Feminizacija učiteljskega poklica
prosila bi če se lejko malo razpišete na to temo( ka mislite o feminizmi, če je resan učiteljski poklic tak feminiziran..), ker bi jo uporabila v seminarski nalogi z istim naslovom, lejko mi tudi što pomaga z kakšno seminarsko če jo je meu.
hvala že v naprej
Komentarji
najbokša pomoč pri študiju, seminarskih in delu v tehnični in filozofski stroki je in se imenuje LITERATURA! forum je lejko ustrezen vir neje pa niti malo kredibilen. kvečjemu kreDEBILEN.
Če že ščeš ka ljudje kaj napišejo, vsaj daj konkretno iztočnico.
Ka misliš ka mo mi za tebe nalogo delali??? Jao , jao...
jao cave, tij si rejsan en kaliber, verjetno ščej, ka jo malo usmerimo, ji kaj predlagamo in podobno.. res je, ka je forum nej glij primerna iztočnica za seminarsko s takšno temo ali lejko pa ji pomagamo s kakšnim čednim odgovoron...
drugače pa bunny: Prvi ucÌŒitelji so bili mosÌŒki. Ti so v tem poklicu prevladovali vse tja do konca 19. stoletja, ko je ucÌŒiteljski poklic postal javno dostopen in primeren za zÌŒenske. Ni pa preteklo veliko cÌŒasa do takrat, ko je ucÌŒiteljski poklic obveljal za tipicÌŒno zÌŒenski poklic.
Sicer pa na to temo najdeš dosta literature, taka pot pod noge in v knjižnico!
Sama obiskujem pedagoško smer in opažam, da res prevladujemo ženske na tem področju, če samo povem v našem razredu nas je skupaj 60 od tega 8 moških predstavnikov. Če se spominjam osnovnošolskih in srednješolskih dnih res prevladujejo ženske na tem področju, vendar še zdaleč od tega, da bi bil poklic feminiziran. Menim, da trend kaže, da se več žensk odloča za pedagoške poklice, saj obstaja manj študijev, ki bi bili čiste ženske stroke. To je isto če gremo npr. pogledat na strojni faks ali pa elektro je tam torej prisotna maskunilizacija, saj se redko najdejo ženske predstavnice. Zaznavam, da je družba nekako razdeljena, da pač moški opravljajo bolj tehnična dela, kar pa ne pomeni, da ženske tega nismo sposobne, vendar nas družba tako usmerja. Posledično se potem ženske, ker jim ne preostane kaj drugega usmerijo v pedagoške študije.
Evo, malo bole kontroverzne teme - poišči kakše podatke o nižanji uspešnosti fantov v osnovnij pa srednij šolaj, pogostejšemi kaznovanji fantov in metodah fčinja, ka so primernejše za dikline kak za fante. Sicer boš za to mogla v angleščini iskati pa se na kakše bole ameriške raziskave zanašati, ker prinas takših raziskav pač ne delajo telko.
Fantje se ne zanimajo za ta poklic, več kot očitno. Kolikor imam informacije, se večini mladih zdi to "babji poklic" - njihovo mnenje, ne moje.
prosila bi če se lejko malo razpišete na to temo( ka mislite o feminizmi, če je resan učiteljski poklic tak feminiziran..), ker bi jo uporabila v seminarski nalogi z istim naslovom, lejko mi tudi što pomaga z kakšno seminarsko če jo je meu.
hvala že v naprej