Mamila v murski soboti

|

Zanimivo bi bilo, če bi se malo razspisali tudi o tem.Kajti mislim da je to v Soboti velik problem, polovico nasnifanih,in kaj dela soboška policija?Ničesar.....

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Zanimivo bi bilo, če bi se malo razspisali tudi o tem.Kajti mislim da je to v Soboti velik problem, polovico nasnifanih,in kaj dela soboška policija?Ničesar.....

in potem se na tem forumu,hvali nek debilni posrani cigan COCE,kako preprodaja travo,kako nosi pištolo,piše o klanju,pa nobeden nič,sodišča v soboti cigane meni nič tebi oproščajo...

hijena

SRBIJA-se se tij registrejro sten namenom ka se angažejrane od super lija, ka takšeh fint je zdaj dosta bilau v tem kratkem času-nauve uporabnik,......

hijena

Gledej snifanja, pa kajenje marihuane,...pa je stvar vsakoga posameznika, gledej toga da je v špartakuso pol nasnifanih-nevem če držij, ampak nekaj pa jih je sigurno in je to njihova odločitev za zabavo in za njihovo življenje, in ka tu policija more-NIČ, ker so to male ribe katerih se ne lovi, ampak iščejo se velike....

Ajda Jeseničnik

Kda prideš na vhod bivšoga srednješolskoga centra, šnofaš travo, na WC-jih, na ekonomski se tudi čuje fejst, problem je dijaški dom...snifa se je! Poliocija tou po šolaj vsekakor preganja, ker smo starši dali pobudo za tou. Ja, glede snifanja v Spartacusu pa je tou resnica, ke je tou javna tajna, ka se tan tou dela, pa je tou od soboških lokalov najbole znani, ka se tou tan dogaja. Se je tudi vmes v debatah tou zasledilo. Itak, je tou odločitev posameznikov. Je pa tudi tou dober apel za policijo. Če me znajo pri Živexi staviti pa pitati če san kaj spila, naj tou tudi gledajo...
Dober razlog za prijavo.

za super lee se ve kdo ga vodi ,to je navadna beznica,hijena registrirana sem s tem namenom ,da se o tem spregovori,ni prijetno če ti nasnifani težijo in utrujajo vrli policisti in inšpektorji pa ti pišejo kazen za navadno kajenje...

hijena

Ajda-tij maš dejte enoga ka v ekonomsko odi enoga ka v center ode enoga ka v osnovno šaulo ode še iz prejšnjih komentarov, pred parimi lejti si bijla pa na matoranskom izleti,TEJ LAŽIJ ME NA NEKOJ SPOMINJAJO, ka nemo  pa tej lokal zdaj tu začale omenjateS.... L. pa ka se zdaj še pet stanih zagovornikof jave gor te  tak znamo ka je tau..

hijena

Ide na policijo jih prijave do ti rade volej prisluhnole, neven kak jih v temi tij spoznaš ka so vinjeni pa nasnifane, ka nega velke razlike, neven ge kadiš -MENI SE TIJ ZDIS TAU KA SAN NAPIJSO -utemelji ge te gnjavijo ob šteroj uri

Ajda Jeseničnik

Moja deca so v gimnaziji in OŠ.  Od maturantskoga izleta, ali plesa san nej pisala. Gnjavi mene nišče nej, niti policija, ker nema razloga me gnjaviti. Z ekonomsko man povezavo tudi službeno.
Glede prijave pa ti nemaš kaj skrbeti.

Pilot

Saj snifanje je gratalo tak popularno, ka že 15 letniki kupujejo kokain pa speed, pa te se nasnifajo, pa so navrejte vsi pa te jih gor drži, ka te lejko pijejo cejlo noč brez prestanka.  Saj v spartakuse ite na tej wc pri glavnon vhode, pa te vidle, ka jih sploje ni strah pa sram, pa te si na umivalnik vsiple tou sranje, pa te snifa pred tebov.  Kak je hijena napiso, policije ne zanimajo taki, kateri stojijo celi den v parke ali bilo ge, pa te čakajo, ka keri kupi kaj za 5 eur.
Aja pa še neka, srbija, kelko si star/a, ka vrvleš o ton, ka coce piše, ka de jih vse klal pa kak nosi pištolo okoule?????

Tilen Matiš

@Ajda san obiskujen ekonomsko šolo v MS. Pa san glede kokaina še nič nej zasledo...

renata varga

Če resno mladoletniki hodijo okoli pa se drogirajo, te je potrebno iskate vzroke doma pri staršaj, oni, pa samo oni so zatajili. Lepo vas prosen, kam pa prijdemo, če mo začale čakate ka de nan policija pa lastniki lokalof deco k sebe spravlale. Moje dejte je tudi v dijaškon, pa ne snifa, ker san ga vzgajala, pa mejla čas za njega, zna pa tudi ka se lejko obrne na mejne v bilo  kakšne težavaj de in če be sake starš razmišlo v tej smere, se ne be take gluposti pisale po forume, ker se ne be niti dogajale v take mere.

renata varga

Hijena tij ga pa tude v tej temi biksaš, ka se dogaja v javnosti je nej stvar posameznika, v ten primere nastradajo tudi drugi, predvsem tisti, keren manjka samozavesti. Ne vpletaj me v določen lokal, ker vedno zagovarjan samo resnico in podan svoje mnenje in če štoj, te tij, to dobro znaš, ge poven ka mislim in mi je čista vseeno, če se tudi prijatelji ne strinjajo z menof.
Ajda: kakšna mati si, ka lejko povejš : odločitev  posameznikov? Ka če bi bila tvoja deca?Mogouče nasvet, menje foruma, pa več ukvarjanja z deco.

mandarina3

Mnenja sem ka policija resan premalo naredi glede mamil.Zaj, kakši so postopki pa zakoni nevem,sam, primer za keroga znam,ka si znajo, ka oseba prodaja drogu,pa ga policija že 100 krat odpelala pa isti den pistila,pa 10 letna deca tam gledajo kak prideju, pa jim vsem na očem,odavle robu(ne deci),policija pa  njemi nemre nič,to jaz ne razmim. Razlika med pijanim pa nakajenim , je velka.Sam ga v oči pogledneš,al pa povohaš.Za to pa resan ne moraš biti nekši strokovnjak.

mandarina3

rožicačrna verjemi ka si lehko najbolši starš na svetu,pa 20 vur na den z deco,pa tiste 3 vure ka ne boš z njim de napravu ka de un ščeu,zato ka deca maju svoje možgane pa svoju pamet,ne pa moju al pa tvoju.Lehko ga navčiš kulture pa ka je prav ka pa ne,či de pa prišel v družbu gje de droga al pa alkohol prisotna,nemreš biti nikoli 100% kak de se odločo pa ka de napravilo to dete.

Ajda Jeseničnik

@rozicacarna, moja deca bi ti pravli kakša mati san, pa ne mo ges o ton s tebov. Vej pa snifajo tudi malo starejši nej samo mularija. Ges pa tij pa nikomi dovolilnic vo ne piševe. Če pa do moja deca snifali, pa mo ge rešavala, pa nej važno s kakšnim postopkom. Nej povedano, pa ka mo uspela rešiti...neman pa težav z ukvarjanjom, ka man deco tuj zaposleno s svojimi aktivnostmi, tak ka samo ukvarjanje je nej zadosta. Kak vala za odrasle, ka če delo mamo vsaj gluposti ne delamo, tak za deco tou tuj vala.

Markic Kris

naj dela što ka njemi paše, itak so alkohol pa čiki največja droga pa se nišče ne ozira na to..ge rejsan ne ven ka ščeš z touf temof dosegnoti, ka de policija tvojo pozornost zaznala?
vači pa, največ pizdarij se napravi kda je človek pijan, taka ti ka si odpro temo, na prohibicijo si nej pomislo?

čriček

10 let stari otroci že znajo ka je sex,11let stari -ka je cigaret ,12 let stari,ka je alkohol. 13 let stari to pomalen vse sprobajo 14 let stari so že junaki ,se že lejko s čim pohvalijo 15 let stari ,starši že odijo za njimi pa jih ščejo obvarovati od vsega hudega ,te pa je rezultat že viden ,sicer nej pri vseh ,ker stariš je vsaki dober ,pa želi svojemu otroki vse naj. TOREJ KDO JE KRIV ,da so mladoletniki po lokalih ,tudi ponoči ,pa v parki pa majo cele noči žurke ,pa vsak ma telefon ,pa starši ne zdigne kda ga zove, pa zagojdna rano gda idejo v šolo vidiš v parki kak pločevinke nagibajo s kozlom ,ka se bar melo osvežijo prle kak pridejov šolo.Po šoli ajde v park ali pa fazanerijo dale,koka kola pa rdećo vino.pa more se ti zmešati.To je realnost v kateri živimo ,kak se pa bojujemo proti njej pa tuj znamo .Rezultat je omenjen zgoraj .

Ajda Jeseničnik

Za marsikaj bi mogla biti prohibicija; sicer pa gnes den je vse normalno, ka je bilo prlej nenormalno. Nega krivca...krivimo družbo...
Baje pa ka največ sledi koke je na pejnezaj, ka se tou lepo mota.

Pablo Escobar

Hjeee, koka, či se menej kaj pijta je to droga za lidij keri majo pejneze, cejne so astronomske za robo kera bi naj bila 100% čista, to ka se pa v ms odavle pa pitaj boga ka je vse fkup zmiksano, dvomin ka bi to deca kipuvali, ge bi pa dobili telko pejnez? Policaji so mastno podkupleni v toj soboti, ka drkajo lidi keri kadijo ganđo- kera je že napram alkoholi bole mila droga (verjeli ali ne) ka sploj ne gučin o tej sintetikaj. V koki so pejnezi to je to....sicer pa što še gnes den uporablja izraz mamila?

renata varga

mandarina, prav imaš, otroci res mislijo s svojo glavo, imajo svoje možgane, ampak niso pomanjšani odrasli, zato je njihovo razmišljanje večkrat v nasprotju z družbeno sprejemljivimi odnosi. Res, da so v obdobju, ko radi eksperimentirajo, je pa dejstvo, da so v ta istem obdobju najbolj elastični in v kolikor jim starši takrat pokažemo pot , se je bodo držali, še posebej, če jim bomo nanizali posledice pozitivnih ter negativnih stvari. Seveda se bo kak močan karakter uprl, ampak tu spet lahko odreagiramo, če nas ni sram ter si poiščemo pomoč, nihče nam je ne bo serviral na pladnju. Verjemi, vse se da rešit. Ni pa rešitev v tem, da obsojamo policiste ( tem je figo mar za naše otroke, danes jih zaprejo, jutri izpustijo, glavno da jim mine delovnik), iniciativo moramo dat mi.

renata varga

Kdo je torej kriv, da 15 letniki ponoči delajo neumnosti po lokalih? Kdo je kriv, da ga "serejo" po parku? Razberi si odgovor čriček. Meni samo enkrat ne bi dvignil telefona, samo enkrat bi ga zalotila v napačni družbi, izgubil bi zaupanje, pa še možnost izhodov in sicer do takrat, dokler mi ne bi dokazal, da je človek. Nisem mu dala življenja zato, da bi si ga uničil.
Ajda obstaja x institucij na katere se lahko anonimno obrneš in pomagaš drugim, razen, če pišeš nekaj, ker pač pišeš.

Duncan McLaud

Jah kakša prohibicija, što de šteu de že nekak doubo, vejpa droge so nej dovoljene pa se itak drogejrajo na takši eli ovakši načijn. Tu pri ton je sigdar samo prelaganje što je krijv, krivda pa odgovornost je pa odvisna od vsakoga posameznika, nej pa od policajof pa šče ne vejn od koga vse. Ka te lejko en policajček napravi, vej pa malo premišlavlite nej ka napamet pijšete, te de za vsakin stau pa jemi napijše ček (oz. bole moderno plačilni nalog). Najboukše ka na vsakši kükel enoga postavijo, ka de te mislite vse pod kotrolof!?

seblogger

Ena off topic pripomba. Policaji ne pišejo čekov, ampak položnice. Če bi policaji pisali čeke, bi mi vsi v vrsti stali za pizdarije. Ček vnovčimo, položnico plačamo. Razlika je samo v minus predznaki, ma pa velki pomen bi pravo.

Continue with smart talk.

tomi kolmanič

hijena
22. 2. 2010
ob 09:39

Gledej snifanja, pa kajenje marihuane,...pa je stvar vsakoga posameznika, gledej toga da je v špartakuso pol nasnifanih-nevem če držij, ampak nekaj pa jih je sigurno in je to njihova odločitev za zabavo in za njihovo življenje, in ka tu policija more-NIČ, ker so to male ribe katerih se ne lovi, ampak iščejo se velike....

Hijena sva nej v dobih odnosih glede foruma sam ti toü poven ka či malo ribo zgrabijo de gvüšno vö povedala ge je dobila robo

čriček

Otrokom dajemo denar ,prične se že ob rojstvu, ko mu ga prvič za dar položimo v zibelko , ko začne jesti in znati držati, mu kupimo sladoled ko gre v vrtec za žvečilko , ko gre v osnovno šolo za razne stvari ,ko gre v srednjo šolo za preživetje v času študija .Pa smo tu ,denar je sveta vladar,podzavestno ga otroci uporabljajo,za nakup in društvo, v katerem se gibajo. Otroci imajo svoje pravice ,mi starši svoje dolžnosti, nadzor nad vsem ne moremo imeti,Rožicačrna, pa ne govori da lahko, ti otroku to in to ,vzgoja je eno nadzor pa drugo ,ne moreš ga privezati na stol in ga imeti 24 ur pod nadzorom.Sama vzgoja otroka še ne pomeni imeti genialnega otroka brez napak,sami mu lahko pokažemo dobro pot ter ga vodimo skoz odraščanje vendar je dovolj samo en trenutek ko zagleda pred sabo idole ,ki pa so lahko dobri ali slabi.Ti idoli smo pa mi odrasli ali malo starejši ,to otroci vidijo in tu se navzamejo dobrega ali  slabega....ali pa vidijo kaj drugega ,tega jaz ne vem.

mandarina3

Ne zdi se mi pametno ka deci v šolaj do potankosti razlagajo o drogah.OK slabe strani drog,poživil,mamil...in posledic,ampak da jim z kufrom tablet in raznoraznih mamil hodijo po šoli pa razlagajo ka kera tableta naredi človeku pa kakšen učinek ma to se mi ne zdi prav.Vepa sakši zna ka tablete so v lekarni,ne pa v lokali al na vulici.To pa  mislim ka še bole zbudi zanimanje dece,pa si misli,kak te lehko od toga človeki tak fajn aj ka jaz to probam.
Je pa res ka otroke moramo starši fest meti pod kontrolu,gje je bil s kem je bil pa ka je delal.Ker če eno pi......jo napravi pa njemi ne stopiš na prste,bo še drugo pa tretjo.Te pa resan policije nemreš kriviti.Sam SKANDI če male ribe ne polovijo kak do te velike?Če malih rib ne bi blo te tega sranja tudi ne bi blo telko  

Vizionar Venuso

Neščen biti pameten ali vsi mlatite prazno slamo. O mamilaj te gučali deci pa že v planičkaj alko v gobec rivlete. Ka o cigareti nem pravo. Sploj pa mamila lkidje poznajo tak dugo kak je človik živ. Vse kulture so s tem živele brez problemov mi materialistični magarci pa vse uničimo, prenaredimo in zlažemo.
 To je ena kurčeva politika kere žrtve smo mi vsi. Zdaj mi pa naj nešče pove ge je logika ka en pijanec pa kadilec tobaka lejko v vskšoj službi dela jaz pa ka si tu pa tam kakši joint prasnem ka man težave z zdravjom san onemogočeni pri vsej službaj. Ne ga srati, trava pa alko sta neprimerljiva. Ite na konoplja org. pa poglednite kakša droga je konoplja. Jaz san gledal v klasifikaciji drog pa je sploj nega. Poglobo san se bole in dojel ka je konoplj sploj nej droga je zelo milo in nenevarno zelišče. Na sveti sploj nega primera ka bi od konoplje što vesno.
 Na kak san pravo. Naš materialistični svet je ena štala brez prihodnosti. Najbole pa je noro to, ka se droge enostavno popolnoma ne legalizerajo pa naj dela ka što šče. Prvič do bar zdravo drogo dobili, drugič pa v zdravstvenom zavarovanji tak napraviti, ka či se fentaš sam z drogeranjom ti je družba nej dužna pomagati. Ka se pa zdaj dogaja: Totalen absurd. Prvo se nafiksajo heroina te zabredejo na konci pa so bolniki in jim država plačuvle drogo - metadon. Ge je tu pamet. Isto z pijancimi. Či se znal zapiti naj vrkne bi jez pravo. Či se zafiksal naj crkne, takšen pa resan nej vreden pomoči. Tisti, ki so pa ubogi, invalidi itd. pa ne dobijo od države pa družbe nikaj pametnoga. Najbolše se je zafiksati pa si brez skrbi. Država te oskrbi z drogo, hrano in stanovanjem.
 Pa te mi povejte kak naj človik takši sistem podpira ali sodeluje. Či smo častni nas je podpirati to kar se dogaja lejko samo sran. Poglednite z vašimi penezami se preživljajo jankiji pa pijanci. Ka so vam pa hašišari kda slaboga napravili. Či bi policaji tak lovili drogeraše kak Jankije bi vse inači bilo. Pravite ka v Spartakusi samo gledajo ka so male ribe. Zakoj pa te z travov vsakšega pobašejo. Tudi za pol grama lejko marsikaj doživeš, či si neveden in prestrašen.
 Škoda ka trošite besede na to temo. Ker je nesmiselna, bolna in skregana z zdravim razumom.
 Pa še nekaj je. Niti dva človeka sta si na tun sveti nej istiva. Zakoj bi mi naša družba radi vse porinoli v eno školjko. To je proti naravi. Zato pa se dogaja kar se dogaja. Doktori nemajo uspeha, družba je vse bole pokvarjena vse je zlagano in v interesu pejnez. Da se uničimo te bomo si lejko s temi penejzi samo še kurili. Či de vam srat, nevola s tov plastikov si riti nemreš pobrisati. Pa jo probajte jesti. Svet je v kurci. Ali se vi ne dajte. Napravite si ka de vam lepo. Aha policija! Tak van povem. Tisti, ka se odloči za službo policaja nemre biti dober človek. Nemre meti srca, ka samo zaradi plače in največkrat neumnoga zakona ljudi muči in jih spravlja ob zdravje. Pomislite srmaka v Muri, keromi en posrani šmrklavec veselo napiše ček za 1000 eurov pa še uživle pri tom. Kak je ljko policaj človik. To je isto kak bi pravo za popa ka je človek. Kak lejko nešče vsakši den dela proti človekiovemu interesu biti srečen pa zdrav. Popovje sagajo lidi z bogom, policaji pa z čekami in zatvorom. Či pomislim, ka takši svet delamo mi lidje mi je resan slabo. Ajd dosta. Idem misliti na rože in naravo, gledat kak počasi kopni sneg in že se bodo iz zemlje pokazali zvunčki itd. Nej fajn, da si v naravi z dobrov družbov brez betežnih predsodkov. Lepi den vsem pa enjajte opravljati kak se što drogera. Prvo se zavedajtre, ka je nikotin(cigaret) ena najhujših in najnevarnejših drog pa te naprej. Sploj pa nešče ka pije alkohol se sploj naj ne glasi. Naj ga je v rit sram. Uporabblja drogo, ki je v zgodovini človeštva povzročila največ smrtnih žrtev in naredila neverjetno škodo in jo dela s tem ka se alkohol toči, vinarji so poštovani lidje jaz pa ka travo man za zdravilo san te nekši narkoman, diler in kaj jaz znam ka vse san že čul. Lidje ne gučite na pamet in ne vervlite novinam in televiziji. Tej vam polagajo ka njim paše. Za istino se je trbej potruditi, če jo ščete dojeti. Tudi v šoli so vam lagali kak meni in ta j. svet je kup laži. L.P.

Ajda Jeseničnik

@rožica... ; žal nimam časa, da bi lahko pomagala drugim, čeprav bi to zelo rada počela. Želela bi si, da bi moji otroci to delali, mogoče hčera še bolj.
Pisanje tja v en dan...ni moj stil. Dejanja štejejo.
@skandi - ignoranco moremo stisnoti!!!

mandarina3

Trabuko pa ka te zaj smo mi pijanci ka na forumi pišemo?Ti si ena fejst razočarana duša,sam tu smo ti mi ne nič krivi.Si se mi spopadamo svojimio težavami kak znamo pa moremo,vsi mamo svoje probleme. To ti nič ne pomaga ka misliš ka je celi svet pokvarjeni.In ka po tvoje bi naj delali s kadilci pa s tistimi ka pijejo (občasno al redno)
pred zid pa z mitraljezom? 

Duncan McLaud

@seblogger; je san samo pogovorno napijsau se ti pa opravičujen či se ti zdij tak napačno, je pa či si dobro preštiu v oklepaji nappijsani strokovni izraz za tou ka ti napijše

seblogger

McLaud. No, saj to nema veze s temo. Še menje se mi trbej za to opravičevati lol. Vi samo nadaljujte s temo, meni je zanimivo šteti. trabuko je dosti resnice napiso. Tiste mamice, ka ste tak prepričane, ka vaše dejte pa že nej to pa ovo pa tisto, pa bi mogoče moglo fejst dobro razmisliti, če je rejsan tak kak ve mislite. Marsikeri froc, tudi ges, so se pred staršami vedno lejpi delali, real life pa je bil vedno drugo...

Se spomnin ene moje sošolke. Ocene zelo dobre, ovo tretje, nika slaboga za povedati. Pol časa pa je v šoli nej bilo. Opravičila so se nosila, vedno podpisana s strani "mame." Gda je mama prišla na sestanek je nikoli nej bilo problemov, ker so ocene bile dobre. Te pa enkrat razredničarka omeni, kak to ka je telko betežna pa ovo pa tretje. Pa mati pravi razredničarki, ka ona še enga opravičila nej napisala do zdaj. :D

Nekateri starši verjetno majo rejsan zelo dobre odnose s svojo deco in deca jim marsikaj zaupajo. Ščen pa samo povdariti, ka ne bojte vedno 100% prepričani ka znate vse o vašon deteti, pa ka van vse 100% prizna in zaupa. Ste vi svojin staršon vedno vse zaupali in vedno vse po resnici povedali? Dvomin...

Duncan McLaud

@trabuko; tu ti v marsičem dan prav, nemreš pa vsej lidij skup mejšati pa praviti ka so slabi pa lejko je pijanec eli si pokadij joint, pa ma kakšokoli službo pa še kaj, či je dober po srci je dober či pa nej, ka je betežen v glavi, jemi pa nega pomoči (oz.kakši hrastovec, ormož), pa je lejko doktor, pop, poslanec eli pa delavec v Muri!!

Pri nas je tou vse malo slabo zakonsko urejeno malo si poglednite Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.
Vsakoga pa tuj nemrejo preiskati, češ kao da ma drogo. Ka pa tuj policaji lejko napravijo, tou so samo kljukeci keri delajo tou ka jin tan ovi v Ljublani pravijo pa napijšejo, ovači pa majo vsi povrsti samo nekše pravice pa to ti nesmi napraviti pa ovo... vejpa nemrejo pa vse povrsti samo zapirati ka te mo je šče bole šinfali  papire vö napijšejo pa kakšo položnico dobijš, te pa ideš k sodnijki, tej pa tak žmetno delo majo ka ne folgajo delati boščeki, kapa te misliš, pa dobij te kakši mejsec pogojne!
Koka je itak kak Pablo pravi droga za bogate ka je draga.
Je pa tou ka so deca gnes den tudi vse čiduže bole razvajena pa bi vse probali. Vse je pa v vzgoji, pa mi nej gučati ka nej, pa ka majo deca svoje prepričanje, te ste jim ga slabo privzgojili.

Pablo Escobar

@trabuko, v starih civilizacijaj je "drogo" lejko uporabljo samo vrač in pa vrhovni poglavar plemena...heroina je nej blo, koko so tuj nej sintetizejrali samo liste žvečili, so pa ble alternative ala tiste rastline kere si si prešto na konoplji. Konoplja je preveč multifunkcionalna rastlina ka bi jo legalizejrali, farmacevtske družbe so že eden od glavnih nasprotnikov. Ka pa te vij lidgej mijslite, tej tablete ka jih dobite v lekarnaj,ka je to? Pa to so za menej tuj droge, pa so legalne pa jih vsi gejmo pa vsen jih predpišejo, vejpa či ideš čitat stranske učinke mijsliš ka si lsd pojo. Heroin je prvi sintetizero Bayern, farmacevtska družba kera zaj na velko trži aspirin, samo te so najšli nadomestilo - morfi, itd. itd. itd. Kda so pejnezi v pitanje se marsikaj dela, tuj kakši virus na novo sintetizejra pa v lufte spistij, ka se te lejko tablete odavlejo...

hijena

Ka tu eni pijšeta čuda, nevem več komu to gre, samo bi rad povedo da stane 1 gram dobrekoke 150,00 € in za tau deca prinas nemajo pejnez, tau je droga bogatih, trava je pa del vsakega kadilca, kajti skoraj vsak kadilec ki kadi v srednji šoli, je imel stik z travo in si naj starši ne zatiskajo oči češ moj pa samo kadi cigarete, ker vem ko sem bil v teh letih smo vsi kadilci vsaj dvakrat poskusili travo,....
PA ŠE TAU-nekateri se v alkoholizem in droge spustijo z vidika neuspešnostu v življenju, neodplačanih kreditih, propadlih privatnikov-kriva država, niso jim plačevali, a oni so državi davke morali plačevati,zarubili so jim premoženja...
In potem naj take vse postrelimo-prosim vas saj smo pa vsi samo ljudje, je pač treba ljudem pomagati, meni osebno je človeško življenje največ pomembno..

hijena

Drage starše ka pa če bi šli kdaj tak malo pod krinkof poglednot vašo deco kama so šli pa ka delajo v diskojah pa njin dovolite ka pre kolegicaj prespijo, če vam je mar za njih njin tau enauk napravete na leto pa do meli vekši straj joj ka pa če pa stareva prijdeta, po moje vas kap zadene da te jih vidli tan ob trej vgojno, če jih sploj najdete...

miic miic

ta teza ka se na ekonomski na velko kadi travo ale kakoli že pač je iz trte zvita, pa napisana na pamet...
najbole bv je za vse probleme policaji krivite, keri samo izvršuejo to ka jim naročijo nadrejeni in skrbijo za zakone, kere so napisali VAŠI predstaviniki, kere ste VI volile! sicer pa tudi meni idejo na ku**c nekše wannabe policaji - šmrklaši stari 20 let, pa te nemajo do človeka (staroga recimo 50 let) nikšoga respekta in se neka nosijo...
pa še neka, kar je že bilo napisano: vi mamice se vam ne vidi ka ste malo preveč naivne, zaščitniške oz. kak bi že to pravo? najbole me ne živce ide kda od kakših staršov čujen: eh moj pa to ne dela, moj je priden, to so vse ovi krivi pa takše fore.

hijena

miic- se popolnoma strinjam stabo, ka vse matere tau delajo, vresnici so pa njihova deca najhujša, ne ztiskajte si uči matere ite enauk poglednot pa te znale ka dela gnesden mladina od 10-20 lejt, ka če tu gor napijšen te pijsali ka so nej vsi iste pa se obreguvali v menej.....

5450

Ok, zdaj je tema tak adijo, ka so se oglasili hašišari keri do na takši ali načiši način ščeli dokazati ka so droge zdrave ;)

mandarina3

Jaz sem pisala na to temu pa to verjetno mene ide miic pa hijena.Moj  ide v disco pa na rojstne dneve,pa je tam alkohol pa cigarete pa še kaj drugo,sam pa ZNAM kakši ide pa ZNAM kakši pride,ker ga odpelam pa ga pripelam domov.NE VEM pam kam še bo,sam pa VEM ka bom napravila vse ka nede zabredel v kakše težave. Zato pa so mobiteli ka znaš ka dela,ne rabiš zraven njega stati.   

miic miic

ma ja saj določeno svobodo deci moreš dati definitivno. tudi za ceno ka de recimo probo travo ale pa še kaj več. ale vseeno: če je pameten toga nede delo. - moje mnenje.
@5450 to pa itak svetski komentar! :) moj podpis :D

renata varga

Se strinjam z mandarino, tudi jaz odpeljem otroka, pa grem po njega, vmes sem pa tudi dostikrat v bližini oz. nepričakovano pridem, to ne pomeni, da mu ne zaupam, samo želim vedeti kdo je, ko misli, da me ni zraven. Zato hijena ne dajaj vseh mamic v isti koš, nikoli nisem trdila, da je moj otrok brez napak in, da ne bi bil sposoben zabresti med temne oblake, če pa bi se slučajno kaj takega zgodilo, si ne bi zatiskala oči, temveč bi ukrepala. V vsakem primeru bom ukrepala sama, tebe ne bo noben prosil pomoči, verjameš ali ne, pojma nimaš o aktualni temi.

Windu

vmes sem pa tudi dostikrat v bližini oz. nepričakovano pridem
Da bi meni to moja mama delala, kda san bil vne, bi to kompletno vnicilo kaksi koli odnos sva vaci mela. In mas prav. To je nej, ka ne zavupas diteti. To je ka sebi ne zavupas, se bojis, ka si nej dosta sposobna mama bijla, ka bi deca nej norij delali, tuj kda so nej bili pod kontrolo.
Sicer pa, kerikoli starsi, ka pijejo alkohol in/ali kadijo, nemajo nikse pravice se razburjati, ce to delajo tuj njihova deca. Practice what you preach.

renata varga

Ja miic , naloga staršev je naučiti otroka pametno razmišljat, samo ni toliko pomembna verbalna komunikacija, kot  sta pomembna vzgled in socialno okolje, potem ga kasneje vrstniki ter slab zgled širšega okolja ne zrušita več.

renata varga

Windu verjemi,  to, da se pojavim kjer je otrok sploh ni nič slabega, ne kvarim mu zabave, niti ga ne blamiram, pridem pač s svojo družbo, nekaj spijemo( ne pijem alkohola) in gremo. In morda se ti zdi čudno, ne moti ga moja prisotnost, pa še njegovi kolegi se pogovarjajo z mano. To so pozitivni odnosi, žal ti tega ne boš nikoli razumel, ker si negativno nastrojen. Glede mojega poslanstva kot matere pa je boljše, da ne komentiraš, ker me ne poznaš . Za informacijo, nikoli nisem kadila, kaj šele pila.

čriček

Rožicačrna,ne zameri ampak smatram ka bi lejko bila kakšen dober pedagog v kakšnom socialnom ali pa drugem centru.Pa vseeno te tvoje metode so nej glih tak ka bi jih vsaki odobravo ,nadzor ob vikendih ,zakoj če že zaupaš lastnemu otroku,ki je med tednom na študiju in v internatu  ,daje dobro in se ne druži z slabimi ,te  konec tedna tuj nej trbe stati pa zalezovati kaj dela.Ali pa vseeno nemaš mir ko je v tvojibližini ali dvomiš v to  ,nemaš zaupanja v ta sistem,ali pa je vzrok ta opevani lokal s..... in čas ko si tam delala ,pa ves strah izhaja iz videnega v tem lokalu ki se ti je tako zameril.

mandarina3

Redki,redki se lehko" pohvalijo",ka brez straha decu pustijo kam,pa je to ne kriv oča al pa mater ampak glih ti ka so nigdar ne meli nadzora pa meje do kere lehko idejo. 

hijena

Rožicačrna-pred nekaj časa si pijsala ka tij odeš vsake vikend v super lij pa ka te je tan fajn,boš boš šla tij koma boš ščela....
Zdaj pa pa pijšeš ka za decof odeš ven.....
Naslsednjić boš najverjetneje pa šla z lovcame na lovino, pa z upokojenci na razvedrilni tabor......
V ČEM JE TU SMISEL TEH TVOJIH ZGODBIC.....
RABIŠ DOKAZE????

renata varga

Čriček da se razumemo, nikogar ne silim uporabljat ali odobravat moje metode. Lokal v katerem sem delala v tem primeru sploh ni predmet debate, ne bi komentirala tamkajšnjih dogajanj, ker jih vsi poznamo, je pa res, da moj otrok s svojo družbo tja ne zahaja.

hijena

Eh rejsan, ka ne povejš ka se tan negda delala mogoče ka znaš kak je tan ali je tau prišlo iz ženskih tut...

renata varga

Hijena kaj je tu tebi spornega? Kaj ima spet super li s tem? Daj si stol pod rit, nauči se brat, pa prebrano razumet. Ti si tipičen primer destruktivizma. Poanta mojega pisanja je, da se naj vsak stariš potrudi za svojega otroka, da ne bo izpadel tak bebec kot si ti. Pa kaj se greš, oba veva kdo sva, pa lahko rešiva privat zadeve tudi privat, ne preko foruma.

Ajda Jeseničnik

Ka svoje dete pistin, sikdar s strajon, pa dokeč je nej doma san v straji. Tak je mati sikdar meni gučala, pa zaj jo razmin ka je mislila...zavupan ji pa, ka zaidnok znan ka se ne de znapila, ali zdrogerala...zaidnok. Sicer ušpiči marsikaj, ali v toj smeri nej. No s tej norih let de pomali vo, tak ka te vupan, ka de še menje možnosti. Ali što je gvušen, ka se nemre se obrnoti.
Mali je bole vprašljivi, ka de...ka je tak najgeričen, ka bi se rad probo...tak ka toga de trbelo prvezati. (malo heca!!!) Dvoje dece, pa saki načišen...tak ka ne ven ka bou...
Saj probaš deci razložiti, kakši nasvet dati...ali ali...kak so me idnouk v šouli pravli, ka ne mo sikdar mogla roke gor držati...Pa istina je. Deci trbej zavupati. Na zavupanji delati pa je žmetna naloga starša. Moj mali me je znoro, ka je niti treno nej z očami. Un be že odo koli, pa nej še za njega. Malo naj še bou otrok, ka nika nede zamudo...
Na konci koncov, je pa zanimivo biti stariš...

hijena

črnarožica-pa ka te nan te tu tij zdaj odavleš pravlece-ali pa enostavno lažeš

veverca

Ene meje starši morejo postaviti, či gli ka jih deca z veseljon prestopajo. Glavne meje pa si deca morejo postaviti sami. In vörvlite mi, ka si jih znajo, samo či jin vi tou dovolite. Gnesden bi pa eni radi bili idealni starši idealne dece. V bistvi pa svojo deco samo "gušite". S svojo vzgojo poskrbite ka do sebé najbole spoštovali, pa te vidli, ka jih nede mogo štokoli vrteti. Kakšo samopodobo ma lejko mladostnik, či ga stariši non-stop kontrolejrajo (eni doma še s testerami lejčejo), či ga ščitijo tüdi gda tou nej trbej, či od njega zahtevajo ka uresniči njihove nedosežene cilje. Püstite jin, ka fčasik tüdi kakšo piz...ijo napravijo, ka je tou najboukša šoula. Tüdi mi smo toga mogli napravit preci, prlej kak smo gor prišli, kak je tou brez veze. Pa smo zavolo toga nej gli fsi propadnoli, pa smo s sebej nekaj napravili. Meni se laske zdigavlejo, gda se stariši po desetkrat na den z decof po mobiteli zgučavlejo, pa jih spitavlejo ge si, ka delaš, si kejno si prdno... Vej pa van dejte na ovoj strani lejko povej kakoli - vi tak ne vidite. Ka ne gučin, ka se odite v šoulo cotat za njihove ocene, zato ka pač s trojkof ali pa štirkof nede več idealen - ali vaš je pa še skous, pa njemi tou s ten gli ne date na znaje. Pa gda že malo deco vozite od angleščine, baleta, pravlic do glasbene, samo do peskovnika ali navadne mlake, ge bi se naj otroštvo odvijalo, nej! Te pa pride obdobje, ka ciljof, ka ste jin jih vi zastavili nedo mogli dosegnoti, vi pa tüdi skous nede za njimi mogli stati. Do takša deca znali kak dale?
Straj pa, kak pravi Ajda, de skous...

mandarina3

Moji so ne "nadarjeni" v šoli,mali je v srednji, poklicni ka si je to sam zbral neje  nigdar bil obremenjeni z ocenami či gli bi lehko bil odličen,niti sam jaz jokala ka je ne,san zadovolna z njim ka je kulturen pa spoštuvle starejše,pa druge kak i sebe,ide v družbu pa si tudi spije kelko zna ka lehko, ka mu se nede poznalo,ma vrednote v življenji zaradi keri sam prepričana ka de v dobrega človeka zrasel.Takše starše jas tudi poznam veverca,ka jim deca (11 letna al pa več) jočejo v šoli zaradi štirke in to je pa resan katastrofa.Gda pa pride v srednju pa prvi krat v ide te pa ga na pumpanje pelajo.

gipsy gipsy

To v katerem soboškem lokalu se snifa oziroma se tudi za lastnika ve da snifa pa res ni ne vem kaka skrivnost.
Pa meni je vseeno za te glavce, naj snifajo. Problem je, ker to sploh ni več tako drag "šport" kot je bil in ni dosegljivo samo elitam. To se bo razširilo kot ogenj v letu dveh tudi na soboškem področju. V Ljubljani je tega veliko in to je vsem znano....najbolj me je šokiralo, ko me je ob žuranju v Spartacusu en prijatelj vprašal če bom snifal. Sprva sploh nisem vedel kaj me sprašuje, nakar mi je potegnilo in sem bil prav šokiran, ker za njega in še enega njegovega prijatelja sploh nisem pomislil da snifata. Katastrofa....se ogibam v glavnem...
Policija je nesposobna in se raje skriva za ovinki in lovi prekrškarje.

Vizionar Venuso

5450
PRVI DEL
To znan ka man kak hašišar menje pravic pa ka se takši naj ne bi oglašali vej pa tudi državne službe kak hašišar ne dobiš, kak narkoman, pijanec ali tabletoman že. Za pol grama trave te zaprejo, hors pa kak bolnik lejko nosiš, bar za en šut. Šut ti njajo joint pa ode.
Sploj pa ne dokazujem ka je zdravo in kaj ne, ka zdravoga več nega. Či bi bil bole razgledani ne bi takšij komentarov pisal. Rajši še enok prečitaj ka ti je hašišar ščel povedati. Mislim ka nikaj slaboga. In še nekaj. Praviš "zdaj do se že hašišari oglašali tak je tema fuč." Tema je resan fuč, brezveze. Ali glij to je problem pri vsakšoj stvari. Nešče ka nema izkušenj zna najbole pameten biti. To nejde preveč vkup z zdravo logiko. In zato je svet v kurci. Tak kak politika. Mamo politike, keri sprejemajo zakon na zakon ka več bog ne vej ka je na stvari, namesto ka bi nas vodili znanstveniki. Tej bi namesto zakonov kakšo rešitev najšli. Mi pa probleme ščemo rišavati z zakonami brez podlage. Takši je tudi zakon, ki konopljo razvršča med droge. popolnoma neutemeljen in škodljiv za človeštvo, da je marihuana zdaj lahko lepo zlorabljena, četudi še v vsej zgodovini človeštva ni povzročila smrtnega primera ali žrtve.
DRUGI DEL
Za jezik se vjej. Naj san hašišar ali pa či ti tak praviš ali toga se ne sramujem niti san sam ščel ali mel željo to biti, hašišar seveda. Ta naš opevani sistem in civilizacija in doktori so mi pravili, ka mi nemrejo nikak pomagati. San neozdravljivo bolan in imam velike bolečine. Sčasoma ti verjetno več ne bom mogel niti odpisati ali replicerati.
 No kak bi se izrazo. Doktori so me odpisali. Jaz pa san nekak nej verval ka san obsojeni na trpljenje in se podal v raziskovanje, internet, knjige, poljudnoznanstveni filmi in kontakti z različnimi ljudmi.
 Ogromnokrat san naleto na omembo konoplje in, da bi mi lahko v mojem primeru pomagala. Ko mi je pa še priznani zdravnik iz Avstralije toplo priporočal naj proban to (DROGO), san probal.
Resan si od trave zadeti ali to mine.
Kak pravim, jesti kero v trgovini kupimo je dosti večja in smrtonosna droga od trave. Znate, ka delajo pesticidi keri so v hrani, bog ne daj gensko spremenjena hrana. To ka je trava zakonski opredeljena kak droga je nazorna slika človeške topoglavosti.
 V bistvi nej san hašišar sem bolnik in konoplja je edino ka mi pomaga. To mi je dokazala. Betežen san že dvajstipet let kadim pa dvajsti. Marsikaj san doživo in znam , ka nešče ka toga ne proba nemre znati ali razmiti in glij takši okrog toga največ jezike vrtijo.
 Tudi jaz man deco. Povem, ka mi je bole žmetno ob pomisli ka do mogli jesti to zastrupljeno hrano, kak pa ka do hašišari. Za moje pojme je to od vseh problemov še najmenši (če izvzamemo družbeno izobčenost). Zadeti pride k sebi pijan pa nori ostane tudi kda ne pije.
 Trava je v mojih očah neprecenljive vrednosti. Rešila me je muk in propada. Zdaj man veselje do življenja mi je pa žmetno, ka smo lidje plitvi kak laboške pa se kregamo tu o nekših drogah itd... A vso bistvo je v osnovi našega življenja - prehrani seveda. In okrog toga nemo skakali ka se strupimo ali ka nem omenjal farmacije, ki dela enormno škodo čkoveštvi. Mene so kak dete skoraj zapravili. Ker san jin verval, nel san mel znanja, podatkov in izkušenj. Verjel sem in zaradi tega bil ob zdravje. Gnezden me k doktori zavestnoga ne dobijo. To je zadnje.
Kak san pravo, droga je strup in strup je droga. Te se pa pitajte kak ste vsakodnevno zadrogerani, od prehrane. Meni se zdi da zaužijem svoj odmerek zdravila, (ka se te strupi bižijo iz mojega tela in se mi odpre jasna slika).
 Do zdaj je civilizacije vrak zel zaradi vremenskih sprememb in pojavov. Našo de vrag zel, ka se je zastrupila. Določene posledice so vidne in se odražajo v družbi. Ka pa čaka naše genske naslednike nas je lejko samo straj. Malo si zemite časa in najdite poštene znanstvenike, ki povejo resnico. Za tačetek vam predlagam dr.Pustzay. To je problem nej droge pa nekšo ogrevanje planeta. To je samo mazanje oči, ka nebi vidli kak smo zasvojeni in zdrogerani z zastrupljeno hrano in farmacevtskimi strupi.
TRETJI ZADJI DEL
Spartacus, Zvezda, Dijana, Elvis pa še bi lejko našteval legalnih napajalnic v M.S. in tudi drugod. Či že vsi vse tak znate ne odite ta ge van ne paše. Zato pa je več napajalnic, ka naj bi se isti družili. Kak pa naj se različni fajn majo. Nej je to malo smejšno. Te pa idejo pa nekaj zaprejo pa se pojavi takoj pet hujšij napajalnic. To je vojna brez konca. Vsakši naj ide k svojemi krdeli, se briga za svoje nevole in drugim pisti lipo živeti kak komi paše pa kak si postele.
Droge pa so itak politika. Dosta vsega bole nevarnoga pa škodljivoga mamo pa nucamo, kak so vse droge vkup. Droge so politično orožje za poneumljanje ljudi. To je kao eden od mnogih problemov za katerim se skriva resnica. Resnico pa bomo iskali vse do konca življenja.

Ajda Jeseničnik

@gipsy, drži  to...saj pa o tem je govora. Vse je tajno javno in to je zaskrbljujoče. Moja diklina, mi tou skoz gučij zatou pa nešče v vse lokale iti. Saj pa so kak okuženi s snifanjom. San zadovoljna, ka njej šport več pomeni...Resan se je najbokše ogniti...

Ajda Jeseničnik

@trabuko, mislim ka maš določene izkušnje. Od tvojga zapisanoga si saki naj kaj poberej, niti en stavek je nej preveč...

miic miic

ok glede tvojih zdravstvenih težav nemo komentero ka neven ka je na stvari...
ale dobo san občutek ka si skregani z celim svetom! se najde kaj ka ti je vrejdi razen trave seveda?

Vizionar Venuso

miic
nemas pojma. Puno toga mi je vredi. Rad man naravo, vzgajam plazilke, delam podtaknjence najrazličnejših rastlin, mrl bi za gobarijo in ribičijo, potovanja so mi želja ali tu me zdravje zajebavle pa si ne težim. Samo pravim ka mislim pa v koj vervlem. Jaz san nej eden tistih ka bi ga lejko napelali ka bi verval ka nešče dober lejko iz žlahtne vode prenaredi strup VINO. Nej san *žaljiva vsebina je bila odstranjena*...

veverca

Trabuko,
san prepričana, ka bi za koga fčasik boukše bilou, či bi si enoga zmoto, pa se malo doj zmiril. Ali v svojon straji pred "mamilami", se rajši napige kak ecek, pa te zamori cejlo drüžbo, gda domov prijde (či prlej koga ta ne vdari na cesti) pa ženo zmlati, stouce fküp potere, deca pa morejo k sousidi vujti. Tüdi za tejlo je velka razlika ena bakla ali pa meter špricerof, par piv, pa še kaj za presekati. Pa vgojno nanč mačka nemaš. Kakše posledice ma cejla familija pa nanč nej trbej razlagati.
Samo tou se kao nesmi... niti razmišlati...

Vesna Dolšak

Težko je danes vzgajat otroke. Pri vsakem aparatu dobiš zraven neka navodila za uporabo, pri otroku pa nič - tu ga maš, pa se znajdi. Vsak otrok je drugačen, zato ne morejo obstajat neka univerzalna navodila za vzgojo. Kar se izkaže za dobro pri enem, je morda totalno zgrešeno pri drugem.
Jaz sem uporabljala pogovor, pogovor in še enkrat pogovor. Pa ne v stilu "soljenja pameti" in na način "to moraš" in "to ne smeš". Ker vsi vemo, da kar bi se moralo, tega nihče ne počne rad in tisto, kar je prepovedano, to je blo vedno najbolj zanimivo.
Moj otrok ima občutek, da mu zaupam, da lahko sama odloča o veliko stvareh in s tem se počuti bolj odraslo kot je v resnici, čeprav je že skoraj, poleg tega si sama na nek način postavlja meje - uro prihoda in podobne stvari, v bistvu je tak, da ji niti ni treba vprašat ali lahko gre ali ne, mora mi le povedat, da gre, kam približno gre in kdaj ima namen prit in se še ni zgodilo, da ne bi prišla ob tisti uri, ki si jo je sama postavila, pa je nisem niti enkrat nadzirala in hodila gledat ali je res tam, kjer bi naj bila, razen tega, da sva se par krat srečali na festivalu Lent, kjer sva bili obe, ampak vsaka s svojo družbo. Kljub temu, da bo vsak čas polnoletna, prihaja domov "še danes" -  njena izjava o času prihoda, ko jo vprašam, kdaj pride, ne kadi, ne pijančuje, kar pa ne pomeni, da ne spije kdaj kak kozarček alkohola. Mogoče zaradi tega, ker ji nikoli ni nihče rekel, da ne sme kadit, da ne sme pit alkohola ... pač pa smo se le pogovarjali o kajenju, o alkoholu, o drogah ... pogovor in komunikacija, pa vzgledi več zaležejo kot katerokoli pravilo, zapoved ali prepoved. Punca ima zgleda v glavi stvari poštimane, počne tisto, kar se njej zdi prav in primerno za njo, ne pa tisto, kar počnejo drugi in zaradi tega, ker to počnejo drugi. Pa to ne pomeni, da je brez napak, da je idealna, daleč od tega. Zaenkrat moram reči, da z njo ni problemov in upam, da bo tako tudi ostalo.

zanimivo,prav zares zanimivo, nobeden si ne upa povedat kdo snifa,kdo prodaja,kje prodaja,vsi kot mačke okoli vroče kaše........ne vem zakaj se policija ne postavi pred spartacus, superlee je itak prazen, in ne izvede nekaj testiranj......mogoče se bojijo rezultatov in več ne bi mogli ščititi nekaterih lokalov...

Sobochanec

Navodila za uporabo dilerov:
Uporabiti turško rigoroznost ali pa arabske sankcije. Doživotno na (nej pod !) ilivnatoj zemli ali pa od lakejta doj brez rouk.

Srbija je mejla po atentati na Đinđiča akcijo "Sablja" v keroj so spozaprli (skoro) vse kriminalce, dilere, ves ološ, ka ga je bilou na cestaj. Đankiji pa ostali narkiči so se sami javlali v psihiatrične bolnice, komune pa tak dale. V sili ešče vrag gej müje.
Logika osveščanja "ne hvala" po keroj pa delajo naši organi pregona  in v keroj bi naj ponudbo uničilo nično povpraševanje je torej v srbiji nej zdržala.
Prinas smo pa tou še nej probali.

Če si pa što posojsili ščej vničiti tejlo pa mozak pa naj ide v širni svejt, pa si (kak fčasi kavo, banane ali kavbojke) küjpi fiks ali pa snif pa se naj fajn pomali kole.

Hruščov

Ej lidge ste normalni, spozaprejti dilere pa vodonoše in prekiniti mreže, ki po Jankovičevih besedah v SLO ne obstajajo, pa naj so samo veze v politiki, gospodarstvu ali celo v bejlon praje.
kak de pa kakšna žurka pri študentaj ali pa v visokih krogih uspela brez koke, pa nedo mogli biti zadosti koncentrirane za tak zahtevne izzive življenja, ki jih čakajo.

Pablo Escobar

@trabuko, preveč vutre,icmag,konopljeorg,...tudi trava je škodljiva samo naj bi bijla najmenje, seveda v normalni količinah.
@srbija, tij si reden optimist...Kosovo je idealna država trenutno za transport trdih drog v EU, ki prihajajo iz Azije in bližnjega vzhoda. V Sloveniji pa za uvoz skrbijo makedonci, albanci,....
@sobochanec, ja ge njin priporočan obisk Kambodže, na sakšon kujkli leži par Evropejcof zafiksanih kak mine...čuda...

Matjaž Gomboc

Problem je nej v drogi, problem je v nameni zaradi keroga jo kunzumejraš. Tüdi ka se orožja tiče obstaja en lejpi pregovor: "Orožje ne ubija ljudi, ljudje ubijajo ljudi" Isto lejko preslikamo v še kar nekaj človeških navad in razvad.
Sakšna odvisnost ma korenine globoko v otroštvi in te so ponavadi povezane z kakšnin neuspehom, travmo,... Kak dolgoletni narkoman in rekreativni uživalec cejle palete drog man kar nekaj izkušenj z tejmi stvarmi. Poznan ogromno uživalcov drog in fejst malo takšnih, ka to početje znajo obvladati in majo totalno kontrolo nad drogo, namesto ka bi droga mejla kontrolo nad njimi. Zanimivo pa je dejstvo, ka ravno tisti, keri majo kontrolo nad temi stvarmi so v velki meri prepričani, ka je nemajo in si to tüdi znajo priznati. Obratno je seveda pri vseh ostalih uživalcih drog.
Slovenija in seveda prekmurje pa je zdaj čeduže bole podobno Floridi v začetki 80 lejt, gda je kokain tan bil neka takšnoga kak krüj pa mlejko. Iz toga lejko zračunamo, ka smo približno 30 lejt v zaostanki za Miamijon in folga samo, ka poglednemo njihov primer in mo vidli kak de se to končalo prinas. Razlika pa je tüdi v kvaliteti same droge. V Miami so kokain uvažali direktno iz kolumbije, do nas pa še ma par vmesnih postaj in na vsakšni od teh postaj se roba malo razrejči ali pa zmejša z raznimi primesmi. To ka prinas gnes den küpiš gram za 50 evrov pomeni, ka je v ton grami maksimalno okoli 5% samoga kokaina, vse ostalo pa so zdravji dokaj nevarne primesi. Od dobroga kokaina si nej zadeti in zmedeni gda te popüšča, ampak maš bistre, jasne misli, si totalno spočiti in maš telko energije, ka maš občütek, ka bi lejko šou skozi zid. Učinki droge so celo privlačni že samo gda so napisani na paper in jih prešteš, zato se tüdi telko lidi odloči probati zadevo. Posledice uživanja slaboga kokaina oziroma smeti pa si lejko sami predstavlate. Osebno san kokain, keri je popolnoma ustrezo opisi občutkov v vseh literaturah in kere ti ta droga kao da probo samo 2 krat v življenji. Vse ostalo pa je bilo neka na pol ali pa še to nej.
Torej ka zaključin, vsi tisti, keri vlačite, se spomnite na to, ka z vsakin snifanjon potegnete v sebe samo K od kokaina, vse ostalo pa so za zdravje reeedno zajebane stvari. Kratkoročno gledano van verjetno nika nede, dolgoročno pa de van 10000% püstilo posledice. Če pa že nemrete povedati nej in van je vsaj malo do vašoga zdravja, pa si prečitajte naslednje:
"Good cocaine should have a drip that is very very pleasant and does not taste bad at all, the fact that you didn't have a drip at all might contribute to not insuffilating correctly? Whether I did good stuff or bad stuff, I always had a drip, it just depended on how it tasted and how it numbed my throat told me if it was good or bad.

Quote:

Originally Posted by Captain.Heroin
You can tell because you shouldn't have to do that much in order to have effects. If you do, shit's weak.

This is true too. Good cocaine shouldn't have you fiending for more 15 minutes later, you should be able to enjoy the high for a while.

Also, you can tell by the comedown. You mentioned you had a horrible comdown. The cuts that are used in cocaine is what makes the comedown the worst. They crust up your nose, clog your nose, irritate it, and just make your body miserable. If you had a bloody nose for that many days the cocaine was probably cut.

But as Mr. Blonde said, to each their own. No one can tell you how pure it was because everyone's body is different and reacts differently. You could have had very pure cocaine but your nose bled because you are just very sensitive to it.

As mentioned before, try doing the Acetone wash, it will make the cocaine quality amazing and much more enjoyable.

You can also get the EZ Test White kit and test the cocaine yourself for the purity of it.

Or just do a simple bleach test. Using regular bleach in a tall glass cup sprinkle some of the cocaine into the cup. If it turns bright red/orange then it is laced with amphetamines and will make you anxious and tweaky. If it doesn't turn red/orange but sinks to the bottom very fast it is cut. And if it slowly floats to the bottom while slowly leaving white trails throughout the bleach, then your cocaine purity is very high.

Hope this helped Good luck"

Sobochanec

@Privid Slepih
Zdravilni učinki (v prosti prodaji) prepovedanih drog je v uporabi izključno v zdravstvi. Tebi so ga sicer nikši dileri opijsali  iz njihove perspektive, pa si jih kak naiven mladostnik poslujšo pa pač v sebej zamoto strup brez keroga zdaj pač več nemreš.

Tej zdravi del opijatov, keroga so ti dileri v rokej dali bi po mojih ukrepih mogo tij san zejti iz dilerove žepke. Zokoj ? Zatou, ka ti ga on nebi mogo dati brez rouk od komolcov doj.

Tvoje floskule z internetni portalov o kakovosti učinkov, zadetosti ali nezadetosti in drujge somarije so za pač izključno namenjene uporabi narkičov. Izvoli čreda budal, pa se nasnifaj.
"Od dobroga kokaina si nej zadeti in zmedeni gda te popüšča, ampak maš bistre, jasne misli, si totalno spočiti in maš telko energije, ka maš občütek, ka bi lejko šou skozi zid."
Evo budalaštine v enon stavki. Nej si zadeti, nej si zmedeni, maš bistre misli pa močen si kak bijk, ka lejko ideš skouz zijd.

Vörvlen, ka majo si odvisniki bistre misli, in ta bistrost nastaja v njihovi glavaj, samo v njihovi glavaj, za ostale, za okolico, pa na žalost tudi za najbližje pa so samo razvaline pa meglene zgublene rastline, kere so brez učinka čarobne opojnosti votla praznina, z učinkon pa puna Praznina.

Tou je moje individualno mnenje o drogaj pa drogerašaj.
O moji ukrepaj pa sankcijaj zoper dilere pa drogeraše keri so istočasno dileri (večina) in vličejo drujge osebke v njihovo praznino pogube pa rajši dale nemo pijso.

Zvonko Žižek

Kak prvo, sakšomi svoje. Život sakšoga posameznika je izključno njegov in njegova je tudi odločitev, na kakši način de se v njen (z)najšo. Ni en človik si ne pridržuje pravice diktejrati način življenja posameznika (no, razen policije) in v bistvi se tu vse konča.
Opravičujen pa zaskrbljenost nad trdimi drogami, ker majo prevelki vpliv na okolico v keri se nahajajo (nekontrolejrana agresivnost) in pride prehitro do pizdarij - doma, v lokalaj, na proston, vseeno.
Droge, kere so klasificejrane nevarnejše od trave, je izredno težko nadzorovati. Mogoče se najdeta 2 na 100, keriva ta ostala pri malih odmerkih in občasnon uživanji oz. ta po drujgi strani znala enjati.
Pedagog san gli nej, ali mislin ka deci že po defaulti ne bi smel lasten razum delati telko preglavic, ka ne bi bli sposobni določiti, ka so koka ipd. pizdarije nej za tebe, razen če si edinstveni izbranec, torej v ovih dvej procentaj.
Zakoj dela policija v MS na prav absurden način (koka IN, trava OUT), pa verjetno nemo nikdar zvedli.

mandarina3

Lehko vi pišete 1000 strani o tem kak  je droga,kokain pa to, ne nič takšoga,pa ka smo mi zaostali,pa ka so cigareti pa alkohol tui strup,pa hrana ki jo jemo je zastruplena ,teško ka te koga prepričali v to.En sam primer mi napišite komi je to kaj dobroga prineslo,keri je pameten gratal od uživanja drog,al pa zdrav!

Matjaž Gomboc

@Sobochanec:
Stvar san opiso, kak san jo san na lastni koži občüto. Mogoče san pozabo dodati, ka je to lažni občutek. Navedo san pa samo zato, ka jih je ogromno, keri prinas snifajo "kokain" teh občütkov nej doživejla oz. jih je nej kak celoto. Torej, če se ne najdejo v opisi delovanja čistoga kokaina to pomeni ka vličejo in v svoje tejlo vnašajo smeti. Mogoče do se spomnili, ka za drage pare strup nabavlajo in če de samo eden od njih zaradi toga henjo snifati de že moj komentar dosegno svoj namen. Rekreativcon se jebe za tvoje sekanje rok in nedo henjali z uživanjon drog, do pa pristopili k stvari malo drugače gda do znali z ken se špilajo. In še enkrat: NEJ JE DROGA PROBLEM, PROBLEM JE NAMEN ZARADI KEROGA JO ZEMEŠ. Če se drogejraš ka bi pozabo, vtopo bolečino, ... si že v štarti pogoro.
Če bi ge tak na lejci vrvo vsen ka mi kaj gučijo, te se nebi nikoli drogejro. Problem pri meni je bil tej, ka san nikomi nej nika vrvo in san vse na svoji koži ščel sprobati. Naslednji problem pa je bil tej, ka da san ednouk sprobo, te san lastne ugotovitve nej upoštevo in san kar dale sprobavo...
Kokain, heroin in ostale zadeve se lejko skrijejo pred posledicami kere püščajo pomirjevala, uspavala, metadon, ... Me zanima, kelko lidij bi brez rok odilo po soboti, če bi ti Sobočanec bil dosleden. Če doktor recept napiše je dobro, če diler oda je pa smrtni grej. Nemaš pa pojma, kelko tablet ma iste spojine v sebi kak uradno prepovedane droge. Samo se načik imenujejo pa so že družbeno sprejemljive.
Sikero v roke pojeb, dela je prejk preveč!!! :):):)

seblogger

Tablete so zdravilo. :) Zato ka je doktor ali pa en stric gori v pisarni pravo ka so zdravilo. Trava pa je droga, zato ka je en drugi stric v drugi pisarni, ali pa celo tej isti stric, pravo ka je trava gift. Običnoga človečeka ne zanima, zakoj je kaj prepovedano ali nej prepovedano, važno je samo to, ka je ali pa nej je prepovedano in to je tisto ka za njih šteje. Tisti, ka pa pač malo znajo raziskati zadeve, pa gledajo zadevo malo širše pa si seveda lejko ustvarijo svoje mnenje.

Ka mislite ka tramal pa apaurin itd na drevi zraste? Vse so to droge, samo pač odobrene, ker je striček v pisarni pravo ka so ok.  Zadeti si pa glij tak ali pa podobno, samo legalno. In ka je bokše zdaj za trabuko-ja, če ma velke bolečine? Ka si zmota en joint, če ga te bolečina mine, ali je bokše pa požrej 2 tramala? Odgovor je mislin ka podal že sam, pa ges se z njim strinjam. Takšno je moje mnenje glede "naravnih" drog. Man pa čista kontra mnenje glede sintetike, ampak to je samo moje mnenje. Vsaki pa ma pravico, ka dela s svojin življenjon ka ščej. Lejko se tudi zadeva vsaki den, če njemi paše, samo te naj ne joka za podporo pa za metadon pa te pravice pa ove pravice (govorim o sintetiki). Je pa ogromno tej sintetike tudi v zdravilih, kera se predpišavlejo s strani farmacije vsaki den.

p.s. vidin ka je PrividSlepih par trenutkov pred meno že napiso podobno, bi se kar strinjo z njim.

sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_mamil

5450

Mater pa ste na to travo prišli. Pa koga boli kurac za joint pa travo. Pitati bi se trbelo za legla heroina v MS pa Bakovcaj! nej pa kurčeva trava :)

5450

Sicer pa kak san prle omeno. Hašišari do pa ščeli dokazati ka je heroin zdrav :D LOL...

Sobochanec

Saki ma pravico, ka dela s svojin živlenjon ka ščej!

Pogojno se strinjan. Mladoletnik samo s soglasjem starša ali skrbnika. Odrasli pa sicer na svojo odgovornost pa za svoja sredstva. "Pospešeni učinki razmišljanja" po dozi kokaina ipd. preveč ne pripomorejo k dolgotrajni delovni učinkoviitosti in s tem izpolnjevanju zahtev delodajalca. Posledica je nekoliko oteženo pridobivanje in/ali ohranjanje službe, plače in finančne sposobnosti nakupa "doze".

Kak si že napijso,(seblogger) te naj ne joka za podporo, pa tak dale... pa te si naj zdravlenje san plača nej pa v breme države ali kogakoli drüjgoga. Niti ga štokoli sme siliti v navidezni raj niti je štokoli dužen plačuvati njegve potne stroške v raj, pa nazaj v realni svejt.

Miloš Barber

Ka bi li bilo, či bi kera od naštetih drog bila legalna, kak je recimo aklohol. Bilo bi še recimo "dokazano" ka ne škodi zdravji. Kakšo bi li te bilo mnenje?
5450 ka boš pa ti zagovarjo? Mcdonalds?

matt

NIMA VSAK NOBENE PRAVICE DA DELA S SVOIJM ŽIVLJENJEM KAR ŠČE !!! 
Zato ker vsak nosi  družbeno odgovornost pa odgovornost za samega sebe!...
Zato ka če de se zafiso mo njemi ge pa vij in ostali pa država plačuvali draga zdravljenja, metadon, zavode, socialno podporo ka de gnida brez dela pa brez izobrazbe, itd itd....  tak ka prosin nej s takšimi BEDARIJAMI ULETAVATI ! Vsaj dokler nemo kak Amerika, pa mo socialna država... 

seblogger

Pa mo uletavo, ker man pravico s svojin zdravjon in teleson delati KA MI PAŠE, dokler s ten ne posegan v pravice ali zdravje drugih. Na strani države pa je, ka to področje uredi. Če se zafiksaš, ti iz naslova tega in tega to in to ne pripada. Tak kak ti ne pripada zavarovalnina, če si pijan bil udeleženi v prometni nesreči!

qbase.

Se popolnoma strinjam! Omeno si stvar kera se prinas prevečkrat pozablja... družbena odgovornost! Dejansko folk preveč ameriških filmov gleda te pa mislijo ka leko saki dela ka njemi paše,... ja samo v ameriki te tuj pistijo ka sredi ulice crkneš in toga je ogromno tan, pa nišče ti nede par sto evrov socialne saki mesec davo ka boš gnijlo pa san sebej pomali ubijo na račun drugih...  
Sicer pa se k drogan zatekajo psihično šibki lidgej, keri bežijo pred realnostjo.... ne poznan niti enoga močnoga karaktera keri ma zdravo samopodobo ka bi v drogaj pristal... droga je zdravilo za šibke po duši in to je dejstvo... 

qbase.

strinjam se z mattom da nebo pomote....  ne pa s sebloggerrjem, keri ma malo pojme v glavi pomešane 

dna

seblogger tij si še nikdar nej nika čednoga pravo na ton forumi pa zgleda ka ti to niti v prihodnosti nede uspelo. matt 

Sobochanec

@sebloger
Tij tou malo mijmo!

Če te zafiksanoga pa zasnifanoga prpelajo v bolnico te morajo spucati, pa tou na naše stroške. Prav bi sicer bilou, ka na tvoje, samo tebi nika nemrejo zejti, ka si vse zasnifo pa zafikso pa nika nemaš.
Se pravi plačamo mij. Tij se pa ideš dale fiksat za pejneze, kere si fkradno nemočnoj babici v parki.

Tou, ka san pijso kak "tij" pa "tebi" je hipotetično.

dna

pa pravin ka je dejansko 15 lejt star, ali je pa na toj razvojni stopnji 

seblogger

Am, ok. Samo ka nekaj razčistimo. Ges osebno se ne drogeran, niti trave ne kadin, san pa par dimov potegno v najstniških letih, za probo. Z drogami neman nič. Zagovarjan pa to, ka lejko vsaki dela ka šče (dokler ne ogroža drugih in njihovih pravic)j, samo te naj nosi tudi posledice in sprejme odgovornost za svoja dejanja. Če ti paše se drogeraj, samo te kasnej ne jokaj pa pričakuj (brezplačne) pomoči. To, ka pa mamo mi v Slo to zadevo tak urejeno kak mamo, pa jebiga. Ka naj poven... naj uredijo zadevo drugače. V bolnicaj se še marsikaj drugoga dela na "naše" stroške, pa nišče ne komplicira kaj preveč. Tiste miljonske izgube bolnic so nej prišle od par drogerašov. Takšno je pač moje mišljenje, ker svobodno voljo mo vedno zagovarjo, pa če je za nekatere to na stopnji 15 letnika mi je čistoooo vseeno. Eni so pač dosti bole "zreli" pa "družbeno odgovorni" kak ges.

Zvonko Žižek

@dna,
zato, ka ne premišlavle tak kak ti, je nešče že zabiti? Takši lidge so gli problem. Takši kak si ti; s takšin načinon razmišljanja.
Pumpanje ipd. fore so zastonj izključno prvič.
Ste pa vači redno smejšni (cilau te - vsaj po avataraj sodeč - wannabe hardcore nacionalisti) s ten jaukanjon, kak ide za sakši kurac vse z vaše denarnice; skoraj kak čli bli vi edini na svejti, ka mate keš in ste glavni izvor vseh financ. Ka mislite ka de se van bruto plača spremejnila v neto, če de 100 đankijof menje? Dream on! Povrh vsega pa nešče, što npr. več desetletij uporablja droge, tudi prispeva preci keša v državno blagajno. (posedovanje drog in kazni ...) V bistvi da že sam folk, keri npr. kadi travo, pogej kakši E, ipd., in ga dobijo zaradi posedovanja, v državno blagajno par milijončkof letno. Torej, uni lejko vama (matt, black panter) isto povejo, ka vama davlejo keš, vi pa njima nika v zameno. Aja. Pa te idejo zaradi narasloga apetita pogejo še občutno več kak navadni smrtniki, pa opet dajo še več keša v državno blagajno (DDV pa tau). Pa kelko milijonof evrov pride od prodaje rizel (opet DDV), pa kelko od kazni samin dileron.
Celoten ciklus, v keron se keš obrača, je izredno realtiven in je na konci vse skup itak negi tu - status quo, torej. Če pa se ščeš s svojo denarnico počujtiti izredno ogroženo s strani đankijof, pa tudi praf. Glede na to, kak je sam svejt relativen, more tudi do takših pomislekof priti.
Vse je relativno.

miic miic

čiki pa goriva - tu je najjača fiskalna strategija večino držav. mater san nori ka kadin, ka de država z mojime penezami đankije k sebi spravlala v komunaj :))  - malo za šalo, malo za res :)

Zvonko Žižek

ge proban skos skaditi celo škatlo, ka te lejko nasledni den nove kujpin, pa opet rejšin život enoga đankija. predlagan ka bi si vsi dobri lidge, keri kadite, zeli en čik, pa mogoče sebi zeli tisto sekundo ali minuto ali kelkože života zeli za dobrobit rešitve života nekomi. malo za šalo, malo za res? 

Profile picture for user black panter robin hood

zizek
kakšni miljončki spadnejo v državno blagajno,od drogerašov šteri nemajo pejnez,ka sakšni den kradnejo za svojo dozo...."več desetletij uporabljajo drogo....."
drogeraš ne živi več desetletij ,ka prle crkne.

Zvonko Žižek

Napiso san ti od koj vse. Kak dugo živi keri pa je odvisno ka gemle pa kelko gemle, sicer pa ta št. ne spremeni bistva, o kon san piso.

rakun

v sobote gejo mamila????
eh pa nej.......tou me samo zajebavlete

Vesna Dolšak

Black panter, obstajajo tudi taki, ki več desetletij uživajo mamila, ker več desetletij je več kot eno desetletje, torej je lahko to 20 ali 30 let in tudi taki obstajajo, ki jim tak dolgo rata živet. Poznam ne videz enega, ki je že čez 50 in se drogira po malem že od srednje šole, pa še kar lazi po svetu. Neeee, rakun, ne v Soboti, na Marsu. Tisti škric pa živi v MB.

Matjaž Gomboc

Kelko nas pa koštajo neodgovorni bančniki, cestari, gradbinci, ...???
Pa to ka si sakšni notranji misnister gradi ali pa najema svojo policijsko postajo???
Luksuz ka ga politiki terajo na stroške davkoplačevalcov?
Eh, to je nej nika, đankiji so največji strošek. :):):):)

rakun

ce pa na marse te pa tak vrede......
te so pa problem marsovcov,ka se sekerate

drogs sex and balkan muzika¨!

to velja samo za cigane,hvala bogu da se vas ne šteje med SLOVENCE!

srbija mater ti jebem srbsku heheh

ti teško kaj jebeš razen podhranjenih ovc na pušči,gobec ciganski sučeš tu po forumih ,drugače pa bežiš ko zec po soboti....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet