DJ
Rad bi odprl to temo, saj želim, da se že končno zamenja dj v lokalu Cubo, saj se je zelooooooooooooooooooooooooo poslabšal, predvsem pa spremenil. Saj če gledate, tudi natakarji se menjavajo, če je slabši pr5omet oz. nezadovoljstvo. Zanima me, kaj si mislite o tem.....
Komentarji
hm...
pojdi drugam, sam se javi za dj
mogoče se pa cele dneve v cuboji, pa si se ga zato naveličo :))
Vsak gleda na tou ka pride čim bolj poceni skouz zatou nemreš čakati neven ka od toga. Saj je vsepovsod isto, ka nebi Maximusa izpostavlo =D
Zemeš lepou laptop naložiš Virtual DJ pa šopaš. Skoraj staviti si upan, ka jih večina tak dela, telko ka majo na računalnik priklopleno še mešalko pa kakšo scratch ploščo, ka je ležej delati s tistin kak z miško :)
Cubo ,dol zapreti pa de mer ,za večno .
Ge je te Cubo
ov s petardo je stiro vse
of s pedardof prej
sam ne vrtin z laptopon. Tudek pa ne vrtij sakše dj, šteri ma poleg laptop z VDJ. Seveda nemreš primerjati "dj" z privatke pa dj v nekšnon "in" lokali. Poleg toga pa tehnologija ide naprej tudi v dj sceni in vedno opažan, ka ljudje ne vejo zakoj majo eni zraven laptop. Dj-i jih majo z drugačnin namenon.
Npr. Cd playerje ma povezane z laptopom prek Midi funkcije z USBjon. Kar pomejne, ka uporablja laptop samo za zbirko komadov in pa software na laptopu za bolj natančnejši pregled nad komadi in v komada samoga. To omogoča boljši nadzor nad mixon in seveda večjo igrivost. Ampak ma dj isti nadzor kak če bi vrto z cdji (novejši playerji majo že tudi usb za usb klujček ali disk).
Lejko pa tudi z t.i. timecode tehnologijo. Na čisto isti princip kak zgoraj že omenjeno, le da je tau bilou prlej, kak cd playerji z midi funkcijo. Pri timecode tehnologiji je potrebna posebna zunanja zvočna, dosta kablov in posebni cdji ali gramofonski plošči s timecode zapisom. Pač ma cejle čas gor istivi plošči ali notre istova cdja. Ampak isti nadzor kak s cdjami ali ploščami. Brez kakršnogakoli programeskega sync posredovanja. Pobrskajte na Google ali na YouTube (timecode, Traktor Scratch, Serato Scratch, M-Audio Torq)...
... pa te vidli, ka neje isto, kak če nekšen začetnik uporabla miško + vdj (možno tudek mešalko). Kar je čista smejšno, ka be kakšen lastnik, šteri ščej meti nekšen "in" lokal, ka be mel dj-a, šteri bi klikal z miško x)
Je pa čista možno, ka te kdaj vidli kakšnoga štere de mel še ZRAVEN laptop z winamp-on, ampak to samo zaradi glasb. želja. Ker ljudjee znajo zatežiti še s tako ekstremno željo, štera nikak ne spada k tisti glasb. zvrsti tistega večejra. In te šef lokala štej na forumaj kritike, dj pa od šefa, ker šef ščej meti pun lokal oz. zadovoljne goste. Kar je čista razumljivo. Trebej pa razmiti, ka dj vrti glasbo za vse goste, nej samo za enega (poleg toga se moremo zavedati, ka nejsmo doma in si ne vrtijmo sami sebi glasbo, zaj eto te tisto, eh zaj pa mi ta paše - nekšna glava pa rejp moreta biti). Sam sicer še nejsan mel takših problemov, dosta pa čujen ka se obe strani pritožujeta. Kda dj da gor komad, trebej tude razmiti, ka ma dj že v glavi, v mislih pripravljene in izbrane 3-5 komadov vnaprej. Potrebno je tude potrpeti, ka dj de, če bo dal, glasb. željo ščel vpeljati v miks čimboukše in čim manj opazno, ka nede preveč (zelo možno) moteče spet za drujge. Oboji si vsekakor želimo fajne prehode in dobre mixe, zatau včasik trebej malo potrpeti, ker lahko to storiš samo postopoma s komadi.
...skratka, da se vrnem k komentarju Žaže-ja - nemreš tak posploševati. Pa ne zameri, namen mi je bil samo predstaviti, ka se dostakrat lejko fejs motimo o nekom samo zaradi prvoga ali zunanjoga vtisa. Če pa de šteri, što kdaj srejčo "dj", ka de vrto z miško nekje, ge more biti stvar na nekšon nivoje, zaradi menej lejko nabijete na kol, date zaušnico, mi čista vseeno...
Še enkrat brez zamere in lep pozdrav!
tij že znaš ka si takše tiesto...
najbole me svadi kda prosiš DJ-a en komad pa ti vedno, standardno odgovori: ''malo kesneje''. in te si še v tison klubi 5 vr pa si še nej čul tistoga komada! to je vedno tak!!
v glavnom DJ-i dejansko radi folk malo v glavo jebejo. san man telko osnovnoga znanja o glasbi ka znam ka paše v danem momenti za komada cuj, glede na trenutno predvanje v diskoji. tak ka, ta teza, ka komad kao ne paše zaj notri je standarni izgovor...
Pa vseeno san nej mijmo napijso. Saj glij tou je tou timecoded vinyl, pač gramofonska plošča z časovnin zapison, kero prek MIDI-ja al watever priklopiš na PC pa z Virtual DJ-on dale delaš. Ka ti olajša delo, saj san nej mislo nikaj slaboga s ten. Vseposedji tehnologija nadomešča lidij pa tu je tude tak.
Ščen praviti ka dosti bole cejnin DJ-je ka obvladajo brez podobnih programov, ker so algoritmi za obdelavo zvoka že tak izpopolnjeni, ka skoraj vse lejko program že naredi san.
miic zakoi bi pa dj mogel izpolnjevati glasbene želje ? saj pa neje jukebox, za glasbene želje pa mate radio, internet,....
Negda je nej bilo telko glasbenih želja oz skoraj nič, je dj vrto tisto ka si je pripravo, bilo je tisto pravo,....gnjes je pa narod postal razvajeni z glasbenimi željami in te dobijmo v pol ure 5 različnih glasbenih zvrsti, kar zgledne za moje pojme nikakvo!
ali jbg to je samo moj okus!
spss, zakoj pa ne bi? :) dejansko more biti DJ v dobon odnosi z gosti, keri mu konec koncov punijo žepko :)
zakoj pa narod zove na radijo za izpolnjevanje glasbenih želja? pa tudi majo verjetno doma pc... :D
Ja nevem, jes san pač v takšnom gor rasel, ka pač umetnika, kar dj na nek način je, pistijš na meri ka dela to ka zna najboljše, ka miksa tak kak trbej,.... Isto neboš šel enomi slikari pravit ka naj tan tisto črto popravi oz zamenja barve zato ka san zna kak more biti! Je pa dejstvo ka v enih malih lokalih prinas, teško najdeš ''umetnika'' bole winamp dj-a. :(
Je pa od dj-a pa do dj-a odvisno, pravi disco jockey, nede šmirglal lidij oz de povedal varnostnikom ka pač ne sprejema glasbenih želja in de vrto svojo zvrst in če ta narode na ustreza pač nede vrto več v tej diskoteki, nej pa kak se dogaja v naših krajih ka miksajo tiestota pa daro bumbaro :(
dejstvo pa je ka v pravih diskotekah, kerih prinas ni, tega ni, ka bi dj izpolnjeval želje,... ali tak je,.... meni osebno je že to nikakvo ka se dj ali mc kakoli njemi že pravimo celi večer ''dere'' v mikrofon pa animira publiko,... ali vse to je stvar osebnoga okusa,...
spss pod tvojiva 2 posta se podpišen z velkimi črkami! Popravo bi te le v stavki, ka prinas nega takšnih klubov. So tudi takšni klubi prinas, ampak tista črta je pa prekmurje... v prekmurju na žalost narod nema razdelane razlike jukebox-DJ.
Saj pridejo tudi drugje po kakšno glasbeno željo... reci piši 2 na noč! pa s spodobnimi glasbenimi željami... te se pa pač dj odloči, če de zavrto al pa nej. Pa če slučajno nede zavrto, nede prišo folk nazaj gnjavit "daj že 1x tej komad", "kak dugo mo še čako",...pa tej fore, kak se tau dogaja v prekmurji.
So pa za tau krivi tudi DJ-ji keri se pistijo narodi, pa jih še naprej razvajajo...
lp
Branko Boldižar
Zavolo menej lejko z mediaplayeron ali pa iz kaset muziko vrtijo, samo formo more to početje meti !!! Nekak se mi obrnej želodec gda za GiGijon čujen naslednji komad kakšo balkansko onejo :(
Sicer pa napravin kak zadnjo soboto: po 20 minutah normalne muzike je priletejla kao želja za rojstni den. Balkan - Ok, smo si mislili en komad, ajde. Gda pa smo čüli ka je bio naslednji isto nekši srbski smo pa zeksali pa šli...
žalostno je samo to, ka kda prosiš DJ-a za en komad, nema đajc povedati ''NE''. vedno san daubo odgovor: ''ja ej počakaj malo, slede de sigurno''. pa san sploj nej tak dosaden glede tega in nejden vsakih 5 min gnjavit za muziko in tudi moje želje so nej tak odklonske glede na muziko kera se tisti moment vrti.
je pa druga zadeva če poznaš DJa. te ga leko prosiš ka te zavrti 'ringa ringa raja' brez problema :) preverjetno :)
Oprostite, ali tej dJ uporablja miško, in zato misli, da je najjače in najboljše DJ daleč naokole....ja, ja, malo je preveč "zrasel".... ampak kako dolgo....Gdor visoko leta, nisko pade...
malo ste se preveč na osebni nivo spistili v toj debati...
pa malo preveč ste ''kruti'' za moje pojme :)
Branko Boldižar
Heh! Jebiga True Love - tou si saka zeli...
Krutost gor ali dol, ampak resnica je pač takšna.... Vsak lahko izrazi svoje mnenje.... Saj tudi on ima o marsikom marsikaj za povedati....Tko kot marsigdo drug......Ampak vseeno, Cubo pa samo izgublja goste, zaradi dj-a in njegovega izbora glasbe, predvsem pa zaradi obnašanja....
jah jebiga... resnica je pač kruta
Chevapcic Himself
.. ženske bi rekle: ˇˇ
.. " .. do sedaj me je prepričal samo dj čevapčič v nadaljevanju .. --> .. dj hočem še, čevapčič naj vodi me .. no, in tau ne mijslen samo glede muzike glede tega vodenja k dobremu rezultatu pa to .. ah, pustmo .. boste že razumel, ha ha .. "
.. no, nega problema ..
..drugače pa .. čist dober post inu obrazložitev by DJ SunriZE ..
Neven zakoj odperate temo,te pa zbrišete komentare!? Mislim ka je sama resnica bijla napisana!!! Vsi vidijo,vsi znajo ka se dogaja!
Se strinjan!!!
Ni prepovedano komentiranje dela DJ-a. Izbrisane so bile zgolj osebne diskreditacije in žaljenja. Prosimo, da ločite ti dve stvari. Hvala.
K a delate pa, vej pa če se šefe lokala tak vide te je tau vrede tak ali ka, ite inan, v resnice pa je resan zaj sezona pa je nej glij fejst puno več tan,...
Rad bi odprl to temo, saj želim, da se že končno zamenja dj v lokalu Cubo, saj se je zelooooooooooooooooooooooooo poslabšal, predvsem pa spremenil. Saj če gledate, tudi natakarji se menjavajo, če je slabši pr5omet oz. nezadovoljstvo. Zanima me, kaj si mislite o tem.....