Foto: Bobo (Simbolična)
Centralna plaža v Portorožu je od ponedeljka odprta, s tem pa tudi plaža hotela Kempinski Palace, ki pa za najem ležalnikov zaračunava vrtoglave cene.

Ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij v državi že beleži velik obisk, predvsem ta vikend je zaznati precejšen naval pretežno slovenskih gostov, poroča STA. 

Uradno odprtje Centralne plaže v Portorožu je bilo sicer v ponedeljek, 22. junija, obiskovalcem pa nudi 330 senčnikov, številne aktivnosti in možnost uporabe rekvizitov. Vsem obiskovalcem je tako tudi na voljo del plaže, ki ga ima v najemu hotel Kempinski Palace, s katerim upravlja družba srbskega poslovneža Miodraga Kostića MK Group.

Slednja plaža nudi 150 ležalnikov, a cene so precej zasoljene, zato si bo poležavanje na tem delu plaže privoščil le malokdo.

Ležalnik za dve osebi s senčnikom na delu plaže hotela Kempinski namreč stane 125 evrov na dan, 45 evrov pa bi bilo potrebno odšteti za izposojo samostojnega ležalnika. Najem sicer vključuje tudi določene ugodnosti in dodatne storitve, za 45 evrov tako prejmete ležanik in senčnik, plastenko vode in brisačo na plaži Palace.

Dodatne storitve v hotelu pa na dan obiska plaže vključujejo: vavčer za kavo in tortico dneva v kavarni Forma Viva, 15-odstotni popust na tretmaje v Rose spa wellness centru, 10-odstotni popust na hrano in pijačo v hotelskih restavracijah ter znižano ceno parkirnine v hotelu na dan obiska plaže, ki znaša 15 evrov, poročajo na portalu Regionalobala.

Celoten cenik zajema tudi različne pakete, 10-dnevni najem tako stane 325 evrov, za letno vstopnico pa bi bilo potrebno odšteti skoraj okroglega tisočaka.

Vir: Regionalobala.si

Na 'preostalem' delu cene normalne

Med tem v delu plaže, s katerim upravlja javno podjetje Okolje Piran, ki ga vodi direktor Gašpar Gašpar Mišič, cene niso tako visoke. Najem senčnika in ležalnika na novem platoju in novem delu promenade stane le 6,5 evrov na dan. Ob tem pa v Okolju Piran obiskovalcem svojega dela plaže dovoljujejo tudi uporabo lastnih senčnikov in ležalnikov. To na plaži hotela Kempinski, po njihovih navedbah, ni mogoče, ker ni dovolj prostora med senčniki in ležalniki, da bi zagotovili predpisano varnostno razdaljo. Je pa možno ležati na lastni brisači.

Po poročanju portala Regionalobala, oboji tudi poudarjajo, da morajo vsi obiskovalci Centralne plaže Portorož vzdrževati varnostno razdaljo 1,5 metra na kopnem in dveh metrov v morju. Obvezno pa je tudi nošenje obraznih mask v sanitarijah in drugih zaprtih javnih prostorih.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Cheap_

Tou glih ide skozi za vikend paket za dva s turističnimi bonami. Dva dnij spiš pa plaži, za višek oz. razliko 75€/dan mata zajtrk v hoteli. Kavo in tortico za sladico pa še gratis. Tak ka je tou v bistvi preci dobra ponudba, glede na tou ka prosijo "navadni" hoteli od 85€ dalje po osebi.
;)

Prophet (nepreverjen)

To je zdaj profesionalni novinarski članek? Najdražji plac je pač še malo bole dragi, ostalo ostaja normalno - isto.

Rastko (nepreverjen)

Neje nej, ker majo prvič letos v najemi to in na te način dejansko ohranijo plažo samo za svoje hotelske goste, keri majo to verjetno že v ceni.

In reply to by Prophet (nepreverjen)

stric feri (nepreverjen)

BEDAKI !!!! Pa kaj spet nabijate nekaj. Lahko imajo ležalnik tudi po jurja. Pa kaj mi treba ležalnik ????

Nekoč smo šli na morje in niti sanjalo se nam ni o nekih ležalnikih in senčnikih. Če pa ima kdo denar pa naj plača za ležalnik in senčnik.

Na morju ne rabim senčnika. Grem tja, da se sončim in kopam. Kempinki si pa lahko v rit vtaknejo.

Prek tuje agencije greš v Španijo in imaš brisačo, ležalnik, senčnik in postrežbo na plažo že v ALL INCLUSIVE !!!

Seveda se tudi v Sloveniji najdejo normalne stvari. Mediji pač rabijo nekj, da nakladajo.

Marsikje na Hrvaškem je prostora kolikor hočeš. Preverjeno zadnje dni. Plaža prazna. Gostilničar prijazen, da nas je skoraj po rokah nesel. Cene zelo ugodne. Samo malo je pač treba preverit in povprašat.

Pika na I (nepreverjen)

Kakšen zavajujoč članek in naslov. Cena da te kap.Dajte ne serite in ne nabijajte po nepotrebnem. To je podobno kot če bi napisal kašne visoke cene avtomobilov od 100.000 euro naprej. V bistvo bi pa šlo za Audi Q7

O, o , o , živ… (nepreverjen)

To so pa res čisto normalne cene , nema više badava .

Zoro1955 (nepreverjen)

Kakšen butasti naslov... Kdo si bo privoščil Kempinski Palace za svoj denar, si bo privoščil tudi ležalnik ... Preprosto. Samo vi glavno da delate paniko. Pač si ljudje tega ne bodo plačali in šli na normalno hotelsko plažo,kjer je cena dosti nižja ampak s tistim ne morete delati panike in ne objavljate.

Rastko (nepreverjen)

neven, če ste povečinoma preveč butasti ka nonstop klikate na butaste naslove in niti ne vidite širše plati...ide se za izigravanje javnoga. Kempinsi ma letos del javne plaže v najemi in, ker nemre po predpisaj prepovedati dostop do javne plaže drugin obiskovalcon, pač nabijejo cene....to je bistvo, ampak ja, sobotainfo pač. Butasti naslovi za butaste lidij.

In reply to by Zoro1955 (nepreverjen)

Pavel.. (nepreverjen)

Sobotainfo, portal da te kap.

knonx8 (nepreverjen)

V sosednji Italiji je na takem nivoju hotela cena 185€...Kaj vi primerjate cene s kampi na hrvaskem??

mac C (nepreverjen)

ja saj. kje je logika? maske in distanca so obvezne, tu pa so kot sardele v konzervi. pol pa se bo vlada čudila kako je naraslo število okuženih. mar je v takih kriznih razmerah turizem res tak pomemben? bullshit. naj se gleda osnovno življenje in preživetje, ne pa turizem, pfff. pa kaj če propade turizem? čez čas bo bolje. seveda je vladi pomemben, ker pride v proračun keš iz turizma. raje bi ta del nadometili s tistim kešo, kar so politiki ukradli! da ne ve virus pobrat vse naše politike! bi kar plačal virusu, da jih ubije, če bi le bilo možno.

Dragan Krstić (nepreverjen)

Če si večina vas ne zna najti izvensezonskih ponudb agencij iz Dunaja za letovanje na Mediteranu ali Rdečem morju potem vam tudi Bog ne more pomagati.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice