EZOTERIKA

|

V zadnjih letih je tudi v našem prostoru možno zaznati povečano število akterjev, ki izvajajo razne zdravilske, meditacijske oziroma ezoterične prakse.
Glede na široko paleto ponudbe, me malo zanima, kaj ljudi privlači? Kaj iščejo v teh aktivnostih in kako in s čim so zadovoljni?

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
mislec

V zadnjih letih je tudi v našem prostoru možno zaznati povečano število akterjev, ki izvajajo razne zdravilske, meditacijske oziroma ezoterične prakse.
Glede na široko paleto ponudbe, me malo zanima, kaj ljudi privlači? Kaj iščejo v teh aktivnostih in kako in s čim so zadovoljni?

cogito

To so nove tržne niše na našem prostoru, ki so jih prevzeli od drugod, kjer te niše že cvetijo. Vodje teh ezoteričnih struj se zelo dobro zavedajo možnosti dobička.
Po moje so se pojavile tudi zato, ker ustaljene religije več ne zmorejo opravljati svojega poslanstva in se ljudje zatekajo drugam, v druge alternative. Tega se ezoterične struje dobro zavedajo in prazno nišo zapolnjujejo sami s svojimi "storitvami".
Seveda pa je povsem umestno vprašanje, čemu nekateri to "polnjenje praznine" sploh potrebujejo. Je nekaj hipotez, a odgovor je po moje kompleksen in sestavljen iz večih delnih odgovorov.

mislec

Ogledov veliko, odzivi mlačni in nezainteresirani .  Kmalu bo spet noč čarovnic, se pomurski ezoteriki bojijo pregona!?

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet

Vse v Svet