KRESALOVA ZAVAJA SLOVENSKI NAROD
Izjava prebrisanca :
'Mislim, da smo težki dva slovenska proračuna'
Izbrisani naj bi zahtevali milijonske odškodnine in se pripravljajo na tožbe, je za hrvaške medije povedal "predsednik združenja izbrisanih Ristanović". Kdo naj bi bila ta oseba, pa zakoniti predstavniki izbrisanih ne vedo.
Do konca lanskega leta je okoli 700 oseb predalo tožbe, je za Jutarnji povedal "predsednik združenja izbrisanih Ristan Ristanović". "Novo štetje je pokazalo, da je izbrisanih 25.276. To so ljudje, ki so že v sedemdesetih oziroma osemdesetih letih imeli prijavljeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Ostali pa so brez stanovanj, služb, dohodkov, otroških dodatkov,“ je dejal Ristanović, ki je ob vprašanju o spravnih besedah slovenske vlade le zamahnil z roko.
"Opozorila opozicije, da bi izplačila odškodnin lahko povzročila finančni zlom države, je slovenski premier Borut Pahor zavrnil z besedami, da dejstvo, da je bil izbris nezakonit, ne vzpostavlja odškodninske odgovornosti," poroča Jutarnji.hr in dodaja, da se izbrisani ne strinjajo s Pahorjem, saj imajo dokaz, da je bilo to načrtno dejanje oziroma papirnati genocid.
"Koliko bo kdo zahteval, je odvisno od vsakega posameznika. Nekateri bodo zahtevali 10, drugi 20, nekateri pa 200 tisoč evrov. Mislim, da smo težki dva slovenska proračuna,“ je zaključil Ristanović, ki je označil dodeljevanje statusa za nazaj za čisto kozmetiko. "Izbrisani so pred dvema tednoma na Ustavno sodišče vložili tožbo, v kateri zahtevajo, da se zoper takratne člane vlade sproži postopek zaradi kršenja človekovih pravic,“ zaključi Jutarnji.hr.
Komentarji
Krpan...nej si odgovoro...pa mo te še ednok pijto. Kakašna je razlika med agresorskin domobrancon in agresorskin izbrisancon?...fala
Včasih se počutim kot v otroškem vrtcu, kjer so ljudje okrog mene kot majhni otroci, še malo nevedni in v ritmu otroške razigranosti egoistično in brez manir hodijo po svetu in nekaj iščejo, verjetno še sami ne vedo kaj.
@Moja Slovenija spet copy / paste nekaj svojega probaj, oba z Krpanom sta za pekovnik
@mile82
agresorski domobranec obstaja samo v tvoji tikvi in nikjer drugje,
medtem ko so agresorski izbrisanci pripadniki JA, ki so nas 1991 hoteli ZASUŽNJITI in tako dokončno uveljaviti njihovo prepričanje o večvrednostni balkanski rasi, ki se ji Slovenci moramo pokoravati, tako kot so se jim pokoravali delegati iz Slovenije in z njimi večno pričali kljub temu, da je bil po Ustavi SFRJ slovenski jezik ENAKOPRAVEN z ostalimi balkanskimi jeziki !
S vsem spoštovanjem do gos Franca Tomšiča domoljub vedite to kaj piše v ustavi da je Slovenija socialna in pravna država, ko sedanjost kaže na deskreditacijo njegovega dela. SLAVA IN LAHKA TI ZEMLJA BILA, TVOJE DELO BOMO DOKONČALI S TAKIMI SLOVENCI KOD SI BIL TI
@krpan & moja slo
Vijdin, ka sta prišla s tepkanja, pa vaj je slinasti pedofil fajn namazo z besednin zakladon.
Stara kmečka logika je zdrava, pa bazejra na zdravoj kmečkoj pameti. V rokaj pa v miselni vzorcaj kak so vajine bi hitro zgibijla glavno poanto keroj se pravi POŠTENOST.
Preužitek, skrbništvo, dedovanje, pa tak dale so pojmi, kere si tij mogouče zaslejdo, kda si se mantrau, ka bi kakšoga kmeta (virta) vrgo v pevnico pa se (seveda krivično neuspešno) probo skrasiti na prvon stouci küjnje. Ne posplošuj sakšoga primera s tvojin pa ne postavlaj pravne prakse iz tvojega zapletenoga maloga mozga.
Med lidami san dosta, samo glij nemamo za glavno temo Vaj dva pa vajno pravico. Pri presojanju mnenja pa prijden fčasi do kakši 99% pa mi malo sfalij.
Tvojih 180% je pa takša flanca, kera samo na takšoj fajn pognojenoj bundevi lejko zrastej kak je tvoja. Glede na vajino zmožnost, ka sta sposobniva misliti sakši za stou norčekov je doseganje viskoga procenta niti nej iluzija. Se pravi, če si 100% somar, maš ešče 80% somareče pameti več kak navadno *žaljiva vsebina je bila odstranjena*.
Sobochanec, ge ti predlagam ka ustanoviš (s svojimi somišljeniki) poseben fond, ki bo služil zbiranju denarja za odškodnine prebrisanim! ka praviš na to idejo???
nej san se več ščel oglašati na to temo, ali san se enostavno mogo. misliš ka so tvoji ''argumenti'' vedno, pri vseh temah najmočnejši??? sprijzani se že enok, da kdaj pa kdaj imajo tudi drugi kaj prav...
zaj pa mi pa ne napiši pa en posti z miljon žaljivkami. probaj odgovoriti na nekšon nivoji...
lp
Predan se, dragi moji idealisti. Pri Inštitutu za slovenski jezik i preko SAZU bom podal predlog za legitimno poimenovanje "termina" teh prascof.
Izbrisanec-ka-ci (m-ž-mn) pripadnik okupatorske vojaške (paravojaške) hunte, ki je v sestavi le te želel izbrisati s obličja sveta slovenski narod in si (nepojmljivo) želi pridobiti status državljana Republike Slovenije. Izbrisanci (mn) so bili izbrisani kot gnoj iz rane, solza iz oči, blato z riti, kot magnetofonski zapis, kot delete, reset,… Uporaba tudi kot: izbrisan iz spomina, izbrisan iz zapisa, (instr. tintenkiler, edigs, paloma),
1. Pojmovno je knjižna oblika neposredno povezana z odškodnina in/ali pokojnina;
2. Pogojno statusna oblika izbrisancev ne obstaja brez pojmovne oblike odškodnina in/ali pokojnina;
3. Pridevniške oblike (najpogostejše): umazan, len, uničujoč, general , komunist, titoist, musliman, cigan, pravoslavec, antikrist, (nikakor se ne sme uporabiti Katolik-sin božje matere, trosilec miru in sprave);
4. Vzročno/posledično je oblika povezana s pojmi: diskriminacija, Alzheimer, možganska atrofija, segregacija, rasizem;
5. Pogosta pojavna oblika je tudi Prebrisanec – (avt. etn.- SSN, SNS, SDS, NSi) – uničevalec fiskalno - monetarnega sistema ciljne države z močnimi imperialističnimi nagnjenji in neutrudni maščevalec za storjene mu historične krivice.
Pa da vidim, če zmorete podati kakšo pohvalno bsedo za tou zgodovinsko potezo?
Tako bojo dexi in soboč bežali pred Murinim delavcem in 21% brezboslenim
@sobochanec
tvoja trditev, da imaš somarčo pamet vsekakor drži. V nasprotnem primeru bi namreč vedel, da kmetje v pevnici skladiščijo pridelke skozi celo leto. Med njimi se najde tudi mnogo pridelkov, ki jih lahko takoj poješ in spiješ. Kmetom je pevnica služila kot neke vrste hladilnica v kateri so pridelki zelo dolgo obdržali svojo naravno kvaliteto. V pevnici so hranili tudi tunko. Glede na somarčo pamet niti ne veš, da se v njej nahaja zelo okusno meso in zaseka, tako, da se virti v pevnici ne bi godilo slabo - HAHAHA.
Odkrito povedano sem imel kar tri ponudbe za prevzem "premoženja", pa sem vsakemu lastniku takoj dal vedeti, da se naj pogovorijo z lastnimi otroki in jim naj povedo kaj nameravajo v kolikor bodo z njimi slabo ravnali. To je zaleglo tako, da so v vseh primerih dobili lastnino otroci lastnikov - dediči, ki jim je tudi premoženje pripadalo.
Je pa res, da pa bi nas radi prebrisani spravli v opuščene jaške rudnikov samo, da bi se oni lahko šopirili na slovenski zemlji. Poslušaj samo grožnje s katerimi mahajo na Hrvaškem kjer na veliko razlagajo, da so "vredni" dva slovenska proračuna. Samo ti s tvojo pametjo tako ne veš kaj to predstavlja za slovensko državo. Ne vedo pa niti politiki, ki podpirajo takšen ROP slovenske države.
Kar se pa tiče zadnjega posta pa je čista petica za tistega, ki ti je sufliral !
Krpan takši blaženi mir je bil teh par dni ka si nas nej posiljeval s svojin videnjon sveta pa svojimi bedarijami ka ti to nemre človik opisati. Ali komaj se oglasiš smo vsi ze včeknjeni pa levaki pa zaprane možgane mamo in tako dalje in tako naprej daj nam mir že enkrat ker tvojega dreka ne mislimo jesti tu na forumi.
Franc Majcen alias radgonski Don Kihot alias Domobranajzar daj mir že enkrat!
Krpan je domobranec!
Dol z domobranci!
@krpanus satirikus & moja slo banalus
Fala lejpa za čijsto petko.
Izvrstne ocene nikak nebi dosegno brez vajne požrtvovalne pomoči. Cejli predlog za legitimno poimenovanje prascof (razen katoliškoga vidika tč.3) je samo izčrpen povzetek vajnega laježa (pardon, rikanja oz. riganja) v luno. Nega kaj, dosta t.i. globočijne se da pobrati v ton spravnon gobezdanji in z lahkoto san doubo odlično ocejno.
Edijna moja kritika Krpanovoj požrtvovalnosti bi se mogouče lejko nanašala na egoistično odklonilni odnos do kmejčkoga premoženja. Pouleg telko ponudb je sebičnež odklono "prevzem" velki količin kmejčkoga premoženja in osto srmak. Srmak. Kak v glavej, tak v rokej in na konci de rejsan še končo v senjaj prebrijsancov.
Bejžati pred slovenskin narodon (sploj nema veze kelko %, pa če so zaposleni ali nej) najbole znajo glij vajni Pajdaši.
Izboljšano domobransko tehniko z belogardistično taktiko je preko gijbanja neuvrščenih doubo v rokej leta 1950 pa fejst dobro izkoristo v športne namene genijalec Abebe Bikila sl.wikipedia.org/wiki/Abebe_Bikila. Nega kaj, vse sami poosebljeni superlativi.
Heroji so med nami in nikan jih ne tiraj Bajkec, ka so izčrpen vir satire, smeha in posmeha!
agresorski domobranec obstaja samo v tvoji tikvi in nikjer drugje
Ti mojo tikvo pri meri njaj!.... Moje vprašanje tebi ne odraža mojega mnjenja o temi, tak ka se ne prenagli preveč... Rejsan me zanima tvoje mnenje o domobrancih. Tvoje videnje njihove prisege za Bežigradom!?....pa te mo te dale še kaj pijto...
Bila je rdeča kapica, žal volk je jo pojedel. Vem volk je tudi mrtev, a vendar še živijo rdeče kapice pa ni več, ostala je v pravljici
@moja slo
Ka maš Ctrl v defekti ali nevejš brez copy-paste niti enoga posta fküp spraviti?
Moja programejrana pamet bi rada replicejrala na replike in na tvoj epski komentar o Rdeči Kapici san doubo sledeči rezultat:
Franc Tomšič oboževalec - nora pamet - združba marginalna - obnašanje full imbecil - potenca reagira only na JJ - huda psihiatrična okvara - servis barbar, nujno - reset delete*.*
Toga prouti konci še ges ne razmin.
Če pa še tebe volk poje, od tebe bo ostalo kup smrdečega dreka ki smrdi na stotine km daleč, če pa kaj napišeš pa še vesolje zastrupljaš svojimi gnilimi besedami,
Ja, moja slo, od tebe pa bi ostal samo lepljiv zdrizast izpljunek.
Mogoče pa bi te lahko prebavil kakšen zelo sestradan puščavski mrhovinar. Za izvrsten desert po nagravžnem obroku bi kosmatincu toplo priporočal gratiniranega krpana.
In glej ga čudež, po opravljeni mrhovinarski reciklaži sta oba ostala v enakem agregatnem stanju in z enakimi strukturno konsistentnimi značilnostmi.
soboč. ti resno kod zaprta stara pločevinka ( konzerva ) kadar jo odpreš veš kaj se občuti. Če si ugotovil te nehaj odpirat, ker boš sam sebe zahiftal ( boš ta padu ) zmanjkalo ti bo zraka od lasnega smrada
Vijdin, ka si se pomüco. No ja, mislo san, ka si več vrejden ali vijdin, ka san se zmouto.
Tvoji zadnji pejt postov je tak praznih, ka se niti neda nika nazaj napijsati. Malo se napuni, prešti Bajukovo monografijo ali kakšo Janšovo fabulo, pa se nazaj prvlejči z obnovlenimi idejami pa ideologijami. čao.
Sobochanec ka vam malo popestrim temo eno par zanimivih stvari
www.youtube.com/watch
Sin razvpite političarke, sprašuje mamico:
Mami zakaj sem črn?
Mamica mu odgovori:
Če bi vedel, kakšne žurke smo imeli, bodi vesel, da ne lajaš !
vsaka podobnost s katero koli znano osebo je zgolj naključna !
sobočko saj ni prvi april počakaj malo, za ta čas pa zapri greznico, če ne bar kupi wc net
hudpesjan (1 week ago) Show Hide
Marked as spam
Reply
tako je če nam vladajo podrkovalci pasjih riti in ostala krama... SMRT FAŠIZMU...Svoboda kužkom.
bajkec
29. 3. 2010
ob 14:56
včeknjeni levaki pa zaprane možgane mamo in tako dalje in tako naprej daj nam mir že enkrat ker tvojega dreka ne mislimo jesti tu na forumi.
Daj bajkec oglasi se kaj pri meni, da ti dam falat kruja pa klobaso ka ti nede trebelo jesti dreka !
Mogouče boš te k sebi prišo ka je kruj pa klobasa boukši kak drek, ki ge mešaš in ga ščeš po vsej sili na drugoga zliti pr tom pa se san zasvinjaš in žereš lastno govno !
@krpanić & @moj slo čefurus
Zdaj sta pa lekar dokončno omagala z vajnimi idealističnimi izlivi.
Očitno se pri vama se začne pa se konča pri dreki.
Napunita si malo pamet! Če sta recharge sistem de pač tou malo trajalo, samo se bojin, ka vama je dokončno poteko rok trajanja.
Vajni odgovori na odgovore do z visoko stopnjo gotovosti z veliko količino (seveda) dreka.
Zdaj bar znan zokoj nega müj.
Mater kak si pameten, tak da ti se skozi glavo vidi Soboški grad, SSN gre na volitve z enajstemi kandidati iz Murske Sobote, baje ti tudi kandidiraš za SBPS
Pregledno zadnjo stran te teme in ugotovo ka se brezveze samo neka en na drugoga spravlate.
Se eno sporocilo v iston stili ali pa zaj po ton mojon sporocili dretje "Cenzura, cenzura!" in de tema zaklenjena, ker ocitno nevejte normalno debaterati.
Spoštovani Krizo sem te že opozoril, poglej nazaj in kdo je začel nisi takoj reagiral, zato te naprošam da na to opozoriš dexstera in sobočanca ker so oni začeli pljuvati po meni brez argumentov. Želim vam prijeten dan naprej
Niti priblizno me ne zanima kdo je zacel. Nisem opozarjal tebe, Moja Slovenija, ampak vse, ki se "sodelujete" v tej temi. Se enkrat, ce bo se samo 1 sporocilo podobne narave kot so bila ta zadnja bo tema ZAKLENJENA.
Ce so edine nove "informacije" v tej temi pljuvanje en po drugem, ocitno nimate nic pametnega vec za povedat in bo tema zaklenjena.
Prejsnje sporocilo je bilo opozorilo. Naj bo to zdaj zadnje opozorilo.
Mnenja, glede moderacije in obratovanja foruma sobotainfo.com, pa podajte v oddelku sobotainfo.com. Lahko se kdo tudi javi za moderacijo foruma.
@krizo
Se strinjan. Tema je ponücana.
Odgovori (samo en odgovor je pravilen).:
a) Se so krijvi ovi drüjgi, ka so mi grdou gučali
b) Za razliko od "Enih" prevzeman tudi svoj del krivde za malo bole dörti komentare.
c) Mogouče je pa menej tüj dexter sprovocejro.
Moj odgovor na zastavljena vprašanja je b).
Vesejli pa pester podukšani vikend (brez žučnoga napada) van želen.
Na žalost so se na temo izbrisancev oglašali ljudje, ki odločbe Ustavnega sodišča niso niti videli kaj šele, da bi vedeli kaj v njem piše !
Prepričan sem, da v kolikor bi vedeli za to kar v sami odločbi piše ne bi nikoli trdili, da smo dolžni priznati pravice tudi agresorskim vojakom !
Kopiram mnenje ustavnega sodnika :
PRITRDILNO LOČENO MNENJE SODNIKA DR. CIRILA RIBIČIČA
V ZADEVI U-I-246/02
6. Ustavno sodišče je v času, ko še nisem bil njegov član, poskušalo zaokreniti odnos države do vseh, ki so nezakonito izgubili stalno prebivališče, vendar na žalost le s polovičnim uspehom. Zato je ponovno odločanje Ustavnega sodišča posebnega pomena, saj mora težiti ne le k pravični rešitvi, ampak tudi k temu, da njegove odločitve ne bo mogoče ponovno razlagati različno in kakorkoli zaobiti v praksi. Pomisleke, da bi lahko prišlo do preširokega vračanja stalnega prebivališča, štejem v glavnem za brezpredmetne. Zakaj? Zato, ker gre pri izbrisanih za tiste, ki so 1992. leta protizakonito izgubili stalno prebivališče in ne za tiste oficirje nekdanje JLA, ki so z JLA zapustili območje Republike Slovenije (precej preden se je zgodil izbris stalnega prebivališča).
.................................
Sodnik
dr. Ciril Ribičič
Na žalost za ta del Odločbe US ne vedo niti politiki, ki so na podlagi partijske discipline pritiskali na tipke glasovali za zakon, ki je v nasprotju z Odločbo Ustavnega sodišča in GROBO posega v pravice slovenskih državljanov saj jih posredno obremenjuje z vsemi stroški, ki bodo nastali kot posledica bebastega zakona !
Nikoli se ne bi oglašal v kolikor ne bi bil TEMELJITO seznanjen tako z resnico samoizbrisancev kot tudi samo Odločbo US.
Seveda mi to znanje odrekajo vsi, ki so me brez argumentov začeli zmerjati. Na žalost je argemunte zamenjalo zmerjanje na forumu kar pa kaže kulturo debaterjev v temi, ki je ne poznajo !
Vsem, ki se želijo vključiti v debato priporočam, da si pred tem vsaj preberejo Odločbo US in to ne glede na to, da je povsem ne bodo NIKOLI razumeli !
Lep pozdrav in vesele blagoslovljene Velikonočne praznike tudi ateistom, ki zanikajo boga jedo pa blagoslovljene jedi !
Ali bo LDS in Kresalka odstopili iz vlade to pa bi rad videl Haha. Tokrat Lepi drži LDS za goltanec. Iz vlade NE BODO šli v nobenem primeru, ker bodo v opoziciji le politično truplo, na naslednjih volitvah pa brezdomci pred vrati parlamenta. V vladi pa se njihov vpliv izgublja. Kar jim ni niti malo všeč. Še bo veselo
Hahahahahaha
Brača Dalton je neumorna.
Glavna igralca v filmu tat in prevarant
"Ali bo LDS in Kresalka odstopili iz vlade to pa bi rad videl..."
Zakon stavek!
Velja samo za dexsija in sobočanca
Što ti je pomago pri zadnjon stavki??? Pa si prepišavo?
Bye bye.
@sobochanec
daj povej zakaj imaš sploh tintaro ? Zato ka ti drugi dirigirajo kaj moraš misliti ?
Daj idi malo med lidi pa guči z njimi, te boš pa vido, da je njihovo razmišljanje za 180% drugačno od tvojega. Ko slišijo za izbrisance naravnost popenijo, saj ne morejo razumeti, da so sami ostali brez pravic vladajoči bebčki pa pravice priznavajo tujcem in agresorskim vojakom na škodo slovenskih državljanov.
Pa ti si hujši kak kakšen srbski lobist, ki hoče vse obesiti Slovencom za šinjek. Agresorski vojaki že 19. let živijo izven Slovenije, naši bebasti politiki pa jih sedaj naravnost vabijo nazaj v Slovenijo, ker je Srbija pred bankrotom. Niti ne zavedajo pa se, da je Slovenija ravno zaradi njihove omejenosti še v hujšem dreku !
Nisi še mi odgovoril: Kdo je dolžan skrbeti za virta, hlapec ali tisti, ki je prevzel kmetijo ?