Madžarski lopovi kradejo sredi belega dneva
Kolega je včeraj razlagal, da je pred dnevi videl sredi Murske Sobote sredi belega dneva kako so madžarski lopovi prišli s kombijem in not naložili dva zaklenjena bicikla. Evo, tak daleč smo prišli. Policija pa bo rajši kak lovila te lopove na Petroli pri Lesnini merila kdo se pripela 60 iz Rakičana v Soboto.
Komentarji
Hmmm...
Pred časom so tudi meni sredi belega dne ukradli novo zložljivo aluminijasto lestev.
Pa to še ni vse. Zgodilo se je V NEDELJO, ukradli so jo pa IZ DOMAČE TERASE.
Slučajno ni bilo nikogar doma, nadzornega sistema (kamere ipd.) pa tudi nimamo.
Sosed je rekel, da je videl beli madžarski kombi, kako se je odpeljal z dvorišča.
Seveda sem poklical policijo. Po nekaj dneh je prišel policist v civilu in naredil uradni zaznamek.
In to je to. Tukaj se je stvar zaključila. Jaz sicer imam (spet) novo lestev, ki sem jo (ponovno) kupil. Ampak za razliko od prejšnje, je ta ZMERAJ zaklenjena v kleti.
Tou se dogaja fseposedi. Dva tjedna nazaj je ista pesem bijla v Lj pred blokon. Kombi (tokrat z romunskimi tablicami) se pred blokom stavo, vrgel notri dva dokaj noviva biciklina in se odpelal. Lastnica pozvala smrkce, keri pravijo ka se to konstantno dogaja.
Mi lejko nešče razloži, zakoj že je Romunija v EU sploj?
divjejabolko
Mi lejko nešče razloži, zakoj že je Romunija v EU sploj?
Ti to resno? Naj ti odgovorim ... Zato, ker:
1.) EU, predvsem pa njene severne/zahodne članice rabijo poceni delovno silo
2.) Francija je vedno lobirala za Romunijo (glej situacijo po prvo svetovni vojni oz. zakaj se je Romunijo kot država sploh oblikovala)
3.) je politika tako odločila
Sicer pa, koliko slišim, dela tudi pri nas kar nekaj Romunov. Nekaj njih baje celo v tistem Lušt Paradižniku ali kaj jim je že ime. Zakaj? Hja, zato, ker so poceni ...
Čas bi bil, da se počasi navadite/mo. Teh kraj bo vse več.
To se bo očitno tak dolgo dogajalo, dokler nebomo vzeli pravice v svoje roke.
kanžor
Na konci do prišli v stanovanje pa boš njemi mogu dati ka te zahtejval če je že tak .
robin hood
divjejabolkoČas bi bil, da se počasi navadite/mo. Teh kraj bo vse več.
ka si normalen,ka boš se navajo na te lopove ciganske,prokleto golazen naj mi na dvorišče ne odijo,jebo jim pas mater
Branko Boldižar
Ges resno čakan malo amerikanske zakone ge lejko nekoga keri nepozvani lazi po tvojon fundoši najprlej strlijš pa te pijtaš ka je ščeo...
Drago Balajc
Kradejo vsepovsod. V našem delu Goričkega so se pred nekaj leti vrstili vlomi in kraje kot po tekočem traku.... in se je izkazalo, da so bili na "delu" naši, domači "fantje". Po tej analogiji bi se vsi morali vprašati: kaj dela v EU Slovenija? Kaj dela v EU Madžarska? Kaj dela v EU Romunija? Mogoče tudi: kaj dela v EU Portugalska?. Jasno, verjetnost, da bo pri nas kaj ukradel Portugalec je izredno majhna.... ker enostavno ne ležimo na tranzitni poti Portugalcev.
Letos sem bil v Romuniji, jo prevozil po dolgem in počez. Niti ene slabe izkušnje nisem imel. Nasprotno; Romuni so prijazni in častni ljudje. Toda - med vsakim zrnjem se najde plevel. Tudi med slovenskim. Za "osvežitev spomina": vprašajte Bosance, kaj si mislijo o veleposlanici Republike Slovenije? Vprašajte Srbe, če poznajo Pluta? Vprašajte Hrvate, če poznajo Kamenike? Kadarkoli se posamezna dejanja projicirajo na celotno družbo je to - stereotip.
zver
ja pospravljat in zaklepat.
ludje ki grejo iz svoje lastne domovine imajo nek cilj, eni z delom drugi na druge načine.
Domačini ponavadi niso taki, pa kjer koli se odpraviš velja med lokalnim prebivalstvom red.
Tako so Avstrijci pred leti kritizirali Slovence (to sem slišal na lastna ušesa) sedaj ne vem kak je.
ravbarija je vedno tam, kjer je odklon od revnega napram bogatemu svetu velik. Hrvaški Međimurci nam ne krademo kot mi ne njim, ker smo vsi ob menji v podobni situaciji.
Na Madžarskem če imaš gradbeno mehanizacijo ali kmetijsko mehanizacijo, pa pride recimo slabo vreme ali prazniki, je ceneje najeti brako prikolico pa varnostnika, kot pozneje kupovati najkajoče dele. Pa so na delu oboji, tako domačini, kot Romuni, ker se pač pojavi prilika za zaslužek.
Pesek mi je čedalje bolj všeč. Čisto resno... pa ne vizuelno, ampak kaj piše.
Ja, ne bi bilo slabo, če si prvo sami spucamo zadeve pred pragom, predno vse napovprek obtožujemo neki narod.
Tao v titovih časih nej bilo, ta merkel-hi...er omogočo!!
Kolega je včeraj razlagal, da je pred dnevi videl sredi Murske Sobote sredi belega dneva kako so madžarski lopovi prišli s kombijem in not naložili dva zaklenjena bicikla. Evo, tak daleč smo prišli. Policija pa bo rajši kak lovila te lopove na Petroli pri Lesnini merila kdo se pripela 60 iz Rakičana v Soboto.