, vi pa teorije zarote :) Razlog pogina so nizke temperature, oz. pri eni grupi bi naj bil straj zaradi ognjemeta. Na "obdukciji" strupenih snovi nejso najšli, niti kakršnihkoli fizičnih poškodb. Pogini so normalni in se pričakuvlejo vsako leto, letos je bila številka pač večja.
šimiiii ne seriiiiiiiiii!!!!!!!!!
Meni se zdi čudno, da je ravno v ZDA taka koncentracija teh množičnih poginov. Dvomim, da je stvar tako nedolžna.
Sicer se nam pa spet obeta panika z gripo očitno.
En razlog je samo .................. vesoljci !!!!
Drago Balajc
Točno, vesoljci..... pa še Nostradamus je tou napovedo; tan takoj za poglavjem o Hitlerju!!
1. bliža se leto 2012!
2. prinas do tak tajkuni padali!
3.posledica soboškega ognjemeta!
Branko Boldižar
Strupeno snov morejo pozati, ka jo lejko identificirajo kak takšo? Ali nej?
Sicer pa se amiji zelo radi špilajo z raznimi preparati - še po svejti jih uspejo plasejrati...
Drago Balajc
Praf čako san takši članek. Pred enim tednom nihče ni vedel nič, zdaj pa vsi vedo, da je bil eden, ki je grozil, da bo razkril in še že tudi ve komu je grozil in s čim je grozil. Ameriške tajne službe pa so bile še tak butaste ka so ga umorile, čeprav je bilo jasno, da v tem primeru vse skupaj še hitreje prišlo v javnost.....
Jao, jao, slab scenarij tudi za nizkoproračunski holivudski film...
Zadnje dni od povsod po svetu prihajajo vesti o množičnih poginih živali. Od ptičev, do rib in rakovic. Brala sem že neka ugibanja o nekem sončnem sevanju, pa o toči in ognjemetih, ampak najbolj verjetna pa se mi zdi ta zadnja.
Pogini naj bi bili posledica izpusta strupenih plinov, ki so jih nehote izpustila ameriška vojaška letala. Vse skupaj je toliko bolj sumljivo, ker so nekega ameriškega strokovnjaka, ki je prejšnji teden povedal, da ve za kaj se gre pri poginu živali in da bo vse skupaj obelodanil tudi javnosti, našli umorjenega. Nekomu očitno močno ni bilo v interesu, da določene stvari pridejo v javnost.
Edino mi ni pri tem jasno zakaj se te mrtve živali pojavljajo po celem svetu, če je izpust plinov res bil samo v Ameriki.
Mimogrede, danes so v Ptuju našli dva poginula laboda. Očitno se bo spet začela obsedenost s ptičjo gripo.