Dvorec Rakičan vabi na martinovanje, ki bo na grajskem dvorišču ta konec tedna. Obiskovalci si bodo lahko privoščili tradicionalno martinovo kosilo, se zapeljali s kočijo ali se sprehodili med stojnicami s tradicionalnim izdelki. Vstopnine ni.

Jesensko obarvan program za vse generacije

V soboto, 12. novembra 2022, organizator Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan pripravlja jesensko obarvan program za vse generacije, s pričetkom ob 14. uri. Za najmlajše bodo na voljo jesensko obarvane kreativne delavnice ter jahanje grajskih konjev.

Obiskovalci si bodo že od 12. ure naprej lahko privoščili tradicionalno martinovo kosilo, ki ga bodo lahko odnesli tudi domov.

Krst mošta z zabavnim programom 

Ob 17. uri bo organiziran krst mošta z zabavnim spremljevalnim programom. Organizator vabi vse ljubiteljske pridelovalce vina kot tudi vinogradniška društva in ostale, da s sabo prinesejo svoj vzorec mošta.

Večerna sobotna zabava z Blue Planet

Dogodek se bo zaključil z večerno zabavo, za katero bo poskrbela skupina Blue Planet. Vstopnine ni.

Martinova večerja v grajski dvorani

V petek, 11. novembra 2022, Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan vabi na martinovo večerjo v grajski dvorani dvorca Rakičan, s pričetkom ob 18. uri.

Grajski kuharji in kuharice bodo poskrbeli za razvajanje brbončic z martinovimi dobrotami, za zabavo pa bo poskrbela glasbena skupina Misteri.

Za martinovo večerjo je obvezna predhodna rezervacija.

Novost letošnjih prireditev v dvorcu Rakičan

Posebna novost letošnjih prireditev v dvorcu Rakičan so festivalske plačilne kartice, ki so jih obiskovalci spoznali že na letošnji prireditvi Ples – noč čarovnic. V soboto, 12. novembra 2022, bo na dogodku možen nakup hrane in pijače s festivalsko kartico. 

Več informacij najdete tukaj.

Starejše novice