Ob peti obletnici stolpa Vinarium Lendava pripravlja Zavod za turizem in razvoj Lendava prav posebno doživetje - večerjo z razgledom.

Razgledni stolp Vinarium Lendava bo letos upihnil že peto svečko delovanja. Odkar je 2. septembra 2015 slavnostno odprl svoja vrata, je požel ogromno zanimanja s strani obiskovalcev, do danes ga je obiskalo že več kot 414.000 obiskovalcev, predvsem iz Slovenije in tudi okoliških dežel, kamor seže tudi pogled z najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji.

Ob tej priložnosti bodo 12. in 13. avgusta pripravili poseben dogodek oziroma novo doživetje - Večerja z razgledom na stolpu Vinarium Lendava.

Novost sledi konceptu 5-zvezdičnega doživetja, s čimer želijo povečati zanimanje za obisk Lendave, stolpa Vinarium in ostalih turističnih znamenitosti v okolici. K sodelovanju so povabili mojstre iz Gostilne Rajh, ki je bila ravno pred kratkim uvrščena v prestižni Michelinov kulinarični vodnik, ki je letos prišel v Slovenijo. 

V načrtih že novi dogodki

Slovenija bo med drugim Evropska gastronomska regija 2021, kar bo nedvomno še dodatno vplivalo na prepoznavnost in razvoj gastronomskega turizma, zato je to še en dodaten razlog več, za organizacijo kulinaričnega doživetja na stolpu Vinarium.  

"Že dolgo časa smo razmišljali o tej večerji, iskali primeren koncept in trenutek. Mislimo, da je napočil sedaj, saj Slovenija postaja evropska gastronomska regija 2021 in verjamemo, da je to lahko prispevek Lendava k skupni promociji Slovenije," pravi v.d. Zavoda za turizem in razvoj Lendava Rok Petje, ki si iz naslova te kulinarične novosti obeta še dodaten obisk Lendave. 

Petje zagotavlja, da bodo upoštevali vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, dogodek pa je tako ali tako omejen na 30 oseb, ampak predvsem zaradi samega prostora na stolpu. V kolikor bodo večerjo uspešno izpeljali, pa načrtujejo še dodatne večerje tudi z drugimi kuharji iz okoliških dežel. 

4-hodni meni z razgledom za 69 evrov

Rajhovi kuharski mojstri bodo pripravljali 4-hodni degustacijski meni, za katerega bo potrebno odšteti 69 evrov. "To bo velik logistični izziv, saj bomo na nadmorski višini 44 metrov," priznava chef Leon Pintarič, ki izpostavlja predvsem dödole pripravljene na inovativen in mladosten način s filejem mangalice.

Poskrbljeno bo tudi za sladkosnede, ki si bodo lahko prste obliznili ob novi sladici iz ajde, meda in mleka. Gre za plasti medenjakov iz prežganega medu z dodatkom sezonskega sadja - ribeza in malin. 

Kmalu tudi zip-line do Vinariuma

Lendavski župan Janez Magyar pravi, da je tovrstni dogodek nastal v sklopu strategije turizma, ki ga želijo vzpostaviti v Lendavi. Rajhovim mojstrom in Leonu Pintariču se zahvaljuje, da so pristali na povabilo in sprejeli izziv.

"Večerjo narediti na najvišjem razglednem stolpu v Sloveniji ni mali zalogaj," meni Magyar, ki udeležencem obljublja nepozabno doživetje. 

Župan nam je zaupal še, da na občini pripravljajo podlago za ureditev adrenalinskega športa za mlajše oziroma tiste, ki so mladi po srcu. Gre za zip-line, ki bo potekal z bližnjega Bukeš brega pa vse do neposredne bližine stolpa Vinarium.

"To bo še ena dodana vrednost za tiste goste, ki se odločijo za Lendavo. Poleg tega so tu še vrhunska vina in pristna kulinarika ter razpršeni hotel Vinairum, ki je ob ponovnem odprtju zaseden vse do septembra," je še povedal lendavski župan. 

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sam doma (nepreverjen)

Mojstre. To pa je vic dniva😂🤣

Sam doma (nepreverjen)

Se kuharsko jakno ma oblečeno z 2 svetovne vojne.

In reply to by Sam doma (nepreverjen)

Sherlocknot (nepreverjen)

Ne brukaj se, somar. Tej dečko je kujo v takšnih restavracijaj, ka tebi klošare ne bi pujstili priti cuj na 5m

In reply to by Sam doma (nepreverjen)

Sam doma (nepreverjen)

Praf ti dan

In reply to by Sherlocknot (nepreverjen)

Sam doma (nepreverjen)

Praf ti dan

In reply to by Sherlocknot (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

kaj pa komarji
ali so tudi na takšni višini
in kako pridejo gor
in še to
ali kaj pikajo

In reply to by Sam doma (nepreverjen)

BRAVO ŽUPAN MAGYAR (nepreverjen)

Bravo, tako se dela župan Magyar, vzemi si vzgled Jevšek, ti si daleč od tega, pa še Rajha ti odpela izpred nosa v Lendavo. Župan mora biti ustvarjalen, inovativen ne pa se samo slikati se povsod brez veze in veliko denarja zapravljati kot pri Exspanu, vsebine, doživetja pa nobenega. Saj ne razumem zakaj se starci tako oklepate teh položajev in ne prepustite položaja mlajšim sposobnejšim to je značilno za komuniste med katere pa ne spada lendavski župan, bravo še enkrat.

Dafa (nepreverjen)

Ne lapaj.

In reply to by BRAVO ŽUPAN MAGYAR (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

lapa ti mama

In reply to by Dafa (nepreverjen)

tuncika

Tole je pa že PRESTIŽNO. Pozdravljam namero in jim želim veliko uspeha.

Banda.... (nepreverjen)

Vse pohvale. Ampak gostinski del bi moral prevzeti negdo od domačinov ne toti prestižni kravateži.

rdeči debeli (nepreverjen)

Kje pa je Orban ???

rudi,k (nepreverjen)

Janez ne prodaj sovascanov za Rajha, ker tudi Lendavcani vedo kaj dobrega ponuditi in seveda domace tradicionalno.

Simon78 (nepreverjen)

Čestitke županu, lendavskemu zavodu, Leonu oziroma Gostilni Rajh ter vsem zaslužnim. Bravo!

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Esdeesovci pa orbanovci mojih pejnez nedo vidli. Rajśi bi si rokou kraj vsejko kak janšisti ali orbanivci svoje težko prislüjžene pejneze odneso. Pejtzvejzdnično doživetje si lejko nekan fteknete.

VRANA (nepreverjen)

Nije žvaka za seljaka !! Ti tvoje socialne prejemke troši indri!! Pa ne odi blizu, ker onesnažuješ okolje!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Sherlocknot (nepreverjen)

Tvoj gospodar je še tvojga opevanoga privatnoga sektora nej vido od blijzi...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Realni DF kakšne težko prislujžene pejneze bi pa tij trošo. Siromak prizadeti v glavi vej pa cejlo življenje si socialne problem v toj državi. Napijši rajši ka si nemreš privoščite kmet zarukani. Roke ti pa itak vkraj zožagati ka nikoli več neboš pijsal glupe komentare.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vaše ime.. (nepreverjen)

Se popolnoma Strinjan, saj mene se zdij ka znan kere je Tau, po ms zmejs ode cejle zamazane smrdeci.. Pa samo gleda kere kaj ma

In reply to by df (nepreverjen)

Super (nepreverjen)

Super zupan, upam, da so sedaj zaposleni na vinariumu ze kaj bolj motivirani. Mogli bi biti taksi karakter/karizma kot zupan, te bi se stolp zrujso od guzve 👍.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice