Priznanja so prejeli najzaslužnejši na področju turizma

V torek, se je v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci odvijalo 23. Srečanje pomurskih turističnih delavcev v organizaciji Pomurske turistične zveze. Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejel Saša Žuman – Lončarstvo Žuman iz Ljutomera, podelil jo je Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije. 

Priznanja, plakete in kipec štorklje se podeljujejo na podlagi razpisa, ki ga vsako leto objavi Pomurska turistična zveza. Ker v letošnjem letu praznujeta dve društvi okroglo obletnico delovanja, sta v letu 2018 podeljeni jubilejni priznanji za izjemno večletno delo na področju turizma, ki je hkrati zahvala in vzpodbuda za nadaljnje uspešno delo. Priznanji sta prejeli Turistično društvo Hotiza ter Kulturno turistično društvo Filovci.
 

Priznanja za prostovoljno delo na področju turizma so prejeli Marija Gaube, Mladinsko društvo vrelec Radenci, Tanja Marič, Majda Horvat, Štefanija Kolbl in Milan Vuk. Za profesionalno delo na področju turizma so priznanje prejeli Mirko Žižek, Gostišče Oaza in občina Šalovci.

Podeljene so bile še tri plakete Pomurske turistične zveze, in sicer so  plaketo prejeli Apartmaji in šotorišče Silva, Posestvo Passero in Elizabeta Horvat. Letošnji prejemnik kipca štorklje, ki je delo Roberta Juraka, pa je Lončarstvo Žuman iz Ljutomera.
    

Starejše novice