Cigansko (romsko) vprašanje
v noči iz sobote na nedeljo 29.5.2011 je skupina 4 ali več romov, pred diskoteko black&white v beltincih, huje pretepla enega najobetavnejših pomurskih nogometašev, igralca Mure 05 Mitjo Lotriča. vzrok napada je neznan(verjetno ga še napadalci sami ne poznajo).
pa naj se še kdo najde ki bo trdil da so to normalni ljudje in da niso vsi enaki..
Komentarji
Saj ge glij zaradi toga ne hodin v omenjeni disko. Ker je v ton diskoji pač preveč tej populacije, ka bi človek tvego svojo glavo...
se strinjam s Spy, jaz enostavno pac vec nehodim na taksne nocne destinacije v pomurju.
točno tau je problem, kda se zaradi njih moreš izogibati določenega placa... zadnji čas je ka se glede toga neka napravi.
na dogodek opisani zgoraj(ki nikakor ni osamljen), bi pa bilau zanimivo čuti kakšoga predstavnika BG, glede na tau da je dobil najboljši murin igralec..
Ejej.Diskoteke tako ali tako nikjer niso na nivoju, naj si bodo v njej cigani ali ne, res pa je, da tam kjer so oni je še toliko več agresije.Sam nisem nikoli hodil v diskoteke, so pa moji nekdanji sošolci in sošolke, širom Pomurja, pa so bili pretepi, vsak teden, od Fikšinec, beltinec, Nedelice pa vse tja do Žerovinec.Disko mentaliteta je pač nagnjena k agresiji, že sama glasba v diskotekah je ali primitivno agresivna, neki techno, ali pa depresivna, balkan, to ne more nič dobrega rodit, če pa so zraven še bratje s pušče, pa še toliko bolj ne.
Aja pa še to, kaj ni med BG kar veliko pripadnikov ciganov?Tak v grobi oceni bi rekel, da je vsaj 1 /3 ciganov v skupini, tako, da je vprašanje kako se bo ta zadeva rešila v skupini ;)
zeiss...daj no , ne si izmišljevat in tragedije delat iz "osamljenih primerpv ".Na POP tv vedo zmeraj povedat kako lepo so urejene zadeve z Romi v Prekmurju in v kako idiličnem sožitju živimo z romsko populacijo;)
matt tau je na mene letelo?? Ka san ger v mojon zgornjon poste slučajno pravo oz. nakazo ka san frajer keri bi soboto pred ciganami rešo? nej.. pravo san ka bi skrajni čas biu ka bi vsi te lokalni patriote oz. ponosni sobočanci, keri so skaus glasni "Prekmurje republika" enkrat vkup staupli pa se uprli ten pizdarijan.. nej pa ka so glasni skaus, kda pa pride do prvoga problema pa se vsi razbižijo kak pičkice!!
prvo Prekmurje republika, pa te ostalo...
V omenjeni diskoteki san še nej biu, ker mi je izpod časti hoditi v takšen klošarski klub/lokal oz. diskoteko v beltincih in te samo slišim vedno od drugih, da v b&w hodijo samo mladoletniki in te vidiš te kao pijane mladoletnike, keri majo 15 kil naenkrat preveč in so fajtersko razpoložene, no tak san čul od drugih.
No kar se tiče navijaške skupine Black Gringos, vidin ka nemate pojma, ka pišete, oziroma ne poznate navijaške skupine. Uporabnik portala sobotainfo theused nima niti kančka pojma o navijačih, pa piše neumnosti. Ge san javno na ton portale napiso, ka san cigan, rom ali kak kole ščejte, san tude član navijaške skupin black gringos in to je tude vse, ka se tiče romov, ciganov ali kak kole v navijaški skupini. Drugič se raje pozanimajte o stvareh, pa te pišite javno na forumih. Prite enkrat na sestanek navijaške skupine, pa te marsikaj zvedle in kak ponosne prekmurci se lejko včlanite v navijaško skupino, pa te nete gučale, ka je več ciganov v skupine.
Meni je žal, ka se je tou zgodilo, ge san sobočan, in to ponosen, in mo za svoje sobočane podržo, za svoje zveste prijatelje, za svojo grupo BG, pa naj so to lotriča zbile cigane, šiptare, ali keri koli druge, svojo primerno porcijo do dobile, ker lotrič je naš, on je BG.
Kelko krat san že na ton forume prešto, trbelo bi tou, trbelo bi tisto, pa ka je vedno na konce - svizec zavije čokolado v folijo.
In še enkrat napišen - Ge san doma v Murski Soboti, vsi znate, ge je moje domovanje, ka san že večkrat napiso, in vedno mo podržo za svoje sobočance, pa vkuper z njimi z ramo ob rami stal, pa naj je na druge strane neven što. Telko za enkrat
Poročevalec na POP tv je Marjan Maučec o katerega prispevkih je škoda debate! O čemer koli poroča na koncu izpade kontra kot se je dejansko zgodilo oziroma nas Prekmurce pred vesoljno Slovenijo zmeraj naredi za manjvredne, neuke, nestrpne do drugih, nekulturne, itd, skratka vse najslabše! Marjan Maučec še senca ni svojemu, žal pokojnemu očetu!
trotlin, kak si baugi zaj na maučeca prišo? un je zbil lotriča ale ka?
Se opravičujem, ker nisem posebej povdaril, da odgovarjam theused-u, se pa več ali manj z ostalimi komentarji strinjam in se mi ne zdi produktivno ponavljati tisto, kar je že negdo drug povedal. Hotel sem le na njegovo izvajanje ob tej priložnosti opozoriti in pokritizirati prispevke iz naše regije na POP tv, ki ne odražajo dejanskega stanja in nas PREKMURCE vedno znova dajejo v nič! Še enkrat mi oprostite, če sem koga prizadel razen seveda Marjana Maučeca!
pa ka je zdaj lotrič kašna medijska osebnost ali ??????????
trotlin, se strinjan s ten ka si napiso, npr. bolj v osrednji sloveniji po medijih lejko gučijo ka mi živimo v "sožitju" z cigani. ja seveda ka, njin ide super ka lejko delajo ka ščejo, mi, večinsko prebivalstvo pa njin tau dovoljujemo. tak ka se strinjan s tebof zeiss ka je skrajni čas ka se neka napravi s policijo in zakonodajo, če pa tau nejde pa pač na bole grobe način.
napisano pa seveda leti na rome oz. cigane keri živijo v svojih romskih naseljih, nej pa telko na tiste izven naselij kak je npr. pilot ali Aleš.
@siniček, ja lotrič je medijska osebnost, neven zakoj nebi biu..
v noči iz sobote na nedeljo 29.5.2011 je skupina 4 ali več romov, pred diskoteko black&white v beltincih, huje pretepla enega najobetavnejših pomurskih nogometašev, igralca Mure 05 Mitjo Lotriča. vzrok napada je neznan(verjetno ga še napadalci sami ne poznajo).
pa naj se še kdo najde ki bo trdil da so to normalni ljudje in da niso vsi enaki..