Bianca Žvorc Morris se vrača

|

Pa to ne moreš verjeti http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/v-cernelavcih-mucilnica-ne-osemenjevalnica
Samopromocija? Je nekomu lokalni spletni portal postal premajhen? 

Komentarji

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
loncarm

Če ima kdo dostop do spletnih Slovenskih novic, naj skopira članek in ga prilepi.
Glede srhljivih krikov za ogrado. Potomci prekmurske legende, bika Kazimira, verjetno puščajo take krike, ko morajo naskakovati železno ogrodje prekrito z kravjo kožo, ko jim jemljejo "tekoče zlato", namesto "prave vö zraščene kmečke krave". V Ameriki toga verjetno ni, pa je zato nekdo presenečen.  

MRajka

Verjetno nikoli ni v živo videla jemanja semena in bolje da ne, verjetno niti ne sexa ker vege-tira tudi na tem področju, Oste Bakal pa je itak človek ki je povezan z štalo in mu ni zamerit da se spušča na nivo Biance..

Profile picture for user spidi55 R L

MURSKA SOBOTA – Znane ameriške Prekmurke Biance Žvorc Morris se je močno dotaknila žalostna zgodba o nezaslišanem trpinčenju goveje živine, nedolžnih krav in bikov. Dogajanje iz predmestja Murske Sobote ji bo ostalo v trajnem in žalostnem spominu, saj ji kot ljubiteljici živali in človeškemu bitju nikakor ni jasno, da se lahko človek tako nečloveško spravi na ubogo živo bitje, ki mu za nameček prinaša še dobiček, eksistenco. Bianci, ki je za projekt BeeZee EcoKid nedavno prejela celo prvo nagrado na natečaju za najboljši trajnostni projekt v EU, se para srce ob tem, kar je videla in doživela na enem izmed sprehodov mimo hlevov Osemenjevalnega centra Murska Sobota, ki deluje v okviru tamkajšnjega kmetijsko-gozdarskega zavoda (KGZ).
Počutila sem se nemočno, jezno, žalostno, kot da mi je nekdo v tistem odvzel vse pravice, tako kot so jih že zdavnaj tudi tem živalim.
Srhljivi kriki za ogrado
Ustanovo, ki je namenjena osemenjevanju goveje živine, imenuje kar mučilnica, po njenem si prav nobeno živo bitje, še najmanj pa žival, ki skrbi za oplojevanje, ne zasluži takega trpinčenja. »Z mamo sva šli na sprehod s kužki, ko sva nenadoma zaslišali jok in glasno mukanje krav v bližnji zgradbi, kjer imajo bike in krave vse njihovo življenje v temačnih in groznih zgradbah, obdanih zgolj z betonom in kovino in kjer jih filajo samo z umetno hrano. Te živali, ki žal ne vidijo ne sonca in še manj trave, so tukaj samo zato, da jih prisilno oplojujejo in potem dajejo uboge mladičke naprej, včasih kar direktno v klavnice. Detajlov žal ne poznam, saj je okrog visoka in grozljiva mreža z električno žico na vrhu. Nič ni mogoče videti, mimoidoči občasno zaslišimo samo žalostno mukanje krav in bikov … Tokrat pa je bilo tam še posebno glasno: krave so nekako odprle vrata in poskušale priti ven, hodile druga po drugi, prva seveda ni mogla ne levo ne desno, ne naprej ne nazaj … Vse so hotele samo videti sonce, a ni bilo prostora, tako so se najbrž ure in ure prerivale, hodile druga po drugi in se potiskale v kovinske ograde, ki jih nikakor niso mogle odpreti,« je v grozi razlaga Bianca.
Z mamo sta takoj poskušali najti koga, da bi jim pomagal iz tega trpinčenja, toda nikogar ni bilo. »Klicali sva telefonske številke, napisane na vratih ustanove, nihče se ni oglašal niti na moje esemese. V daljavi sem videla le glave krav, stisnjene ob odprtino, in slišala mnogo bikov, zaprtih v zapore. Krave, ki so poskušale priti ven, so bile umazane od blata ali gnoja skoraj do polovice telesa, izmučene, popolna žalost v velikih trpečih očeh ter s popolnoma otečenimi gležnji in sklepi, da so s težavo sploh stale, kaj se šele gibale. Končno sta se po poldrugi uri pojavila človeka, ki sva ju priklicali in jima poskušali obrazložiti, kaj se dogaja. Ko sem se zazrla v njune oči, sem v njih videla eno veliko praznino in posmehljivost. Rekla sem jima: 'Vem, da vam ni mar, a nam je! Ta bitja imajo duše, prosim, pomagajte jim!' Nisem imela miru, z mamo sva hitro tekli naokoli, da vidiva, kaj bodo naredili. Še preden sva prišli, sva slišali grozne krike tam za grmi in ograjo, prek katere pa žal nisva mogli ničesar videti,« je z ogorčenjem razpredala naša sogovornica.
S palico na spolovilo
»Končno sva se približali na kakšnih sedem metrov od teh ubogih kravic in videli moškega z električno palico, ki jo je kravi porinil na spolovilo, ko pa naju je opazil, jo je brž odvrgel. Obe sva se začeli dreti, naj takoj preneha to mučenje in naj jih spravi nazaj v stajo brez električnega mučenja. Zadrl se je, češ da jim nič ni. Počutila sem se nemočno, jezno, žalostno, kot da mi je nekdo v tistem odvzel vse pravice, tako kot so jih že zdavnaj tudi tem živalim. In to sploh ni bil tisti videoposnetek, ki sem ga videla na youtubu, to se je zgodilo v mojem rojstnem kraju, tristo metrov od doma mojih staršev. V edini državi, ki v svojem imenu nosi besedo ljubezen?!« je strto besnela Bianca Žvorc Morris.
Globoko je prepričana, da živali v Černelavcih pri Murski Soboti preživljajo na las podobna trpinčenja, kakršna so bila tista v nacističnih taboriščih ali pa še hujša, je glasno premišljevala. »Le kaj naj naredimo?« se sprašuje. »Saj nimam dokazov, ker sem bila prepozna in je delavec palico odvrgel daleč proč! Koga pa danes pri nas še zanima nasilje nad živalmi? Če že ljudje nimajo za preživetje?« se je nenehno vrtela v krogu retoričnih vprašanj.
V mejah normale?
O celotni zadevi smo se pogovarjali tudi z mag. Alešem Horvatom, vodjo Osemenjevalnega centra Murska Sobota, ki deluje že več kot pol stoletja. Dejal nam je, da dogodka, ki naj bi se pripetil v nedeljo, 26. maja, ne more komentirati, na splošno so se v KGZ Murska Sobota odločili, da s to zadevo ne nameravajo polemizirati, saj da delujejo po veljavni zakonodaji. Horvat je obenem odločno zanikal, da bi imeli v njihovi ustanovi električne preganjače, je pa priznal, da se le redko zgodi, da živali pridejo v koridor, kjer so bile tokrat. Vendarle je zatrdil, da sta tam zaposlena delavca vse tiste živali vrnila v hleve oziroma prostore, kjer bivajo, in sklenil, da mu ni jasno, »zakaj nekaterim, ki propagirajo veganstvo, ni mogoče niti z argumenti dopovedati, da je vse v mejah normalnega«.

Spy

Strijan se, ka je mučenje živali nedopustno ne glede na vse... Ka točno se je pa zgodilo pa nemremo znati, ker gospo Bianco nemren gemati kak kredibilno osebo. Priporočilo: drugič napravi kakšni video oz. sliko mučenja, ka mo ti leko vrval oz. ka boš leko podkrepila (z dokazi) svoje trditve.

''...so tukaj samo zato, da jih prisilno oplojujejo...''

Baje to paše. Tak san čul. Priporočan ka probaš enok :)))  Meni je ok 

''Srhljivi kriki za ogrado''

Predvidevam, ka je šlo za orgazem. Ali pač? 

Abbey Dawn

Meni se je vse obrnilo kda san tou vido v Slovenskih novicaj. Saj nej ka jih man za kredibilen časopis ali kaj :D ampak ka se tak nizko spistijo in dajo tou za glavno novico ...
Poleg toga pa Bianca piše takše pravljice ka jin očitno sama vrvle. Horvat ti je kar dobro odgovoro. Poleg vsega pa: električna ograja, halo?! Nej je tou Jurski park :) Še največ ka je na toj zarjaveli ograji je bodeča žica for future reference in tij nemaš tan kaj iskati.

dupont

ta se na vsak način trudi napraviti nekšo senzacijo, ka bi te lejko pridobila naklonjenost vseh pomurcov in bi jo kronali za nekšoga razsvetljenca.

nivo dialoga pa ma na ravni 10-letnoga deteta. puno emocij, neurejen tok misli, nepoznavanje dejstev kmetijske industrije...

falabougi ka je naš narod tak "zabačeni", ka tou ne absorbejra. kda nešče filigran odavle kak pravo srebro, se zamislin - je resno tak fčeknjeni ka ne vej kelko je 1+1 ali pa dejansko nategavle lidi z namenon zaslužiti?

Profile picture for user buldog Drago Balajc

Saj znan, ka bom "požel" splošno neodobravanje, toda to je dokaz  tiste dvoličnosti o kateri smo se razpisali pred kratkim ..... ker v  tem, o čem guči Bianka je tista grenka resnica....
To je tista dvoličnost, o kateri sem razglabljal v neki drugi debati. Če bi se tu šlo za pse in mačke, bi pasjeljubci in mačkonarji zdaj skočili do nebes..... in zahtevali "raziskavo" policije in vseh pristojnih organov in dušenje z vrečko ter smrtno kazen.... najmanj pa da bi dotičnega delavca "obravnavali z električno palico po spolovilu".... si predstavljate naslov : Delavec VZŽ Murska Sobota z električnim aparatom mučil psa, ki je ob tem žalostno cvilil"...??????
To siroče od delavca bi bilo odpuščeno, šef bi trepetal za svoje delovno mesto..... firma pa bi finančno in moralno pogorela za vekomaj....
Zdaj gre za bike...... hahahahhaha .... potomce Kazimirja..... "oni tega v firmi ne uporabljajo...." Bianka laže in ima privide"... in šef doda, da v "tisti kanal živali zaidejo le poredko"..... in potem še tu nekaj "komentarjev", ki deskreditirajo B.Ž.M...... hahlanje in tekmovanje, kdo bo dotično popljuval...... splošno smešenje.
Nestrpno čakam le naslednji primer  mučenja v povezavi z edinima živalma na svetu,, ko bodo "ljubitelji živali" spet skočilo do neba.... in z njimi "društva za zaščito živali"....
Saj ni nič narobe, nikogar ne obsojam; razumem delitve nekaterih na "Živali in živali, ki hodijo in mukajo"; toda opozarjam le na dvoje: "društva za zaščito živali" naj se preimenujejo v "društva za zaščito psov in mačk" in "ljubitelji živali" naj ne pisarijo in skačejo od besa le takrat, kadar gre le za interese psov in mačk in naj napišejo, da so "ljubitelji psov in mačk in da so ostala živa bitja za njih navadni predmeti"..... Toliko bi lahko bili pošteni.

dupont

nej mi je jasno zakoj bi delavec VZŽ mučo psa. ge so dokazi, ka je tu šlo sploj za kakšo mučenje?
buldog, si kaj kadil?

.....
...
......
...
.......
...
...

Eh, dupont, znan ka ti je nej jasno.... pa saj ide samo za prispodobo.... pa prosim te, naj me zdaj vprašati, ka je prispodoba... daj, skoči malo nazaj v OŠ, slovenščina šesti razred....:)
Sicer pa mi  je kristalno jasno tvoje stališče do "živali"..... od stališčih takšnih govorim, kot si ti: o takšnih takšnih, ki odnos do živali okarakterizirajo  s pasusi: " nepoznavanje dejstev kmetijske industrije..." .......in ob tem še do kraja popljuvajo avtorja izhodiščnega članka.

dupont

tou si tak povedo, kak če bi dva pijanca poslušo razpredati o ton, ka je vseeno če letimo na ISS z ruskin sojuzon ali pa z biciklinon na raketni pogon. tou je "prispodoba" v tvojon stili.

ne ven, v kakši situaciji bi se lejko psi ali mačke znajšle v klavnici/oplojevalnici ali kerikoli drujgi agrarni zadevi, kera je striktno mišljena za živino. in ka bi se ji isto dogajalo kak živini.

o mojon stališči nemreš gučati, ker ga ne poznaš. definitivno se strinjan s tvojo teorijo dvojnih meril, samo je ne vejš najboukše ubesediti. sploj pa zakoj bi melo to smisel dokazovati? praksa je pač takša, ka so psi pa mačke za ljubljenčke, svinjina pa govedina pa za gesti. tou je isto kak če bi se zaj šli spitavat, zakoj moški ne ščijo sidečki. ali pa ženske stoječki.

moje mnenje je ka je človek menje bebavi, če vzgaja živino za prehrano, kak pa ka se na trepalnice obrača zaradi ljubljenčkov, kere si je človek sam napravo za ljubljenčke. gesti moremo, štirinožni kompanjoni so pa bilij antropološka zdüja, nej biološka.

fsvgwr rgewswbg

Buldog zadel žebljico na glavo. Pred nekaj dnevi so vsi 'ljubitelji živali' zahtevali glavo storilca uboja mačk. Zdaj je novica o mučenju živali sprevržena v žaljenje in diskreditiranje osebe, ki poroča o svojem doživetju. Če bi nekdo slišal glasove psov, ki cvilijo za neko ograjo, bi nekateri tu organizirali državljansko aretacijo z gestapo metodami zasliševanja.. Sobotainfo bi tudi lahko preveril dotično novico Biance, ampak zgleda da to ne bi bilo tako brano in komentirano s strani sebičnih in zagovedenih, samozvanih 'ljubiteljev živali' kot groteskne slike ubitih mačk. Tam so seveda takoj prileteli s fotoaparati in brez kančka dostojanstva pofotkali mačke da so jih lahko razstavili kot kose mesa čemur pa so sami pristransko nasprotovali že v zapisu.. Razumi kdor more.

Cucurbita Pepo

V optimalnem svetu bi vsi ljudje živeli človeka vredno življenje, prav tako pa vse živali. Vendar na žalost ni tako. Kako živali živijo je največkrat odvisno od njihovega skrbnika, npr. na kmetiji s pašno rejo govedi, imajo krave dostojno življenje, kjer so zagotovljene njihovega etološke potrebe, pa čeprav gredo na koncu za zrezek. Na farmah pa temu ni tako, tam so živali tretirane kot predmeti, kot nekdo brez občutij. Sicer se vedno bolj poudarja skrb za dobrobit živali, vendar v praksii temu največkrat ni tako. Vendar na koncu spet pridemo do potrošnika, če bi človeku pri odločitvi za nakup mesa, mleka, jajc, ne bila edino merilo cena, ampak dobrobit živali in spraševanje, kako žival živi, bi se tudi na tem področju marsikaj spremenilo. Da ne govorim o posnetkih o življenju živali iz farm v ZDA, tretjih državah.
Pa tudi pri psih in mačkah ni vse rožnato. Eni psi živijo kot kralji, dovolj sprehoda, dovolj igre, kvalitetna hrana, šolanje, spremljanje lastnika na njegovih poteh. Drugi pa so pristali na verigi, v boksu in nimajo praktično nič od življenja. Zame osebno je tudi to, da pes celo življenje visi na verigi mučenje.
Tudi pri ljudeh obstaja razlika, eni kot kralji, drugi nimajo praktično ničesar. Vendar obstaja zame bistvena razlika, človek si je za vse kar se mu dogaja, sam kriv. Žival pa je povsem nedolžna, nič kriva in vendar mora trpeti, največkrat zaradi objestnosti in seveda ekonomije. Sama v trgovini vedno izberem živalske produkte, ki izvirajo iz pašne reje in ekoloških kmetij, kajti komaj tam so zagotovljene potrebe živali že po predpisih. Me pa zanima, koliko tistih od vas, ki zagovarjate pravice živali (ne samo psov, ampak predvsem rejsnih živali)  je pripravljenih dati enkrat več za 1 liter mleka ali za 1 kg mesa? Ali pa je vaše zagovarjanje pravic bolj načelne narave?

feniks3.0 in Cucurbita Pepo, podpis pod vajino razmišljanje. Tudi Bianci Žvorc Morris verjamem; ne verjamem pa direktorju in delavcu osemenjevalnega centra. Verjamem, da tam živinina nevredna obravnave živega bitja. Pa še to: nikamor vas ne bodo spustili v hleve (v Panviti so nam "pojasnili", da svinjske farme od znotraj ne moremo videti, ker je nevarnost kužnih bolezni..... na Krasu nas je lastnik turistične kmetije, ki redi prašiče za pršute povabil v svoje hleve.... me zanima ali prašiče na Krasu pred "okužbo" ščiti kraška burja???)..... Dajmo direktorji farm, naredite dneve odprtih vrat, da ljudje vidijo v kakšnih pogojih se redijo živali za zakol. To bo zelo pripomoglo k vaši promociji in bo zelo vplivalo na prodajo mesa. Da vidimo, kaj je "zdravo slovensko meso"!

Duncan McLaud

Članek na velko opisuje mučenje goveje živine iz perspektive zaščitnice živali. Zdaj kaj se je dejansko v resnici dogajalo ne vemo. Da bi namerno mučili živali ne verjamem. Je pa sama vzreja in pogoji bivanja živine vprašljiva in bi lahko bolj poskrbeli za boljše pogoje, vendar to je spet stvar interesa. Za to vse imamo take in drugačne inšpekcijske službe, ki pa itak ne opravljajo svojega dela. Kolko je pa nekomu etično vzrediti žival za zakol je odvisno od posameznika, kot je že napisano. Pa tudi primerjanje vzreje nekoliko živine za lastne potrebe in pa farme kjer vzredijo po 1000 x več živine je nesmiselno. Strinjam se z mnenjem Cucurbita Pepo
Konec koncev se spet vse ustavi pri denarju. Ekološka in živalim prijazna reja, traja dalj časa in je s tem povezanih več stroškov, pa tako v končni fazi tudi dražja prodajna vrednost. Glede na to da je bil bob leta 2012 "Na kraj pameti mi ne pade, da bi pogledala, kaj na izdelku piše; je zdravo, ni zdravo, koliko konzervansov ima, je slovensko ali ni. Zame je pomembna samo cena. Kupujem tisto, kar je v akciji, in temu prilagajam svoj jedilnik." zgleda da tako razmišlja veliko ljudi in se ne obremenjujejo kako je rejena tista svinja, krava ali kura ko kupijo meso. Žal je to kruta realnost.

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

.. veganska ali vegeterianska populacija marbit mogoče dostikrat meji na fantizem, ali imajo pa vse prav - čista znanost, ge spoštujerm tau populacijo .. sam sem sicer hipokrit, ker so mi njhiovi argumenti všeč,  tiram pa meso in pijem mleko etc., .. ampak spoštujem jih .. nekega dne bi tudi jaz rad postal vegan .. 

bojci19

hm... ka mislite ka je njeni cucek (kužek iz ZDA) tudi vegeterjancec??? 

rocknroll

Pozdravljeni!
Gospo Bianco Zvorc Morris osebno poznam in lahko rečem da je daleč od tega kar prebiram na formu in se mi žal želodec obrača ko prebiram nekatere komentarje.. Punca je izredno prijazna in ima jajca da pokaže kaj se dejansko dogaja na področju pridelave hrane in na področju človekovega zdravja - tak da kapo dol.In ni kot lahko razberem tu neka punčara ki samo ščiti živali in žal na katere pripombe se nekateri posmehujete.  Preprosto ne razumem zakaj človekova nevoljščljivost nekatere ljudi pripelje tako daleč da pričnejo pljuvati po nekom čigar delo dobro ne poznajo in že slišijo samo ime in mislijo da vse vedo o njem? Dragi moji povejte Vi meni koliko prekmurcev je dejansko študiralo v tujini, ima odprte oči za dogajanje na trgih?  Koliko od Vas je poleg tega da sami gojite živali za domačo rabo - kar je drugače kot pa delajo veliki proizvajalci mesnih produktov in mleka.....videlo tovarno kjer ubijajo živali? In ja žal dejansko posiljujejo živali in jih mučijo da bi imeli čim več produktov saj je od tega odvisna njihova prodaja in kakovost mesa in ja te živali v ujetništvu trpičijo ker želijo pridobiti na dobičkih. In se nekateri zavedate koliko antibioitkov dejansko podajo nekateri kravi da lahko proizvede dolečeno količino mleka....? Ne. Sama vem, ker sem delala v taki industriji in žal ni vse tako kot pokazujejo mediji. Dogajajo se krutosti in se bodo dogajale. In punca razmišlja samo realno in želi nekomu odpreti oči da vidi da vso dogajanje vpliva tako na zdravje in kakovost mesa (za mesojedce) in ljudje dejansko ne vedo kakšo kakovost dajejo vase in želi spodbuditi ljudi da bi razmišljaji vegeterijansko in vegansko. Vegeterijanstvo inveganstvo pa sta okolju najbolj prijazni način hranjenja.

rocknroll

Poleg tega kar se je dogajalo v črnelavcih potrdujem žal da je zgodba resnična sem tudi sama videla in da dejansko nedolžnega bika udarijo po jajcih. Moški a če bi se Vi rodili kot bik bi imeli radi da vas nekdo s bičem mlati po jajcih? Dvomim. In res koliko od Vas verjame v Karmo itd? Bi rada videla nekoga ko bo usoda posmehovanja udarila po mnjem kako bo reagiral.
In če ne poznate nekoga dovolj dobro bi bilo dobro da se pozanimate o njegovih dosežkih in primerjate svoje dosežke z njegovimi in se pozanimate zakaj nekdo razmišlja tako kot razmišlja in kar želi s tem povedati.
Žal dajem gospe Bianci vso podporo in ji dejansko kažem občudovanje ker je malo ljudi ki gledajo predse in so to dejansko kar so in kredo prek ovir posmehovanja in še dalje vztrajajo pri svojih zastavljenih ciljih.
In ja toliko za informacijo tudi sama sem ena izmed visokoizobraženih in tudi sama sem skorajda veganka.
Žal sem se odločila za tak način življenja uin za zaščito živali ker je malo ljudi ki dejansko razume kar vse more nedolžno bitje, pretrpeti da je pristalo v obliki zrezka. In vem ker sem sama imela določene bolezni in mi jih je tak način življenja pozdravil. Prijazen način prehranjevanja in način življenja.
In ja ajde da vidim koliko ljudi se bo zdajle posmehovalo iz mojega posta.....sicer pa sem na to tak že navajena ker tudi sama razmišljam od večina Vas.
Lep pozdrav in prej preden začnete nekoga obirat se raje pozanimajte o njem in si najdite kako drugo pametno delo, ker vidim da Vas večina žal živi od obiranja drugih.
Lep pozdrav
XY

rocknroll

In sicer njena psička ni nobeden cucek in preden začnete nekoga poimenovati s cuckom si lepo prosim preverite spol živali in si preberite zgodbo zakaj ima sploh tega psička - mogoče Vam bo nekaterim dalo razmišljat. Poleg tega  ženske psičke niso nikoli cucki. In ja vidim da je nivo kulture tu res na visokem nivoju. Aja zdaj  je že enim v nosu da je kužek iz ZDA.....in res kako lahko ljudje razmišljate da so psi vegeterijanci?Če je človek vegeterijanec ne pomeni da je pes vegeterijanec! Rajši se malo pozanimajte o načini prehranjevanaj drugih bitij preden pridete ven s tako izjavo.In se pozanimajte o spolu živali preden nekomu rečete cucek - obstajajo tudi lepši izrazi. In šele takrat lahko pričetnete pljuvat po nekom ko ga ne poznate.
aja toliko za info kaj na Hildo Tovšak se ne odpirajo forumi itd? Ko pa se za nekoga ki dejansko prav razmišlkja in vidi dlje od povprečnega slovenca odpirajo? Žalostno kam so ljudje padli.....
In še za konec nikomur ne bi škodilo če bi se za teden deni odpovedal mesu in se pozanimal od kod prihaja njegov zrezek in njegovo mleko ki ga toliko obožuje in kake so posledice dolgotrajnega uživanaj teh izdelkov,
ps: psihično pripravljam se za nalet komentarjev seveda opet negativnih......ker je to že nekako postal zaščitni znak premurcev.
In lep pozdrav
XY

lethal lexi

rocknroll ti si se pa samo zato vpiso na sip ka si z nami delil svoje mnenje . Ona je svoj nivo , kulturo,izobraženost,itd pokazala v zasebnih sporočilih katere nan je pošiljala. In z tem pokazala kdo je in kaj je....
Ter tukaj se bom raje držala reka "Če nimaš nič lepega povedati bodi raje tiho"  Torej bom tiho

rocknroll

Nej!
San že dugo vpisana na sip. In normalno se more ženska za sebe gor postaviti če jo pluvate vsi po vprek!
Saj ma ona tudi pravico do izkazovanja svojega mnenja!
In če glih preko zasebnih sporočil......
Neven ka je bilo v ozadji ampak po moje nešče nebi brez veze pošilal sporčila na okoli.
Lep pozdrav
XY

rocknroll

Če bi se vsi malo nazaj držali glede na to kak se obnašate do drugače razmišljujočih do toga ziher nebi prišlo!
Neka je moglo biti v ozadje in Bianco dobro poznan in naj mi to nihče ne govori.
Punca nej ščela pač svoje vo povedati na forumi in je vsakome pravla ka njeme ide po zasebnih sporočilah.
Ker jo očitno moti če što bere ka piše v javnosti in raje dvakrat premisli in je po mojen mnenje rajše krute besede itd poslala po zasebnih sporočilih kak pa vse dala v javnost!
Vas ene pa neje sran napisati ka si mislite......
In sicer san se vpisala - torej san ženska in lepo prosin ka na začetki preberš spol osebe keri pišeš......ker je napisano jasno ka san ženska...in nej moški...telko o tvoji izobraženosti in kulturi....
pa lep pozdrav
XY

rocknroll

In po moje je fajn ka se malo Vi zamislite nad svojin obnašanjon do drugače razmišljujočih in predvsem do veganov in vegeterijancev in malo literature zakaj se je nešče odločil da bo živel v toj smeri tuj nej slabo prešteti ali?
Pa za konec fajn si mažte pašteto pa jejte ocvirke še dele pa te vidli holesterol za bar lejt pa fajn pijte mleko nafilano z antiboitki (kerih firm ne poznate)!
torej ....
LP
XY

rocknroll

In z tem pokazala kdo je in kaj je....    - neven ka maš končane za izobrazbe vendar se piše s tem je pokazala....in žalostno ka se ljudje ki nevejo glih prav slovenskega jezika - jaz pišem malo drugačno ker sem tudi študirala v tujini in trenutno drugače razmišljam in mi slo trenutno ni prioritetni jezik v katerem govorim in pišem - spravljajo na druge...zamisli se nad svojim načinom pisanja.
LP
XY

rocknroll

Aja ne branim je samo zato ker jo osebno poznam pač pa ker mi ni všeč da se nekdo na podlagi drugače razmišljujočih spravlja na njega.....
To mi jetrn v petih in takim osebkov vedno povem kar jim gre,
LP
XY

MRajka

rockroll-- saj sem tudi sama proti mučenju vendar me moti da se nič ne zavzemaš za zapuščene živali in živali v azilu ki jih po določenem času humano uspavajo.Sicer pa menim da s tem nadinkom nastopaš kot Bianca na tem forumu.
Kaj ima to z veganstvom, černelavskimi biki in azilom in tvjo kuso -psičko-kaj pa vem morda to da tvoja psička je tudi veganske produkte iz konzerve seveda ker je lastnica sprevržena veganka ki je v svoji mladosti jedla Benkičeve hrenovke in drugo meso ter kruh namazala z Kekec pašteto, motijo me take izjave nekoga ki je sprevržen mesojedec in drugače živečim ne dopusti da bi jedli goveje meso iz osemenjenih krav ki jih pridno osemenjujejo z porednimi biki iz černelavske štale.Seveda je to kakovostno osemenjevanje pogojeno z vzdihljaji in tuljenjem ki jih pa krave ne doživijo zatro se biki temu primerno obnašajo ob  izbrizgavanju semena, ja to pa je kar naporno, vendar ali to ne prakticiraš tudi sama.
Lp Alma.

rija

rocknroll, verjamem, da sta prijateljici.....navadno se družijo podobni ljudlje...pa ne mislim samo veganstva, obema je slovenščina in slovnica špansko selo ;)

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

na, vejice na zalogo :P

alter ego je hudič ;)

rocknroll

Pozdravljeni!
Če nekaj časa živiš v tujini je relativno jasno da ti slovenščina več ne gre kot da bi nostop čepel doma. S časoma pozabiš sploh ko moraš mislit v dveh treh jezikih in ravno tako govorit v dveh treh jezikih. In nihče v bližibi tebe ne govori slovensko.
In ne zanikam, trenutno mi je slovenščina rahlo v pozabi ker uporabljam druge jezike in upam da se bi znanje obnovi ko pridem v MS in ravno tako upam, da bo situacija glede ogovarjanja in šingfarjenja glede boljših od sebe kaj boljša vendar kot opažam so to le moje srčne sanje.
Lep pozdrav
XY

rocknroll

To je isto kot da bi naprimer živel leta in leta v angleško govoreči državi - jaz nisem v angleško govorečih državah in pol prideđ nazaj in nimaš kontakta s slovenščino in njeno slovnico moraš spet pričet govorit slovenskoin je to kar velika sprememba. Pol je logično da pomešaš znanje slovnic treh jezikov med sabo. Jaz že go govorim tu dva jezika pomešam dosti krat kaj med seboj ampak kaj čem tako pač je.Lahko le upam da se mi ztnanje slovenščine obnovi ko vzamem kako slovensko knjigo v roke in spet zaslišim materni jezik.
Lep pozdrav
XY

BuLsHiT

resan po kerih kriterijaj si se ti odlocila ka je una boksa od seh lidi tu gor? sama si je kriva za shitstorm. naj bi malo bole cloveske komentare mela pa nej grozila s smesnimi tozbami v MUURRRICI pa takse fore... 

Tajra

San že skoro dobila malo spoštovanja do Biance, ker san mislila, ka de zmogla brez vmešavanja v forumske debate. Ampak zdaj se je pojavila pod novin vzdevkon in ponovno sama sebe opeva in poveličuje, kak da bi boga za jajca prijela. Vsi ostali smo seveda nej vrejdni, ka sunce na nas svejti. Ženska, zresni se, ka maš resne probleme.

rija

rokcknroll...ne misli, ka smo tu sami  takši, ka smo dale od Tišine nej prišli.... tou ka ti trdiš je kvečjemi v primeri, ka odideš v tujino pri devetih lejtaj...ja, te bi vorvala...če pa ideš po faksi ali srednji šoli, pa si star ca. 35 let,  se ti pa kaj takšoga zgodi težko...ker kak nekša šoulana diklina, si mogla meti slovenščino pozitivno, nej?

rocknroll

Tajra!
Prvič kak prvič san nej Bianca, pač pa jo poznan in jo spoštujen. Zaradi Vas ka si mislite o meni in o njej mi dol maha, če se lejko tak izrazen, ampak trn v peti mi je nespoštovanje do drugače mislečih.
In nejsan izjavila ka ste nej vredni ka na Vas sunce ne svejti edino ka si sami pri sebi premislite če je vredno telko negativnosti pošilati do nekoga čigar osebno ne poznate in ne vejte življenjske zgodbe in kelko je mogla za dosežen uspeh pretrpeti.
Vkratkon: v moji prekmurščini: pun kurac man nevošljivosti in to ka se dogaja v MS in to je dejansko vzrok zakoj san delno tudi odišla v tujino.
In upan ka san nej edina ka tak razmišla!
IN ŠE ENKRAT POUDARJAN TAJRA NAVČI SE ŠTETI KER JE V PRVON POSTI NAPISANO KA SAN NEJ BIANCA!
IMENA PA PRIIMKA ŽAL NE MISLEN IZDATI TAK KAK OSTALI OD VAS NEJ!

LP
XY

rocknroll

Rija!
Nejsan stara 35.....si si preštela ka san študent? Upan ka ti da razmišlati okvirno kelko let man.....pod 30.....če boš zadovolna.....
in by the way če ne bi bila med uspešnimi ne bi mela šanse prek Slovneskih meja.
Po drugi strani pa ka mate telko časa ka se obrenjujete kelko slovenščine zna določen osebek?
Saj ti tudi ne pišeš knjižne slovenščine in mene dejansko boli kurac kelko si mela slovenčino v vsej tej letaj in je najmenje ka se lejko glasiš o znanje slovenščine - pogledne svoj način pisarjenja!
LP
XY

rocknroll

Tipach!
Fajn ka probaš malo pozitive vpelate v tej forum, ampak ges san gor ker ščen dokazati ka je to nej način obnašanja kak se eni obnašajo - pač na podlagi negativnosti, šinfarjenja in vse drujgo.
Neje pojem v vegeterijanstvi in v veganstvi.
Glej sama san ena izmed njih   zaradi humanosti in ne obsojan mesojedce pač pa poven ka si mislen o ten. In moji kolegi so mesojedci itd. in naj jih obsojan? Vsak se za sebe odloči ka de ......
Samo praven ka je določeno prehranjevanje za nekoga zdravo za nekoga nej ker smo si lidje različni. Meni paše vega in zaradi toga nen pol MS prepričevala naj hodijo po moji poti. sami pri sebi naj si razpucajo ka ščejo in ka nej.

Ges ščen dokazati edino ka je pinfarjenje, pač ker je zaščitnica živali ma svoje vizije kere vodijo v uspehnej vzrok ka jo pol MS šinfa ker je fejst vrede deklina - za tiste kere jo osebno ne poznajo (in neje ona vzrok zakoj san se odločla za pot vege - vzrok je moje razmišljanje v glavi in to bon skoz trdila  mi je pa dosta pomagala z nasveti o prehrane ker punca zna kak pa kaj!)

To je problem ta negativnost nevoščenost zaradi drugače razmišljajočih....in če je grozila s tožbami je že mogo negi globji vzrok bite ker poznan način razmišlanja negativno usmerjenih osebkov!

In še telko je ne ot ka ščete nekoga psihično vničiti pač pa prava pot je ka se postavite v njegovo kožo in sprejmete osebek kakši je! In raziščete zakoj je do toga prišlo in zakoj oseba ma uspeh kakši ma in zakohj razmišla kak razmišla. NE bi blo bogše če bi vsaj malo henjali z šinfanjon, napadnjon tak mene kak Biance ker naj ne poznate.....Kak bi se vi počutli če bi mogle ite skotzi to? malo empatije ne škodi nikome....
LP
XY

rija

srce, seveda ne pišen knjižne slovenščine, ker ŠČEN pisati v prekmurščini, tak, po domače :)
sicer pa, če si še nej 30, je pa še hujše, te bi se pa še bole mogla spomniti, ka si se v šoli včila.
gnesden pa že vsakši, s končano oš ali pa tudi nej, lejko dela v tujini, tak, ka si s ten ne bildaj egoja :)

ščela san samo izpostaviti tvoj edinstveni slog pisanja :)
ali moren zalepiti še kakši starejši post za primerjavo?

eh, pa nemo...iden denen rajši pečenko v redlin.....ka man puno kučo gostov gnes ;)

rocknroll

In po drugi strane neven zakoj se pol foruma obrenjuje z načinon pisanja Slovenščine. Glej če nebi bi nobena od naj bila uspešen študent nebi mela šanse ka bi šla prek meje telko za v razmislek in nobena nebi dobila štipendije.
In ka mate resno telko časa ka se ukvarjate s ten kelko je mera kelo slovenščino?
Sicer pa poglednite sebej prvo - kelko od Vas dejansko piše knjižno sloveščino brez prekmurskoga narečja tu gor?
Kelko šten nobeden in tej naj bole glasni glede Slovenščine se naprej zamislite če vi pišete pravilno knjižno slovneščino tu gor in te mo dale debaterali  o ton!
lep pozdrav
iXY

rija

še tou, te pa resno iden, ka vači nemo mejla kosila gotovoga:
glej, sploj je nej bitna tvoj slovenščina v bistvi....podobnost, podobnost ;)

zaj pa ti to funkcionalno razmi....čeglij je mi bole zdi, ka neboš. 

rocknroll

in screčk Rija ges lejko tu za primerjavo prilepin kakši post iz tvoje strani gor in mo primerjali......
in ges san ponosna na svoij slog pisanja - pa se zaradi mene požri živa......ker me to dela posebno:)
In ja malo ka začaš kaj delate poleg širjenja negativnosti ti tuj nebi škodlo. Vupan ka do gosti dugo ostali pri tebe ! ker ne viden logične povezave kak to sodi na forum in zgleda ka maš resne probleme:)
LP
XY

rocknroll

Ka maš probleme zavolo podobnosti?
Ti maš tuj ziher nekoga komi si podobna - podobnost, podobnost in tuj ti razme to kak ščeš....

LP
XY

Abbey Dawn

Pa daaaaj, kak v p**** se ti sploj da?! Že samo frekvenca tvojih postov mi davle 99% gotovost, ka si se vrnila pod drugin nickon, kak so že ostali omenili. Mi smo si svoje mnenje ustvarili pa lejko se zdaj tu na trepalnice postaviš. Če bi ge bil moderator toga portala, bi te že daven den bano.

lethal lexi

rocknroll Daj povej mi ge za boga piše ka si ženska :) ker z toga nicka nemore nihče razbrat.
Samo resno ej se ti da klanfate celi den na sipe, nemaš nikšoga drugoga dela? Ali pa svojoga življenja ka se ukvarjaš z tujin?

rocknroll

In nejsan celi den na SIPI ker očitno Vi nemate drujgoga dela in nejsan Bianca tak ka žalostno ka ŽAŽE slediš mnenje ostalin in nemaš svojga obraza.
PA poleg vsega mislite si ka si ščete ker se dejansko smejin iz Vas ka ste eni dejansko butasti.
Keri normalen človek bi se na forum spravlo pod dvema nicoma?
In ja ajde banajte me ker se postavlan gor za osebo kera si je nej zaslužila takšoga obanašanja kak se do zdaj Vi obnašate do njej in do mene (in san nej Bianca žal).
LP
XY

rocknroll

In kak se mi da?
Zato ker mi dejansko ide na kurac in na ostale organe obnašanje ostalih prijavljeni na tej forum - pač žaljanje in podpiranje drugoga mnenja namesto ka bi nucali svoj mozag in bi si ustvarili svoje mnenje o določenih osebkih.
In če nešče pravi ka je nej Bianca je nej Bianca.....
ok ZAZE po moje si pa ti Hilda Tovšak in me boli kurac ka si misleš o ten....pač lejko se na trepalnice postaviš in za moje pojme si Hilda.....kak fajni občutek nej....
LP
XY

rocknroll

In kak se mi da?
Zato ker mi dejansko ide na kurac in na ostale organe obnašanje ostalih prijavljeni na tej forum - pač žaljanje in podpiranje drugoga mnenja namesto ka bi nucali svoj mozag in bi si ustvarili svoje mnenje o določenih osebkih.
In če nešče pravi ka je nej Bianca je nej Bianca.....
ok ZAZE po moje si pa ti Hilda Tovšak in me boli kurac ka si misleš o ten....pač lejko se na trepalnice postaviš in za moje pojme si Hilda.....kak fajni občutek nej....
LP
XY

rocknroll

Ja!
Mogoče san Attention whore....in vedno san se in vedno mo se postavla gor za osebo kere so to zaslužijo in naj je šolana ali nej naj jo poznan ali nej v ton primeri osebo poznan.
In če de 200 lidi proti meni ker izrazan svoje mnenje bon ga še dale izrazila in bon dale stala ob strani liden za kere znan ka so dejansko nej slabi če glih 200 lidi misli kontra. Mogoče de si pa 1 premislo mnenje in de ostalih 199 lidi sledilo tome.
In ja banajte rajši mene ka svpoje mnenje poven o poštenoj osebe kak pa one ka te dejansko žalijo isti primer prepisovanje izpita na ekonomski fakulteti in primer Tovšakobve kak je reagiralo sodišče.

LP
XY

rocknroll

Aja še tp, če me što pozna me lejko dejansko pluvle rajše v živo če si vuple in mi pove v faco kda priden nazaj v MS ka mi ide   kak pa tu prek foruma. Ker dvomin ka mate jajca ka bi tak reagirale na ceste. Lehko se je posmehovati za hrbton ali nešče ka bi se ti smejo v obraz je pa težka! Ja jajca mate ka žalite vse povprek tu po forumah pač lidi kere ne poznate in pač neka v kmico sklepate ka mate prav in sledite kak goske mnenji ene osebe keri se je očitno dotična oseba zamerila. In kak san napisala gor se opravičujen s težkin srcen ker javno izražan svoje mnenje o osebi kero poznan in za kero znan ka je daleč od toga kak jo večina prikazuje na forumi in se bon še dale gor postavlala za njo in nej samo za njo za vse ostale če de se jin godila krivica. In rajši dajte meni povejte v faco ka mi ide kak san napisala na začetki toga posta in te mo vrvala ka mate jajca!
XY

BuLsHiT

agan boli na sto si pa tij si se spravla se poprek neka zalit. ova druga zelenjavarka si je pa sama kriva za shitstorm ka ga je fasivala s svojimi groznjami, pa tuj sama je nej sposobna sprejeti dejstva, ka se si ne strinjajo z njo... 

rocknroll

Ges san nej namerno žalila ampak davlen kontra - oko za oko. kak do zmeuf tak mo z njimi. Easy.
Neven ka je blo v izadje za grožnjame ampak če je folk tak reagero kak tu reagera na mene me ne preseneča da je do toga prišlo.
Glej na članek ti lejko ges poven ka je žal resnično ka se dogaja v Černelavcih ker san sama tuj vidla situacijo ampak je nejsan objavlala v časopisih ampak se žal dejansko dogaja to.
In ven ka v srci vsi čutijo nekšo empatijo do živali - bi ti dopusto ka bi tvojga psa nešče mlato po jajcih dvomim....zato tudi meni ni jasno kak  društvo za zaščito živali to dopušča. Sex med živalmi itd je normalna stvar kak stvar vseh živitij ampak nešče nekoga mlati po jajcih je pa preveč za moje pojme. In vrvlen članki ker san sama to vidla na moje oči kda san šla mimo. In se dejansko to dogaja na velkih farmah in vsi keri ne vrvlete in si zatiskate resnico si jo kar dale.

rocknroll

In tuj n e odobravan žaljenja oseb - niti Biance če se je zamerila se je, ampak nema nihče pravice pisati grdarij o dotični osebi. Če ma kaj za razčistiti so drujgi načini razčiščevanja. glede mene in mojga žaljenja glej kak de se nešče z meuf obnašo tak mo se ge z njin. če de mene nešče žalo mo ga ges dale - če glih vala rek ka pametnejši odneha ampak ges se pustila nen nikome žaliti pa maltreterati kak moren razmišlate. Rajši se do kraja razpičkan. In sprejemam kritike in nestrinjanje .
In nejsmo zelenjavarke ampak vegeterijanci in vegani. In ne zdi se mi prav ka žališ s ten izrazon lidi ki se prehranjujemo na tak način zaradi dejstva ka mamo živali enakovredne sebi - ker majo dušo in srce in znamo ka oni čutijo isto kak mi in se nan zdi nedopustno vsako mučenje živali (razen če je ubita na prijazen način - se pravi klana v zato primernih okoljih ampak tu de pa debata da je to uboj kar dejansko tudi je ampak če nešče nuca meso ka preživi nebin oporekala). In to je tudi razlog zaradi keroiga večino nas vega postane to. In ges nikoga ne pozivan ajde folk postante vega...nej vsak se odloči ka je to kar je in vsak organizem ma drugačne potrebe.
To je isto kak da bi žalo cigane in pa črnce ker so drugačni od tejbe,
XY

Abbey Dawn

hahaha, mejne tou praf zabava :D ka nebi še malo več nakladala? in tij boš meni nekaj o razmišljanji z lastno glavou - so ti že ostali lepou povedali, ampak nej, daj, napiši še 10x isto kontra, daj si v!! hahaha, i don't give a shit
@BuLsHiT podpis! :)

Tipach

zaj gen bikova jajca (po dunajsko) fajn poleg pomrij pa tatarska. vuaj... :D

lethal lexi

rocknroll tak izobraže-na pa neveš slike na sipe prilepete

rocknroll

In to je dokaz ka eni ne čepimo celi čas na SIP.....

LP
XY

Spy

26 postov v 30 urah. Ne me je*at!
Sicer pa je itak očitno što si, tak ka se ne trudi preveč z kamuflažo. 
Ferkvenca kletvic je identična kak pri 'tvoji kolegici'.

Pa še to tak mimogrede: moj stric živi v Kanadi skoraj 60 let. In nemreš vrvati kak tekoče obvlada prekmursko. Tak ka argument ka par let ne živiš v Sloveniji in ti zato le-ta dela probleme je nesmisel.

To je vse ka san ščel napisati :)

rocknroll

Ma mimogrede mislite si ka si ščejte.....žal je v Prekmurji tak eni pač nedo sprejeli drugačnosti - tistih, keri si vupajo povedati što so pa ka so. in v tem je problem in kelko viden tudi v sprejemanje boljši od sebe. Žal te tak tuj ostalo. Te pa ajde vi meni povejte ka ne sprejeman kritik...sami sebe poglednite kak reagerate na napisano pa mo se te dale menili.
Glej eni so zapriseženi prekmurci eni pa žal nismo in zato tuj če pozabin prekmursko mi lepo dol maha....ne mislen žaliti vse povprek ampak žal se po celotnen forumi odraža kultura nekaterih.
LP
xy

rocknroll

Spy glej forum je zato ka poven svoje mnenje in maš telko časa ka šteš količino napisanih postov?
Pa drugič direkt napiši ka si ščel napisati nej ka se te kasnej vo vličeš v smisle to je vse ka san ščel napisat in boj še dale sovražen do ostalih - to je pa vse ka man ges povedati tebi. in lejko še številko pik pa vejic prešteš če maš viška časa.
LP
XY

Profile picture for user čevapčič na ražnje Chevapcic Himself

tinyurl.com/ow2tejo 

.. super faktično, izčrpno in kronološko branje .. 

.. ok, kot vedno - nočem dosti blebetat, ker nisem vegeterijanec/vegan in bi bil hipokrit, je pa čista resnica in fakt, ka človeški živelj ne rabimo mesa, da bi naše telo preživelo .. 

.. mhm, ok, mogoče nekega dne - de mi uspelo gratati vegeterijanec, če pa ne, pa se vsaj zavedam, da to ne bi bilo potrebno, kar počnem .. jem meso in mlečne izdelke (pijem) .. ;)

BeeZeeEcoKid

Na tem glupem portalu polnem promitivcem nisem bila že ha ha ha 3 mesece, mogoče več in ne morem verjeti kaj se dogaja... Sem pa ZELO ponosna na vaših komplimentih ter lepih besedah ter res, ampa sem prava zvezda bednega sobotainfo.com kjer se pljuva ama baš po vseh razen PlayBoy nagicah... 
Kdrokoli že si rocknroll, ne zgubljaj časa prosim...mene so ti bedaki samo ojačali ter mi dali moč da še bolj delam tisto v kar verujem ter kar je etično in moralno prav. Glede prehranjevanja pa PROSIM naj jedo živalske izdelke ker veš ti po mojem dobro kaj je posledica in si to bodo tudi pol zaslužili.
No lahko pa z vsemi delim super novico, da se selim nazaj v Nemčijo kjer so mi ponudili pomoč pri investiciji pri projektu BeeZee EcoKid ter tudi bo nas še več veganov na svetu kmalu :D ta malih in velikih...
Za poslovilo pa sem vam napisala en lepi članek za GOODBYE na malo bolj branem in pametnem portalu v Prekmurju ter hey po 2 letih v Sloveniji sem popolnoma zmozgana in izmučena ampak vidim, da žal ne moreš pripeljati etiko v državo, kjer so lopovi, morilci in goljufi slavljeni, tisti, ki ap se borimo za boljši jutri Prekmruja in človeštva pa pač dobimo take lepe forume :D
Bom vzela kot za kompliment - ker tudi negativna pozornost je pozornost ter NE BACAJTE BISERE SVINJAMA pravijo v Zagrebu... ter se meni res ne da ukvarjati z vami...so drugi, ki pač kapirajo kam ta svet ger in MORA iti ter se bom ukvarjala od zdaj naprej SAMO z njimi, vi pa se ukvarjajte s svojo negativno energijo in jo širite dalje...na koncu bo vse nazaj k vam prišlo žal ter BREZ MENE ali Z MANO, BREZ VAS ali Z VAMI leta 2050 NIHČE VEČ NE BO JEDEL MESA, ha ha ha ha... 

Lepo se imejte in sredi julija pride lepi članek ven v Lady...no pol pa smo med Los Angelesom, Dusseldorfom, New Yorkom, Londonom in Milanom ker delamo nekaj drugega kot poskušamo pomagati in osvestiti Prekmurce seveda... žal ni nič skoraj palilo ali hej, po statistiki je tudi med VAMI 5% že veganov ter številke BLAZNO RASTEJO SVETOVNO in TUDI V PREKMURJU...tak da se kar naprej borite v imenu dominantne karnistične nasilne kulture katero navigirajo pohlepne korporacije, ali ZELENA REVOLUCIJA prihaja ter je NE MORETE USTAVITI! 
Love, wisdom & light...  ter še enkrat hvala z ateke lepe konstruktivne komplimente...od sedaj naprej pa res več ne pogledam tega bednega web sitea, smao sem Googla mi ime in je seveda to bilo takoj gor na vrhu ker Kirinčič zgublja publiko na tem portalu pa si mora nekak povečati branje, vi njegovi služabniki pa delate točno to kar on rabi da na vas služi...

PUSIKE in RADA VAS IMAM moji prelepi Prekmurci!  Se vidimo v anslednjem življenju ko boste VSI VEGANI :D

loncarm

Dobila je prvo nagrado za pisanje? Kako so pa potem tisti pisali, ki niso dobili nagrade?

BeeZeeEcoKid
"Jaz sem imela ze tezave v vrtecu, saj nisem govorila ne slovensko, ne prekmursko...Najbolj mi je pomagal uciteljica Ruza na prvi osnovni soli ker je spodbujala moj talent za petje in risanje... Potovala sem ze kot otrok in sla na prvo potovanje po Jugoslaviji ker sem dobila nagrado za pisanje!..." 
13.01.2011 ob 19:00  Bianca Žvorc - Prekmurka, ki je (v drugačni luči) spoznala Paris Hilton  (Pomurec.com)

loncarm

BZE; lepo si nas okarakterizirala. Praviš, da smo primitvci, toda mi te ne žalimo, ti nas žališ. Tebi ni potrebno gledati tega portala, to dela Rnr namesto tebe. 

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Lokalno

Vse v Lokalno

Šport

Vse v Šport

Kronika

Vse v Kronika

Politika

Gospodarstvo

Slovenija

Scena

Svet