Izlet v London - pomoč
Moja hčerka me že kar nekaj časa "peče" da bi šla skupaj v London. Priznam, tudi mene mika popiti kak Guinnes in preveriti kako je kraljica vendar bi prosil pomoč pri organizaciji. Vem da nekater kar redno potujete na tej relaciji - kako si organizirate
a. Polet
b. Prenočišče
IMate mogoče kak dober predlog da bo sama pot in prenočišče čim enostavnejše in seveda poceni.
Komentarji
Polet: Iz Lj letita nizko cenovniva ponudnika EasyJet pa Wizz Air. Malo poglednite cejne po datumaj. Zdaj odvisno za kelko časa ideta, mogoče vama folga samo ročna prtljaga.
Prenočišče: Poglednita malo na www.hostelworld.com
To dvoje de vaj prišlo najbole pocejni.
Če pa nücata konkretno pomoč pri samom nakupe letalske karte pa pri rezervaciji prenočišča, pa javite.
Nej, nejsan nikši posrednik ali agent ali kakoli. Ka nede bojazni ka kasejran kakšo provizijo
Moj predlog je na prvi pogled malo dražji od tega, ki ga predlaga Direktna, ker ne letiš z nizkocenovnikom in ne spiš v hostlu, ampak se da tako v bistvu tudi ceneje priti skoz.
Moj predlog je let iz Zagreba s Croatia Airlines. Na pamet sem vnesel odhod 18. aprila in povratek 20. aprila. Cena 938 HRK oz. dobrih 120 EUR po potniku. Sigurno boš našel "ugodnejšo" varianto iz Ljubljane ali Budimpešte, kjer bo prva cena 60 evrov, potem pa ti bodo zraven nabili še strošek rezervacije in prtljago in boš že blizu 90 ali 100 evrom. Nizkocenovniki letijo na letališča Stansted, Gatwick ali Luton, ki imajo sicer razmeroma dobre povezave s centralnim Londonom, ampak so bolj oddaljena, tako da te tudi tisti prevoz stane nekaj več. Iz Zagreba letiš na Heathrow, ki ima povezavo s podzemno železnico in posledično prihraniš čas in denar pri tem transportu do centra.
Pri nizkocenovnikih je še ena zadeva, ki jo marsikdo spregleda. Nizkocenovniki letijo pozno popoldne, kar pomeni, da prideš v London zvečer in nimaš več nič od dneva, imaš pa že takoj strošek nočitve. Let iz Zagreba je zjutraj, na Heathrowu pristaneš ob 10. uri, kar pomeni, da si čez dobro uro že lahko v mestu in uživaš celo popoldne in večer. Isto je za povratke...nizkocenovniki se pogosto vračajo v dopoldanskih urah, redne linije pa pozno popoldne, tako da imaš tudi od zadjnega dne nekaj haska.
Glede prenočišča bi ti bolj priporočal hotel, kot hostel. Z malo sreče lahko v kakšni akciji dobiš dobro hotelsko sobo za 40 evrov na noč (za dve osebi), skupaj z zajtrkom. Z rezervacijo hotela se na zaletavaj, ker imajo strani, kot je booking.com, občasne akcije, kjer ti nudijo 50 % nižje cene hotelov. Prijavi se na njihove newsletter in čakaj na primerno akcijo. Če par dni pred odhodom še ne boš dočakal nobene akcije, potem pač rezerviraš tisto, kar je najugodneje.
Kar se tiče prevozov po mestu...podzemna je razmeroma ugodna. Nabavi si Oyster card, sploh če misliš še kdaj potovati v London. Kartica je podobna sistemu Urbana in z njo plačuješ na podzemni, pa tudi avtobuse vključuje. Cena posamezne vožnje se mi zdi, da je malo cenejša, pa tudi dosti bolj praktično je. Dnevno lahko porabiš največ 7 GBP za vožnjo, če prekoračiš, ti ne odštevajo več....če se voziš z navadnimi kartami, pa lahko dnevno zapraviš dosti več...
Sicer pa London nudi dosti več, kot kraljico...če ne vidiš palače, ne zamudiš nič :)
Ne pozabi počistiti piškotkov, ko si boš ogledoval cene letalskih kart. ;)
Strašni ste. Hitri, konkretni odgovori. Zdaj pa v akcijo, brskat in preračunavat. Hvala vam, enega Guinnesa si spijem vam na čast :-)
Glede kraljice pa se šalim, to je zadnje kar bi si šel ogledat. Bo malo kombinacija ki bo zanimiva za otroka, nekaj pa zamene. Vmes pa "streetphotograpy" :-)
Muva sva z dečkon bila v ton hoteli: www.pembridgehotel.co.uk/
Neje dragi, pa v centri je, polek Hyde Parka. Najprej sva bila v hostli, keri je bil katastrofalen, pa sva nej haklaviva. Te pa sva šla v te hotel na drugi den in sva plačala malo več kak za hostel (hostel je bil bogi za hrbton v 2. coni, hotel pa na fenomenalni lokaciji.)
Moja hčerka me že kar nekaj časa "peče" da bi šla skupaj v London. Priznam, tudi mene mika popiti kak Guinnes in preveriti kako je kraljica vendar bi prosil pomoč pri organizaciji. Vem da nekater kar redno potujete na tej relaciji - kako si organizirate
a. Polet
b. Prenočišče
IMate mogoče kak dober predlog da bo sama pot in prenočišče čim enostavnejše in seveda poceni.