Cigani iz Lendave

|

Sebastijan Cimerotič je v prispevku Preklinjamo vsi! oddaje Preverjeno povedal:
"Na primer ko gremo v Lendavo igrat in ti začenjo govorit Cigan! In jih prav tisto pogledaš, kao, čaki, kje pa ti živiš, kao v Lendavi - jaz sem v Ljubljani, kdo je zdaj Cigan?"
posnetek na poptv.si/multimedia/preverjeno-preklinjanje.html

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Profile picture for user Spelah Špela Horvat

Sebastijan Cimerotič je v prispevku Preklinjamo vsi! oddaje Preverjeno povedal:
"Na primer ko gremo v Lendavo igrat in ti začenjo govorit Cigan! In jih prav tisto pogledaš, kao, čaki, kje pa ti živiš, kao v Lendavi - jaz sem v Ljubljani, kdo je zdaj Cigan?"
posnetek na poptv.si/multimedia/preverjeno-preklinjanje.html

miic miic

ja. san gledo omenjeno oddajo, pa moren povedati ka je tudi mene to fejst fejst zmotilo. sicer san nej z lendave ale vseeno mislen ka je omenjena žaljivka letela na celo prekumurje.
sicer pa cimerotič je znan po tem, ka ma čudne izjave. nič čudnega za človeka brez izobrazbe...

piksi0

Se vidi kaje odo na IV vesela šola naj šinfa tan dol ge je doma žabar.

Bojan Peček

Vidiš piksi0, s to izjavo si se glij spusto na njegov nivo.
To je glij tisto, če ti pride izjava kakršnekoli osebe, še posebej takše kak je Cimerotič, do živoga, maš še dosta dela pred sebof.

SDA DEW

bravo cime:D LENDAVA HUNGARY THIS IS NOT SLOVENIA!!!!!

Andreja Bohar

ges pa mislin ka je tip tak blesave ka sploj nej znau ka je pravo. on kao ljubljančan, tan še trikrat večje cigane majo. ge san nej z lendave pa me je tau tak prizadelo. ali što de se zavolo njega sekejro, či pa si dobro znamo ka je nej tou njegova prva čudna izjava. očitno njeme nebi malo šole škodilo

-chaser-

:) Pač ga je malo panika zgrabila pred kamero, pa je ščel neka "modrega" povedate. :P

mile82

"Pozdravil bi tudi svoje starše. Še posebej mamo in očeta"
:)

Janez Kranjski

Ne ven, kak vas lejko izjave toga troglodita prizadenejo. :D Cave je fajn povedo. Sicer pa Cime žaljivke sprejema kot "profesionalc", tak ka... :D

Ales Jožič

Prepričani san, ka je Cime z razlogon povedo "Lendava", nej pa tudi Sobota. Že tudi drugi znani nogometaši so povedali npr., ka je znalo biti zelo vroče na tekmah v Beltincih, ge so jezikovo župo dobili kar od starejših žensk, ka so stale ob ograji. Zakoj nej Sobota? Po mojon mnenji zato, ker so (poleg kakšne slabe izkušnje) v Soboti bili deležni tudi drugačnoga odziva. Jasno je, ka se idioti najdejo in v Soboti in v Lendavi in v Beltincih in v Ljubljani. Ampak spomnite se tekme 2004 Mura-Olimpija - celi jug je zaplosko Rudonji v dresi Olimpije, kda je izvajo korner pred rdečo tribuno! Si predstavljate, ka van zaploska 2000 lidij na jugi? Rejsan je to bila zasluga njegovoga gola za reprezentanco, ampak vseeno. Mimogrede - te je Mura doma zgibila 0:4.
Prejšnjo nedelo je Mura popušila v Ljubljani proti Olimpiji s 7:2. In ka je napravilo 65 Gringosov po tekmi? Nogometaši Olimpije so šli mimo njih v slačilnico, Gringosi so njin pa športno zaploskali. Cime pa njegove "intelektualne" izjave gor ali dol, ampak človek vseeno nede pristaše Mure že samo zaradi toga meto v koš.
Meni je sicer tudi nej bila simpatična njegova izjava, ka nede što dobo napačnoga vtisa. To ka ščen povedati, je, imidž o sebi si v največji meri ustvariš san. Verjetno de v Lendavi potrebno na ton področji še kaj napraviti. Cimeti pa bi priporočo malo več diplomatskoga jezika, ker je s to izjavo užalo dosti lidij in si nakopo dosti novih sovražnikov - in to samo zaradi par kretenov na tribuni.

SDA DEW

lendava je na madzarskem dvojezicni napisi:)

Marijan Smode

sasa1000 tu lenadvi mađare talaš, sam pa maš prikazno sliko na ton portali "partizan grobari" pa što je zdaj tu izbeglica?

Zvonko Žižek

Če povežen dejstva, ka skoraj ziher ne odita v Beograd pa L'pool na tekme, je že to vse skup smejšno. Če se pa še med seuf štukata ... :D

SDA DEW

:D sploh se ne stukam :) nwm ka pisete o kon tau?In vsi nekaj zagovarjate Lendavo.Meni osebno je vse slabo ka spada pod prekmurje.

SDA DEW

pod tau pa ne štejem cele lendave, ampak samo eno skupino kera sami veste što so :)
Zaradi obnašanja oki pa brez zamer:)

Mitja šadl

Saša umiri se malo no............. Cime lejko puši naraji.... V LJ smo zaploskali Olimpijinin igralcon zatau ka so si zaslujžili aplavz, ka so naše dreke šminkerske dobesedno pregazili.... Un je izjavo ka je iz ljubljane lalalallaa pa ka zdaj s ten ščeu povedati? hehe budala tu se z lendave norca dela v ljubljani pa maš vsega sranja od nigerov do vsegaaa kak če bi živo v olimpijski vasi! hehe pa te de se žaba tu iz prekmurja norca delala hahahahha Nejsan gli privrženec lendave ali vseeno za moje pojme se je tu ta žaba ščela iz Prekmurja norca napraviti nej samo iz lendave! un je nej zadosta čeden ka bi znau povedate ka tan žive za lidi :D

miic miic

zaradi gorgon je kriva cela lendava ale kak? :D

Mitja šadl

hehe pa nišče sploj nej gorgone omejno! Gorgončice so za mene nej omembe vrejdne! ;) tak ka....... čawči bawči

jure peroš

ka ma lendava pa ljubljana z prekmurjon   prekmurje republika!!!

prekmurje

je ja nejsi znal :) prekmurje je samo murska sobota, norca se delate (nekateri) z goričkoga "sijš" z markofskoga "jes" z bistričkoga "muale muačke" in seveda z nas "madjarov" .  Tak smo mali pa še to šče posametnik razdeliti, jaooo. Malo wickipedia pa preštudejraj ge so vse madjari naseljeni v Prekmurji, so tudi v MS kar precej neš vrval. Nejsmo vsi Madjari v Lendavi, žališ lidij keri smo čisti patrioti in bi za Prekmurje marsikaj napravili. Drugo je fuzbal pa navijastvo, samo pa nej zavolo toga žaliti celotno populacijo ka živi na ton območji, s ten pa ne mislin kao Madjari ka tisti što pač je naj je na to ponosen pa ge koli živi, ka bi pa nekši posameznik Lendavo zbrisal z Prekmurja pa nikoli :)
NHF

Bonifacij Rumpelstilski

prekmurje, po eni strani se strinjan s tebov...po drüjgi strani je pa zadeva sledeča...lendavčari (mađari) ste si sami krivi ka vas ostali Prekmurci tak obravnavamo...vejčih nacionalistov kak ste mađari v Sloveniji nega! Mađari so že na mađarskon fejst zavedni pa tou širijo tüdi k nan. Neman ges nika prouti ka ste tü...samo te se naj vaše obnašanje prilagodi državi v keroj živite in narodi s kerin živite, nej pa ka ste vij tan sigdar prvi ostalo pa ne obstaja. Man prijatela v Lendavi, pa gda se je ženo so na matičnon obred prvo v mađarščini opravili pa te še na hitro v slovenščini! Njegova žena je slovenka in njena rodbina je nej mogla razmiti kak se lejko dovoli takšen lapsus....Lendava je še vedno v Sloveniji in tü je uradni jezik slovenščina, mađarščina je pa drüjgi jezik! Samo tou je ove mađare tan nej brigalo! Pa ob kakšnih kolih praznikih v Lendavi visij občutno več mađarskih zastav kak pa slovenskih! Pa gda prijdeš v Lendavi v trgovino pa ti trgovka pravi "tešik" pa začne avtomatski mađarski s tebov gučati kak da bi bilo samoumnevno ka so tan vsi mađari pa ka znajo mađarski. Ednouk san se potejpo malo tan po tistih vasaj pri meji pa me skoraj kap....pa tej lidgej tan sploj slovenski ne vejo! San enoga ščeo neka pijtati pa mi je nej mogo en stavek v slovenščini fküper spraviti! Žalostno!

prekmurje

žalostno ka si obravnaval tüde mene kak madjara, glij o ton san pijsan ka 2/3 lidij v Lendavi ne gučij madjarski. To ka si pisal si že enkrat napisal da sva  mela debato o toj temim, še enkrat pravin so bedarije. Te stvari so bile v preteklosti rejsan tak ka je marsištera trgovka pozdravila v madjarščini v staron mercatori, gnes den toga več nega razen če trgovka osebno pozna nekoga, ker morejo v slovenščini pozdravlati glij zavolo toga ka si napijso. To ka majo preveč pravic se vse strinjan z teuf, tüdi mene mouti tou. Vrvli ka smo se dosta sprekregali že med seuf kak deca zavolo toga. Samo pač tak je dvojezično območje jbga... Isto ti je v na primorskon, samo pač tisto je Italija pa je vse ok. No bistvo je samo tou ka smo nej vsi madjari. Smo pa že navajani ka nas tak obravnavajo ja, samo nažalost pa  štajrci tüde sobočancon gučijo madjari. Ma brezveze vglavnon tomi itak nikoli nede kraja.

Bonifacij Rumpelstilski

Sorry, san malo nepravilno pijso....san dao tan na žačetki v oklepaj na kere lendavčare mislin...pa mi je te dale samo vujšlo pa san še tejbe kcuj pripijso! Oprosti! Samo tou ka praviš ka toga v trgovinaj več nega je nej rejsan....ges san sakši teden najmenje enkrat v Lendavi pa se mi še vedno dogaja ka me avtomatski nagovorijo v mađarščini. Znan ges ka so nej vsi v Lendavi mađari....samo velka večina se jih obnaša tak kak če bi bilij. Ne ven zakoj je tomi tak... tou bi bole tij znao. Ges man dosta prijatelov v Lendavi, tüdi mađarov...pa so vrejdi....ali gda nanesej guč na takšno temo kak je zdaj ta se pa pokaže njihova nacionalna pripadnost. Malo me spominjajo na cigane v ton smisli... S Primorcami pa se sploj ne primerjajte na našon dvojezičnon območji...ka ovi so za menje še vejči nimaki....majo se za najbole zavedne slovence pa te doj spadneš gda čüješ ka se cejla primorska po italijanski pogučavle...tak italijani kak slovenci. Pa še slovenci med sebof italijanski gučijo. Tou je še bole žalostno...tü prinas bar samo mađari mađarski gučijo.

prekmurje

:) no zaj sva pa na istoj liniji, se strinjan z celotnin poston. Dobro ges san v trgovini saki den pa se mi to ne zgodi fala  bouge, rejsan je tüde ka da je drüžba v keri je večina madjarske narodnosti ka se tak pogučavlejo, neven pač naj se majo to pravico, samo, pri meni osebno je tak ka, če što meni kaj po madjarski povej njemi lepo poven ka neven pa že slovenski gučij, tudi na delovnon mesti itd... Ja na primorskon je pa tak kak si pravo še čisti slovenci italjasnki gučijo, samo o ton dosta nega debate.
LP

Marijan Smode

zaposlitev na območji lendave: Pogoj znanje oz. razumevanje madžarskega jezika. Što nevej, službe ne dobi.

prekmurje

to se šališ ale? :) heh vepa te bi blo 2/3 Lendave brezposelnih. Eh škoda besed...

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. pa nej je Sabina Remar pravla enkrat, ka ma zdaj končno moškega z možgani?! .. ;-) :-) .. no, saj medicinsko tehnično glejdano ma možgane, tau je istina .. :-) :P :D

Unknown User

"Za svoje uspehe bi se rad zahvalil svojim staršem. Še posebej očetu in mami."
"Zelo sem samokritičen. Predvsem do sebe."
"Praznoval sem v postelji, s svojo mamo,..."
"Sem zelo zadovoljen, da sem odigral 90 minut. Pred tekmo sem bil namreč dokaj živčen, saj sem pred tednom dni imel potres možganov."
"Nasploh so ti židi malo prizadeti od vsega hudega, kar se dogaja v njihovi deželi."
"Mariborčanom bi čestital za zmago, če bi si jo zaslužili. Tako pa so z obrambno igro povsem uničili derbi. Še dobro, da niso kar avtobusa postavili v svoj kazenski prostor."
"Na igriščih bomo namesto doseganja golov morali delati snežake. Tista ekipa, ki bo naredila lepšega, bo dobila tri točke."
"Kupil sem trosobno garsonijero."
"V Korejo sem šel samo podpisat pogodbo in ne gledat okolice, to bi imel čas početi naslednji dve leti!"
"Žena me je prevarala, čeprav še nisva poročena..."

he he:) 

xzft4

prekmurje čisto pravilno si povedal... to otročje obnašanje prebivalcev, ki izhajajo večinoma iz predela Murske Sobote nima smisla... Če si iz Lendave si Madžar - nisi Prekmurec, če si iz Goričkega, bodo spet omenjali "kua", MALO drugačno narečje - spet ne boš "ta pravi" Prekmurec.... se pravi moraš biti tesno povezan z MS, kar pa več ne more pomeniti Prekmurje Republika, kar govorijo nekateri, pač pa MS "Republika?!"..
In to je še en primer neizobraženosti, kajti Prekmurje je regija... no kaj je izraz "regija" pa več pove wikipedia: 
"Régija je geografski, geopolitični ali geokulturni izraz, ki označuje neko enoto oziroma del ozemlja določene celine ali države, ki jih povezuje poleg geografske bližine tudi skupno prebivalstvo, kultura ali zgodovina."

Ne pozabit, da je nekoč Prekmurje spadalo k Madžarski ;-)

Glede Cimerotiča pa le to: debil

Jože JOžič

Besede ti prehitro letijo na tipkovnico. Če je posploševanje edino kar zmoreš, potem največji debil izpadeš ti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet