Današnja pokalna tekma Domžal z Beltinci ne bo odigrana, saj je glavni trener domžalske ekipe pozitiven na okužbo s koronavirusom.

Beltinci bi morali danes odigrati pokalno srečanje z Domžalami, a je tekma preložena na sredo, 11. novembra. Razlog? Domžalski trener Dejan Djuranović je prejel pozitiven izvid na koronavirus.

Kot so sporočili v taboru ekipe iz Domžal, so tako trener kot preostanek članskega moštva v samoizolaciji do prejema rezultatov naslednjega testiranja, ki je bilo na sporedu včeraj dopoldne. O naslednjih korakih bodo obveščali javnost, vse je pa odvisno od rezultatov, ki jih prejmejo. 

Bo prišlo do spremembe protokola?

Spomnimo, protokol Nacionalnega inštituta za javno zdravje je bil do sedaj takšen, da je moralo celotno moštvo v karanteno, ne glede na to, da so bili vsi, razen posameznika ali dveh, negativni na testiranju za koronavirus. Takšna praksa pristojnih je bila sicer pod plazom kritik v športni sferi, saj v tujini postopajo drugače. 

Domžale so sicer tudi naslednji prvenstveni nasprotnik Mure, tekma bi morala biti na sporedu v nedeljo, 25. oktobra, v Športnem parku Domžale. Danes črno-bele iz Murske Sobote čaka še prva preizkušnja v pokalnem tekmovanju. Muraši začenjajo obrambo pokalnega naslova proti Ptuju, tekma je na sporedu ob 14.00 v Zavrču. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice