Foto kveščn
Ščen si kupiti pač en kompaktni fotič. Zaj pa me zanima samo, ka je boljše: foto na AA baterije ali pa foto z ovin malin akumulatoron (baterija a la mobitel)? Ka preferirate?
Aha...pa še to. Glede na to, ka de aparat nižjoga cenovnoga razreda, me zanima še to: kelko se tu gleda na specifikacije (ločljivost, opt. zoom, goriščna raz.,...) fotoaparata? V nižjem razredi so slike tak vse približno iste kvalitete, ali?
Komentarji
1. akumolatorji so boljši, AA baterije fotoaparati prehiro požrejo.
2. za vsakdanjo rabo se mi zdi, da je najpomembnejše, da je objektiv dovolj širokokoten (po staro 28mm ali manj), piksli niso tako pomembni, saj ne boš delal kakih povečav,.
3. ne delajo vsi enakih.
glede baterij je tak..če maš doma npr. par paketov polnilnih baterij se ti splača kupiti fotoaparat na AA baterije, ker, če ti kje med slikanjon crkne vgrajena baterija in nemaš dodatne si zmrzno....AA baterije se pa dobijo praktično povsod...po drugi strani pa je rokovanje z vgrajeno baterijo precej lažje in mislin, ka zdaj že vse držijo vsaj enih 250 posnetkov kar je za osebno uporabo čista zadosti
glede specifikacij pa se ne bi strinjo s KRT-om... po moje najbole pomembna velikost senzorja...posledično resolucija slik...ker neje vseeno če je resolicuja 7MP ali 12MP...najbole se to opazi kda v postprodukciji cropaš fotografije.
prebrskaj malo po neti...maš vse puno testov pa boš hitro ugotovo ka je najbokše za tebe, ker je odvisno tudi za ka boš fotoaparat največ nuco...
je pa tak kak povsod....malo penez malo muzike :) definitivno pa rajši daj par 10€ več pa nabavi kakšnoga Canona, Nikona, Fuji, Olympusa kak pa kakšno "noname" firmo
San že naročo Nikon L20...čist tak za amatersko "point 'n' shoot" uporabo.
Ščen si kupiti pač en kompaktni fotič. Zaj pa me zanima samo, ka je boljše: foto na AA baterije ali pa foto z ovin malin akumulatoron (baterija a la mobitel)? Ka preferirate?
Aha...pa še to. Glede na to, ka de aparat nižjoga cenovnoga razreda, me zanima še to: kelko se tu gleda na specifikacije (ločljivost, opt. zoom, goriščna raz.,...) fotoaparata? V nižjem razredi so slike tak vse približno iste kvalitete, ali?