FOTO: Nogometna šola Maribor
V soboto je bila zaradi izbruha okužb v Olimpiji tekma z Muro odpovedana. To so sporočili iz ljubljanskega nogometnega kluba.

Nogometni navijači so v soboto doživljali preobrat za preobratom. Zaradi izbruha okužb s koronavirusom v Olimpiji je bila sobotna tekma sprva namreč pod vprašajem, nato je Nogometna zveza Slovenije sprejela odločitev, da tekma bo. 

Kasneje so iz Prve lige Telemach sporočili, da tekme ne bo, kljub temu da mora klub po protokolu, vzpostavljenem na začetku epidemije koronavirusa, tekmo odigrati, če ima na voljo 13 igralcev in vratarja, te zahteve pa je Olimpija izpolnjevala. 

Muraši so ob tem izpostavili, da se bojijo, da ta poteza ni povezana samo z zdravjem in željo po varni organizaciji tekme.

Kaj odgovarjajo v Olimpiji?

Ljubljanski nogometni klub je kasneje v izjavi za javnost sporočil, da je bilo na petkovem hitrem testiranju na covid-19, ki ga skladno s protokolom izvajamo dan pred tekmo, pet igralcev pozitivnih ki sicer niso imeli nobenih simptomov in so bili takoj samoizolirani. 

Dodali so, da je bilo skupno s tremi predhodno okuženimi člani ekipe je bilo v taboru Olimpije torej osem okužb.

»Na Nogometno zvezo Slovenije smo takoj sporočili, kakšno je stanje, nato pa po navodilu zveze s PCR testi testirali celoten tabor,« so izpostavili.

Pozitivnih 12 nogometašev

Poudarili so, da so rezultate PCR testiranja prejemali v soboto med 11. in 12. uro. Poleg že omenjenih osmih članov ekipe, so bili pozitivni še testi štirih asimptomatskih igralcev.

Skupno je bilo tako po navedbah Olimpije pozitivnih 12 članov zeleno-belega tabora in po posvetu klubske zdravstvene službe z Nacionalnega inštituta za javno zdravje je postalo jasno, da obsega širjenja virusa ne obvladujemo več, ampak da je prišlo do izbruha okužb v ekipi.

»Na podlagi rezultatov PCR testov in ugotovitve, da širjenja virusa nimamo več pod nadzorom, je Nacionalni inštitut za javno zdravje tudi ostalim igralcem, ki niso cepljeni, preboleli oz. pozitivni, izdal odločbe o karanteni zaradi rizičnega stika,« so zapisali. 

Najpomembnejše je zdravje

O dogajanju, povezanem s testiranjem in okužbami, so obveščali Nogometno zvezo Slovenije.

»Zdravje igralcev in osebja kluba smo in bomo vedno postavili na prvo mesto. Ravnali smo skladno s protokoli Nacionalnega inštituta za javno zdravje v želji, da bi omejili širjenje okužb in zaščitili člane Olimpije ter navsezadnje tudi Mure in ostalih klubov,« so sklenili. 

Komentarji (3)

Muraa pfuj (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pfuj mujra..za slo ligo ste se nej

karlek (ni preverjeno)

Bedaček !

In reply to by Muraa pfuj (ni preverjeno)

Kerefek (ni preverjeno)

Bože moj... Reden MARKO SKLEPANI 😂

In reply to by Muraa pfuj (ni preverjeno)

Starejše novice