ESTRIH
Iščem podjetje, ki se ukvarja z izdelavo estrihov!
Ali ima mogoce kdo izkušnje z ZIDARSTVOM MAUČEC, kaka je kaj kvaliteta in pa cena?
LP
Komentarji
k25 za ZIDARSTVO MAUČEC nevem ali delam pri podjetju ki izvaja strojne tlake (estrih) štefan marič s.p. gsm 041 343588 pokliči in se zmeni!! lep pozdrav!! ;)
mislin ka še edini ka so pod 10€/m2 - prodor d.o.o., police.
mi smo se zmenili za 8,5€, s ten ka je na konce naneslo na 9,5 zaradi toga ka je pol površine na okrog 8-9cm, ostalo je pa standard cca 6cm (tou je že vključeno s tekočino za talno).
respect tou je cena z materialom ali samo delo??
respect, kaj je pa bilo vključeno v 9,5€/m2
Zanimalo bi me pa še tudi, kaj menite da se bolj splača, da san položim stiropor (10cm EPS 70) , ali mi ga pa položi izvajalec?
LP
če san natančen je bila cena 9,8€/m2 (sanzaj preračunavo) ali trbej upoštevati dodatno debelino tlaka. v ceno je vključeno delo in ves material - pesek, cement, tista tekočina za talno gretje, vlakna, obrobni trakovi pa še šolali so 11m galerije (pa še malico ka smo jin dali so odšteli).
glede stiropora: ges san ga polago san (5cm eps 70 in 5 cm stirodur) zatou, ker je tou resno nej nekšna znanost. nuco san sicer dosta več časa kak kakšna firma ali dejstvo je ka te tak genau kak si boš san napravo nede nišče - sploj če maš dosta inštalacij po tlakih spelanih in prlej kak zapuniš vsako luknjico traaajaaa (mi je en vodovodar gučo ka polagajo sistemske plošče za tlake kak po tekočon trake, samo pač nej tak genau vsako luknjo). pa stiropor je fajn polagati - z alfa nožekom si zarežeš, lejko ga doj postružeš, pa še malo se poda, taka fajn dihta. Samo ne pozabi ka moreš pred stiroporon dati gradbeno folijo in na stiropor gradbeno folijo.
boš delo še talno?
respect, nej talno nemo delo!
Saj ges si tuj san ščen stiropor položiti, samo san mislo če so ti ga oni nabavili pa si ga te samo san položil (če mogauče dobijo bole pocejni).
Za tau folijo pod stiroporom bi me pazanimalo, če je tau res potrebno, ka man spodaj po cejli plošči prejk dano izotekt leplenko!
LP
stiropor san nabavo v keme, stirodur pa san sploj nej mel namena devate, samo san na bolhe najšo po pol cejne in glih mojo kvadraturo - pogledni za tej stvari na madžarsko, ka so baje dosta falejše tan.
glede folije: ges san tu mel izotek najprlej pa te še vseeno folijo - tou je kao parna zapora, ka ne vujde kakšen hlap vlage. stari zidarge pravijo ka so tou nej nika dejvale pa tu držalo :) ne ven. samo kelko folija košta in v zameno ka boš bole ziher spal, ka se te nede vlaga delala. ges san v kunji prav pozabo dol dati folijo, pa san že stiropor gor položo in te san zval okoli, če naj gor se gemlen pa položen, pa so pravli ka tou nej tak haklavo. taka je tou bole črešnja na sadni kupi oz. ziher he ziher.
folije rejsan pred stiropor nej trbej davate....:) tou je mudrija od nekdaj..pa so po 30 lejtaj gor trgale, pa so vidli, ka neje nikaj bilou..pča nekda so mislili......:)
ka se pa glede sitropora tiče, če pa ščeš meti sakšo luknjo (če maš dosti inštalacij in so ti jih nej slučajno vsepovprek pelali po kuči) ti predlagan, ka si daš mleti stiropor..in je v 3 urah vse narejeno, enakomerno po cejli kuči v vsaki luknji..:) tak san ges napravo, cenovno pa je cirka isto..:)
tou je resno idealna varianta, samo je pa cenovno vsaj enkrat dražja, kak če de se stiropor san polago.
nej tou pa rejsan nej, ka gučiš..:), ka san si ges napravo pa je nej biluo dosti razlike...kakšnih cca 100 eur...in če preračunaš 3 ure dela s tem in 2 dni ali pa še več polaganje stiroporja in zajebancije med cevmi.....pa še neje tak vse nareto, kak bi biluo z mletin stiroporom, vse enakomerno.......
Iščem podjetje, ki se ukvarja z izdelavo estrihov!
Ali ima mogoce kdo izkušnje z ZIDARSTVOM MAUČEC, kaka je kaj kvaliteta in pa cena?
LP