KRADLJIVCI NA POHODU
Zdravo!
V soboto smo mi v kafiču Spartacus v MS ukradli plašč. Še zdaj se tolčem po glavi in se sekiram, da sem ga pustila v garderobi, tako kot marsikdo drug in ker grem glih en krat na pol leta v Spartacus nisem bila toliko pozorna na vse dogodke pa štale, ki sem tam dogajajo.
No, v soboto je bilo tako ukradenih malo morje jaken, bila je podana tudi prijava na policijo (vprašanje koliko jih ni prijavilo). Policista sta mi povedala, da dobijo vsak vikend prijavo zaradi kraj in da so jim varnostniki kao rekli, da sta videla in sumita enega, ki se je motal tam okoli in ki je že zganjal neke bedarije..samo pač policisti nimajo pristojnosti kar vdreti v njegovo stanovanje, ker nimajo dokaza…poleg tega, jim lastniki Spartacusa ne dovolijo dati zunanjih kamer, ker gre kao za varovanje osebnih podatkov. V garderobi seveda kamer ni.
Sramota za
lastnike in varnostnike, ker dobro vedo, da se jovo na novo pojavljajo taki primeri pa nič ne ukrenejo glede tega. Da bi dali kamere v garderobo ne, to se jim ne zdi smiselno, poleg tega mi še zdaj ni jasno, kako da varnostnika (ki se drugače vtakneta v vsaki osebni dokument, samo da gre za žensko in so polni bednih pripomb) nista videla kaj se je dogajalo, če stojita 10 m vstran.
Zanima me, če je mogoče kdo bil v podobni situaciji in če mogoče kdo kaj ve ali se govori okoli, kdo so ti kradljivci. Sigurno nekdo mora nekaj vedeti. Mogoče bi morala iti kar na tržnico gledat! Podan je tudi kazenski pregon (da se bodo policaji vsaj malo zmigali) in da se končno kradljivcu (sram ga bodi!!!) stopi na prste, da se zgodba ne bo ponavljala.
Mogoče se bo komu čudno zdelo, da se zaradi enega plašča sekiram, ne gre se za ceno, gre se za čustveno vrednost jopce, ki je bil v jakni (čeprav tudi plašč ni bil poceni in ki sem si za zaslužila z delom!).
Tak da, dobra šola mi je bila. Vam pa povem, da ne puščajte jaken v garderobi, niti notri ne odlagajte jaken pa torbic na separeje, ker so kradljivci tudi tam!
Lp,
Komentarji
"V soboto smo mi v kafiču Spartacus v MS ukradli plašč."
se pravi ka če ste vij ukradli plašč, de se mogo of sekerjrate šterome ste ukradle, nej ti ka si njeme vkradno, tebej je lejko samo sran :)
Drži se teme prosim pa ne filozofiraj. Pa če smo že tak pikolovski, bi iz teksta lahko sklepal, da sem ženska. Lep večer ti želim!
V garderobi piše "Uporaba garderobe na lastno odgovornost" če se ge ne motin...
Policija zaradi par plaščekov že nede šla v Spartacus.
Tüdi hujša kriminalna dejanja so se tan že dogajala, pa se dogajajo 24 vr na den, pa ne vüjpajo ta.
Če bi to bil lokal, kak se šika bi tudi varnostniki pa lastnik meli interes, ka se to ne bi dogajalo, če pa se že dogaja, bi sodelovali, priskrbeli posnetke,...na žalost pa se vsem samo za pejneze ide,...pa se majo za nekaj,...!
Ge to vse razmen, ka ti nej vseeno kda ti vkradnejo plašč...samo mislin...saki bi lejko mel telko pamete in znal, ka se to ne nose seuf v takše lokal, ge se obrne lidi in lidi...Ge kda san šla v disko san nikoli nej mela nika seuf, razen penez v žepke...Prle se doj sličeš pa vse ka ne nucaš pistiš v avtoje, pa ti nika nemrejo vkradnite...
Če pa še piše ka je na lastno odgovornost...pa so s ten tak vse povedali...što de pa na to pazo...
ja, kak na otroškon igrišči - na lastno odgovornost. če ti za hrbton dejte fkradejo te si si san krijv.
no, ok, spitavlen se samo, kakša je tou zabava, ka ostaneš brez kaputa-slačiparty?
Kdo pa pravi da ni kamere v garderobi!
Če bi imela vsaj kanček pameti v glavi, bi se oglasila pa bi tvoj plašč zagotovo našli, kot smo še vsakega do zdaj.
Ker pa se obnašaš isto kot si se obnašala v soboto pa si ga boš morala kar sama poiskati. Čestitam, si ena izmed zmagovalnih budal na tem forumu, nimam besed.
Mnogo sreče ti želim v vseh ostalih lokalih kjer pri vhodu povržeš jakno in jo najdeš ko greš na smrt pijana domov.
Ges bi se zatok pito što je tu budala!!
Komentar "Spartacusa" (sicer je škoda tega plemenitega imena) je čisto v njegovem stilu. Sodi v čase bivše skupne države,...on pa te dugo, dugo nišče!
Narodi pa še itak ne kapne,...?!
V glavnem da je tebi kapnilo ker si seveda pomemben predstavnik ljudskega glasu in obrekovalske sekte pomebnih podjetnikov in mislecev Murskosoboške regije.
Hvala da si vse vpletene vpeljal v razmišljanje. Sem prepričan da bi mislec tvojega karakterja in inteligentnega razmišljanja vse skupaj vodil mnogo kvalitetneje od moje nepomembne in neumne malenkosti in seveda na mnogo višjem nivoju, kjer bi bili vsi zadovoljni in srečni. Ti si vsekakor material za novega župana!
Še enkrat hvala!
Mislen wtf koji komentar "Spartacus"? Nema nika proti van pa nikome, ampak to pa je resan poden od podna. Ženski so PRIVAS vkradnole plašč, bar bi se lejko normalno obnašali nej pa ka joj takše pišete pa to na interneti! Sramota za en lokal, sramota pa je še to ka človek v Sobote nema drugan za ite, nažalost....
či ti piše ka je garderoba na lastno odgovornost te se nemaš kaj dosta buniti
pistijš stvarij v avtoji pa nega nevole
Ne hodin v Spartacusa, niti nikoli nebon šla, ampak bi se blazno slabo počutila, či bi me san šef tak grdo okarakteriziral -"zmagovalna budala, ..ko grešna smrt pijana domov..." Tega šef lokala, ki naj bi pobiral "smetano" res ne bi smel iz spoštovanja do svojih strank nikoli in nikdar izreči! Še poznamo kaj etike????
Pa še to; srčno upam, da ta Spartacus na forumu res ni pravi šef lokala!
Še pred nekaj dnevi san pijso proti Spartacusi zaradi tistih kamer itd... Ampak glede tej teme se pa morem postaviti na njihovo stran, ker se mi zdi debata še ena več v vrsti, kere so namenjene ka blatijo Spartacus.
Idemo po vrsti:
1. če piše gor uporaba na lastno odgovornost je zadeva zaključena!
2. ka ti misliš ka je varnostnik zato varnostnik ka ma na očaj vsako faking jakno???
3. zakoj si nej jakno mela oblečeno kak san jo ge mel? fejst je težko to?
4. se pa z varnostnikami tudi da kulturno pogučati (vsaj z večino), če maš pravilen pristop in se nej aroganten in seveda pijen kak krava
Neven lidgej dragi nemrete vedno iskati dežurnoga krivca. Če so TEBI vkradnili jakno se zavedaj ka se TI odgovorna, še posebej če piše ka je uporaba na lastno ogovornost.
Vači je pa tema čisti nesmisel. Nemreš za vsako jakno odpirati teme... Dozdeva se mi ka je ta tema več ali menje ustvarjena za blatenje...
Drago Balajc
Dobro, lejko je tema res namenjena blatenju Spartacusa, samo komentar šefa (ker to je on!) je pa rejsan beden. Jaz ga sicer osebno ne poznan, toda očitno gre za težkega primitivca. V Spartacusu sem bil dvakrat, trikrat pred tremi leti pa zdaj, da vijdin kak on obravnava svoje stranke, mi je še za tistih par evrov žal, ka san jih tan zapravo.
Tej šef se ide kak če be vodo neven kak fejst pomemben nočni klub na srejde Miamija. Vala isto za Cubo. Čas je ka se dečke zbidijo iz sanj.
Saj če bi mel obratovalni čas npr. do 24.00 za vikend bi lejko kar zapro, zdaj pa cvete posel...naj uživajo dečki v svojen sveti!:)
Kolikor vem, je ta kalin res šef tega lokala - žalostno. Primitivec pač. Voditi lokal, kjer se dogaja vse mogoče in se potem tako obnašati povrh vsega, ko nekomu ukradejo plašč, ki ne stane ravno par centov - lahko bi vsaj obžaloval, kar se je zgodilo ali kaj v tem stilu - ta si res misli, da je glavni mafijaš v Palermu.
Luco,Luco, zdaj si ga pa biksno.
Ja, mogoče pa si je rejsan kdo na tem forumu samo sposodil sliko gospoda, ki ga poznamo kot lastnika lokala,...?! :- )))
Zaj se še lejko tak primitivno obnaša. ka njemi takše "budale pa pijanci" kak jih on san imenuje, pejneze ta nosijo,...! No pejnez je pa tudi nej vse, eni jih majo dosta, pa so po drugi strani "srmaki"!
ges tu nemo nikoga brano, mogoče je lucu malo neprimeren s kakšin komentaron samo pač povej tisto ka ščej povedati, tu nemaš kaj. ka pa vij ščete povedati s ten neprestanin blatenjon spartacusa pa lucuja? ne odin ta ne spremljan scene pa lucuja poznan samo po pisarijaj na forumi pa po glavi za volanon srebrnoga mercedesa. in bi pravo tak ka lekar stalne goste malo zaboli ka nemrejo stkati enih pametnih kolegialnih ka bi te lejko uresničevali svoje zasebne cilje kak so privat partyji pijače poceni. ali pa enostavno lizanje riti lastniki lokala in se pred drugimi delati kak če ste velki kolegi.
Kelko je meni znano oz. tak nas je profesorca na faxe poučila, so tej napisi po lokalaj in še drugje, "na lastno odgovornost", samo zavajanje lidi. Lastnik je še vedno odgovoren za stvari kere se zgibijo v njegovon lokali.
Pravilo ''Za garderobo ne odgovarjamo'' popolnoma NE drži, pa če ima 10 napisov, da za garderobo ne odgovarja. Tega žal večina ljudi/obiskovalcev ne ve, zato noben ne ukrepa, gostinci pa to izkoriščajo.
Pravila o gostinski hrambi so kogentne narave in se je gostinci (in drugi zavezanci) s takšnim napisom ne morejo razbremeniti. Obligacijski zakonik:
2. oddelek: GOSTINSKA HRAMBA
Gostinec kot shranjevalec
741. člen
(1) Gostinci se štejejo glede stvari, ki so jih gosti prinesli s seboj, za shranjevalce in odgovarjajo, če stvari izginejo ali se poškodujejo, za škodo v višini vrednosti stvari, vendar ne več kot 50.000 tolarjev.
(2) Gostinci, ki gostom nudijo nastanitev, se štejejo glede stvari, ki so jih gosti prinesli s seboj, za shranjevalce in odgovarjajo, če stvari izginejo ali se poškodujejo, za škodo v višini vrednosti stvari, vendar ne več kot 150.000 tolarjev.
(3) Ta odgovornost je izključena, če so bile stvari uničene ali poškodovane zaradi okoliščin, ki se jim ni bilo mogoče izogniti ali jih odvrniti, ali zaradi kakšnega vzroka v sami stvari, ali če so izginile ali bile poškodovane po krivdi samega gosta ali pa po krivdi tistih, ki jih je gost pripeljal s seboj ali so ga prišli obiskat.
(4) Gostinec dolguje popolno odškodnino, če mu je gost stvar izročil v hrambo, kot tudi če je škoda nastala po njegovi krivdi ali po krivdi osebe, za katero odgovarja.
Obveznost gostinca, da sprejme stvari v hrambo
742. člen
(1) Gostinec je dolžan sprejeti v hrambo stvari, ki jih gosti prinesejo s seboj in želijo dati v hrambo, razen če zanje nima primernih prostorov ali če njihova hramba iz kakšnega drugega vzroka presega njegove možnosti.
(2) Če gostinec neutemeljeno noče sprejeti stvari v hrambo, dolguje gostu popolno odškodnino za škodo, ki mu zaradi tega nastane.
Dolžnost gosta, da priglasi škodo
743. člen
Gost je dolžan priglasiti, da je stvar izginila ali da je poškodovana, brž ko za to zve, sicer ima pravico do odškodnine samo, če dokaže, da je škoda nastala po krivdi gostinca ali osebe, za katero on odgovarja.
Objave o izključitvi odgovornosti
744. člen
Nobenega pravnega učinka nimajo v gostinčevih prostorih izobešene izjave, s katerimi se v nasprotju z določbami tega zakonika izključuje, omejuje ali pogojuje njegova odgovornost za stvari, ki so jih gosti prinesli s seboj.
Pridržna pravica
745. člen
Gostinci, ki sprejemajo goste na prenočišče, imajo pravico pridržati stvari, ki so jih gosti prinesli s seboj, do popolnega plačila za njihovo prenočitev in druge storitve.
Razširitev uporabe določb o gostinski hrambi
746. člen
Določbe o gostinski hrambi se smiselno uporabljajo tudi za bolnišnice, garaže, železniške spalnike, organizirana taborjenja ipd.
če se je rejsan tau oglaso lastnik spartacusa,.....potem je rejsan komentar nej potreben,........podn od podna :S,......sicer pa, kak pravejo,....stranka je vedno na prvon meste :D, samo njin se pa nej trbej toga bojate, ka v ms praktično nemajo konkurence in de njin pač skauz šlo, ka so edine tak dugo ob vikendaj odprejte,.......uf ge je še poletje pa veselice :D:D
sicer pa je tude rejsan,...ka je nikdar nej pametno jakno v garderobe davate, pa ge kole se,.....če nej drujgo, se kerome ka v garderobe dela, kakšna jakna povijde :D:D, tak ka najbole pametno je jakne pa tej zadeve v avtoje njate
Drago Balajc
Dupont, ka ti je bilo, kda si piso gornji post? Pa nej mi praviti, ka tij cuj pašeš k tome primitivnome lastniki; pa piješ skuper s tistimi, ki uporabljajo nicke bomese, mnogonas in podobne?
Jaz jih ne "napadam" in "blatim". Oni sami sebe napadajo in blatijo. In s temi osebki nočem imeti nič!
moren se oglasete...samo eno vam poven...imam zelo dobre izkusnje ka se tice glede kraje in izgube v spartacuse...razmin vas ka ste bejsne na cejle svejt da ugotovite ka so van neka fkradnole ale ka van neka falij...ampak tau se ne pomejne ka morete norete,besnete,skakate kak opice,napadate varnostnike,lucoja,blatite po forome lokal in sefa pa se policaje pomoznoste,ka se policaj cujdno glejda...ampak lejko zadevo rejsite kak san ge....pa tau v prisotnosti velike kolicine alkohola v krvi...ugotovila san ga nega torbice...stopila do varnostnika...njeme pojasnila zadevo....mi je lepo povedo ka naj pocakan ka se lokal sprazne in bomo lepo uredili...lokal se je sprazno...varnostnik mi je vljudno pomago preiskate lokal,ker torbice ni bilo mi je svetoval,da naj prijavim krajo...v tistem trenutku je vstopil Luco in vprasal kaj se dogaja....varnostnik mu je povedal kaj je narobe...in luco se je takoj ponudil,da naj pridem naslednji dan do njega in bova pregledala posnete...hvala bogu se je torbica pojavila v nekaj urah na policiji in problem je bil resen....z tem da me je luco naslednjic ko me je vvidel sam od sebe vprasal ce sem nasla torbico,ker me ni bilo in prav tako tudi varnostnik...tako da,vsi tisti ki pluvate po celotnem kolektivu spartacus....se malo zamislite ce se ravnali prav...tudi ti gospodicna ki si ostala brez jakne....zapomnite si lepa beseda vedno dobro mesto najde...
Seveda je godpod pod vzdevkom SPARTACUS lastnik lokala. Sej če pogledaš vse njegove objave ti je jasno, da je to Lucu.
Ne poznam tega obrekovanja, ki ga nekateri omenjate. Sam tale izpad lastnika lokala na forumu je smešen. Tisti, ki to zagovarjate pa ste res smešni. Počakajte malo, boste mogoče tudi vi kdaj na vrsti.
montee, ti pa zmagaš s tvojim komentarom, če ji je bilo težko imeti oblečeno jakno, kot si jo imel ti. Tebi je pač pasalo, njej ni. Ti imaš rad govejo župco, gospodična pa mogoče gobovo. Kaj ti ni jasno. .)
Zdravo!
V soboto smo mi v kafiču Spartacus v MS ukradli plašč. Še zdaj se tolčem po glavi in se sekiram, da sem ga pustila v garderobi, tako kot marsikdo drug in ker grem glih en krat na pol leta v Spartacus nisem bila toliko pozorna na vse dogodke pa štale, ki sem tam dogajajo.
No, v soboto je bilo tako ukradenih malo morje jaken, bila je podana tudi prijava na policijo (vprašanje koliko jih ni prijavilo). Policista sta mi povedala, da dobijo vsak vikend prijavo zaradi kraj in da so jim varnostniki kao rekli, da sta videla in sumita enega, ki se je motal tam okoli in ki je že zganjal neke bedarije..samo pač policisti nimajo pristojnosti kar vdreti v njegovo stanovanje, ker nimajo dokaza…poleg tega, jim lastniki Spartacusa ne dovolijo dati zunanjih kamer, ker gre kao za varovanje osebnih podatkov. V garderobi seveda kamer ni.
Sramota za
lastnike in varnostnike, ker dobro vedo, da se jovo na novo pojavljajo taki primeri pa nič ne ukrenejo glede tega. Da bi dali kamere v garderobo ne, to se jim ne zdi smiselno, poleg tega mi še zdaj ni jasno, kako da varnostnika (ki se drugače vtakneta v vsaki osebni dokument, samo da gre za žensko in so polni bednih pripomb) nista videla kaj se je dogajalo, če stojita 10 m vstran.
Zanima me, če je mogoče kdo bil v podobni situaciji in če mogoče kdo kaj ve ali se govori okoli, kdo so ti kradljivci. Sigurno nekdo mora nekaj vedeti. Mogoče bi morala iti kar na tržnico gledat! Podan je tudi kazenski pregon (da se bodo policaji vsaj malo zmigali) in da se končno kradljivcu (sram ga bodi!!!) stopi na prste, da se zgodba ne bo ponavljala.
Mogoče se bo komu čudno zdelo, da se zaradi enega plašča sekiram, ne gre se za ceno, gre se za čustveno vrednost jopce, ki je bil v jakni (čeprav tudi plašč ni bil poceni in ki sem si za zaslužila z delom!).
Tak da, dobra šola mi je bila. Vam pa povem, da ne puščajte jaken v garderobi, niti notri ne odlagajte jaken pa torbic na separeje, ker so kradljivci tudi tam!
Lp,