Središče mesta je danes zaznamovano s športnim duhom.

Na Trgu kulture v Murski Soboti se pravkar odvija Žogarija. Gre za mednarodni projekt, ki že 13. leto zastopa prepričanje, da šport lahko izboljša kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote, kot so solidarnost, poštenost in odgovornost, ter spodbudi spremembe na bolje v lokalnih skupnostih ter širše.

Aktivni so na področju devetih držav, Slovenije, Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, BIH, Srbije, Makedonije in Črne Gore, kjer želijo z organizacijo prireditev svoje sporočilo predati predvsem osnovnošolskim in vrtčevskim otrokom.

Osnovni namen prireditve je druženje in zabava otrok, saj želijo, da sporočilo fair playja predstavlja rdečo nit dogodkov.

Pestre aktivnosti na Trgu kulture

Na posebej ograjenem igrišču se malčki v središču Murske Sobote zabavajo ob nogometni igri 3 na 3, ob tem pa se preizkušajo v spretnostnih igrah, razgibavajo možgane v kvizu znanja, sodelujejo v ustvarjalno-likovnih delavnicah, pripravi zdravega obroka ter se predstavljajo kot pevci, glasbeniki, plesalci in navijači.

Njihovi spremljevalci oziroma predstavniki šol se medtem lahko pomerijo v zabavni igri ‘Tudi Vi profesor’.

Tekmovanje se nadaljuje

Med sodelujočimi so se zvrstile tudi Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici, OŠ Bogojina, OŠ Miška Kranjca, OŠ Bakovci in OŠ Kapela. 

Ekipe se bodo pomerile v 4 tekmovalnih disciplinah in ekipa, ki bo na koncu v skupnem seštevku zbrala največje število točk, bo zmagala. Tukaj pa se tekmovanje ne konča.

Vsi zmagovalci lokalnih prireditev se bodo namreč letos septembra zbrali na Finalni prireditvi Žogarija na Bledu. 

Vsi državni prvaki pa se nato srečajo še na Mednarodnem finalu Žogarije, ki vsako leto poteka v drugi državi partnerici – letos je na vrsti Bosna in Hercegovina. 21.9.2018 bo tako 9 državnih prvakov zastopalo svojo državo na Mednarodnem turnirju v Sarajevu. 

Mini Žogarija

Na vsaki prireditvi so sicer aktivno udeleženi tudi vrtci, saj vzporedno poteka Mini Žogarija, namenjena otrokom v starosti 4 do 6 let.

Tukaj so aktivnosti prilagojene potrebam in zmožnostim vrtčevskih otrok, dogodek je ne-tekmovalne narave in usmerjen predvsem k spodbujanju veselja do gibanja in ustvarjanja, ki ga otroci že tako ali tako nosijo v sebi.

Komentarji (2)

gost1324 (ni preverjeno)

Dobro ka so nej na lüjtarovon trgi, ka tan bi žoga sama šla v gol

bossman (ni preverjeno)

Fajn, nekaj za deco. Čudno mi ja samo, ka nega nigdi našoga šerifa. Bi se pa ja moral posliknoti.

Starejše novice