Inflacija in stroški

|

Zdravo. Spremljam cene že zadnje pol leta in cene osnovni živil so se povečale tudi do 800%. Kruh za vsaj 35%, bencin vsaj 30%. Potem so tu še cene nepremičnin 20% in kot mlado osebo me skrbi, da so moji prihranki realno v minusu, saj na banko za pivarčevano dobim manj kot pa so stroški vodenja računa. Prav strah me je priihodnosti, saj nikakor ne vidim možnosti, kako bi se osamsvojila. Kako je pa pri Vas? Razmišljam o drugem delu, čeptav sem zaposlena že zdaj za celi dealvni čas. Imate drugo delo? Kako je z tem? Imate prihranke na banki?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Popravljam napako: cene osnovni živil so se povečale tudi do 80%

Živjo Lana1212. Pereča tematika, ki jo žal občutimo vsi. Po nekaterih projekcijah se bodo cene umirile do konc leta.

Cvetoslava

Meni sociala zadošča. Živela svoboda in levičarstvo. Jes nejden delat za niti za 1000.

meduza

Ja, vse je drazje. Kakorkoli, par nasvetov.Zdaj bo dosti sezonske zelenjave in sadja, pa si naredi ozimnico, da bos mirneje sla skozi zimo. Kuhaj si sama doma obroke, za dva dni, da ne zapravljas prevec denarja. Ce si mlada, si odpri popoldanski s.p in pomagaj kje popoldne kot kelnarca, pomoc starejsi osebi pri oskrbi, itd. Tako lahko dodatno zasluzis pa se v druzbi bos. Namesto na banko pa lahko denar vlagas v zlato ali pa vzajemne sklade, kjer lahko mogoce dobis vec % od depozita na banki. Sicer, socustvujem z tabo, ker tudi sama zaskrbljena. Vse dobro.

pre-varanti

To so že pa nekši spammeri, ka bi radi nategnili ljudi. Zaj samo čakan, ka de se čez par vor pojavo nekši komentar, ka ma rešitev za finančne težave.
Ovak pa bi pravo, ka je inflacija dosta višja od teh 8 % o kerih so zadnjič razlagali. Že če samo poglednen kelko pistin v trgovini vsaki teden, je to dosta več kak 8 % več kak lani. Prej san nej šau iz trgovine nej ka bi znakupo za 50 evrov živil in drugih gospodinjskih potrebščin, zdaj mi za menje kak 60 evrov ne grata. To je 20 % razlika. Ka ne omenjan cene goriva, cene plina, pa zdaj de prišla še podražitev elektrike. Te de pa novi val podražitev živil, ker so se energenti telko povišali. Slabi časi nas čakajo če se menej pita.

Putin

Ne sekiraj se za prihranke. Porabi jih za nakup konzervirane hrane, saj bo kmalu vojna...

.

forex kak alternativa ,mas redni dohodek ,100e dobis mesecno+10% , lahko dam programe na probo

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet