Po remiju s Triglavom so morali Muraši misli hitro usmeriti k novi preizkušnji. Jutri jih namreč v Domžalah čaka prva tekma četrfinala pokala Slovenije, v kateri se bodo pomerili z Domžalami.

Mura je zadnjo tekmo v Fazaneriji odigrala 2 : 2. Čeprav so si želeli zmage, ki je niso dosegli, pa jim je uspelo nadaljevati pozitivni niz rezultatov.

"Zelo pomembno je, da smo navkljub dvakratnemu zaostanku pokazali karakter in se vrnili v igro ter osvojil točko. Seveda smo si pred tekmo želeli vse tri, toda enostavno se je razpletlo tako, da smo se borili za točko. Po drugi strani pa je naš karakter pokazatelj, kako je potrebno igrati. Držali smo se naših principov in prišli do točke," je povedal Šimundža.

Z Domžalami se je Mura letos pomerila že dvakrat. Prvo srečanje v Domžalah se je končalo z remijem 0 : 0, črno-beli so doma slavili s 3 : 0. Seveda pa gre v pokalu za povsem drugačno tekmovanje.

"Prvenstvo in pokalno tekmovanje se zelo razlikujeta. V prvenstvu imaš veliko tekem, v pokalu imamo sedaj dve tekmi, pred tem je samo ena tekma in lahko hitro izpadeš iz tekmovanja. Specifika je ta, da je ogromno presenečenj in to, da je pokal zelo nepredvidljiv. Po drugi strani pa smo že igrali z Domžalami. Vemo, da so ekipa, ki si želi igrati, zna igrati in imajo individualno kvaliteto. Morali bomo biti zelo tekmovalni v obeh tekmah, v kolikor želimo napredovati".

Domžale bodo v pokalu iskali Evropo

Prejšnji teden so črno-bele dodobra oklestile poškodbe in bolezni, zato je bila prva enajsterica proti Triglavu nekoliko drugačna, kot bi bila sicer. Zdaj se je zdravstveni karton prececj izboljšal.

"Definitivno se je situacija izboljšala. Tudi tisti, ki so bili bolani, so dobili nekaj minut. Ekipa se je izoblikovala šele v petek. Tukaj smo bili malo v minusu, kar se tiče priprave. So pa priložnost dobili drugi fantje. Je pa situacija boljša kot prejšnji teden in so vsi, ki so bili tako ali drugače odsotni, zdaj pripravljeni".

Domžale bodo preko pokala iskale evropsko vozovnico, ki so jo v prvenstvu bržkone že zaigrale.

"Težko govorim o njih. Definitivno imajo svoje težave, imajo svoje pluse, podobno kot mi. Razmišljamo o sebi, pripravljamo se na njih. Lahko predvidimo kako se bodo postavili, sledi pa lahko tudi kakšno presenečenje. Pred nami sta dve tekmi, moramo biti na zelo visokem nivoju".

Lansko leto je bilo velikokrat govora, da je klop nekoliko prekratka. Kakšna pa je situacija letos?

"Seveda si vedno želimo čim boljše. V vsakem primeru je kader takšen, ko smo ga načrtno izoblikovali po naših zmožnostih. Kader je dober, bi si pa želel, da imamo dvajset igralcev, saj imamo dva poškodovana nogometaša. Tako da mimo teh stvari ne moremo. Fantje, ki so tukaj na razpolago, so tisti, ki jih imamo in so tisti, ki so za nas najbojlši. Vsak od njih je zelo pomemben".

Prvo srečanje bo na vrsti jutri ob 17.00 v Domžalah, potnika v polfinale pa bo dala Fazanerija. Povratna tekma je na vrsti prihodnjo sredo ob 19.30.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sijo1972 (nepreverjen)

Idemoooo Mura po aktiven rezultat te pa idemo v sredo fsi na fazanerijo in potopimo žuto družino

navijači pa pou (nepreverjen)

znajte ka do dečki dali vse od sebe (če tudi de slučajno smola).. in znajte ka do zatou v fazaneriji zmagovalci!!!!

Starejše novice