Vir: Nino Celec.
Prekmurski športnik in atlet Nino Celec, ki trenira skok v daljino, je bil gost v studiu TV Idea.

24-letni Nino Celec v zadnjih letih niza uspeh za uspehom. Kljub nekaj poškodbam, ki so vsakdanje v športu, dosega zavidljive rezultate. 

Tekmovanje v Turčiji

Nino je pred kratkim odšel na tekmovanje v Turčijo pa vendar z rezultatom ni zadovoljen. Ni se izšlo po njegovih željah, na koncu je zasedel deseto ali celo enajsto mesto.

»Menim, da sem bil sposoben veliko boljšega rezultata.

Atletika je individualen šport, pri katerem je treba res, da se ti vsi delčki poklopijo in prideš do dobrega rezultata. Zdi se mi, da nisem bil z glavo pri stvari tisti dan,« komentira Nino Celec. 

Vrhunec sezone

Nino se je z atletiko začel ukvarjati pred dobrimi 12 leti. Najprej je treniral nogomet in atletiko skupaj, ker pa ni mogel prenesti poraza na nogometnih tekmah, ga je mama začela voziti na tekmovanja atletike.

»Na teh tekmovanjih sem vzljubil atletiko. Ena izmed trenerk me je povabila v atletski klub, kjer se je nato tudi vse skupaj začelo,« še pojasni.

Atletska sezona se deli na dva dela, in sicer na dvoranski del in del na prostem. V dvorani se Nino povprečno udeleži na štirih do šestih tekmah, poleti pa se sezona zavleče.

»Letos je tudi evropsko prvenstvo na prostem v Münchnu. Norma je sicer 8.10 metra in kar nekaj centimetrov mi je manjka.

Lahko pa se zgodi, da se na tekmovanje udeležim preko evropske rang lestvice,« še doda Nino. 
 

Treningi v Slovenski Bistrici

Nino trenutno trenira v Slovenski Bistrici. Premik iz Prekmurja na Štajersko šteje kot korak naprej v svoji karieri.

»Mislim, da sem pri prejšnjem trenerju, ki je mimogrede zelo dober trener, naredil tisto vse kar je bilo možno. Rabil sem eno stopničko višje.

V Slovenski Bistrici je trenutno trener Boštjan Fridrich, ki je leta 2000 je tekmoval na olimpijskih igrah v Avstraliji,« pojasni. 

Prekmurje in atletika

Atletika v Prekmurju ni velikokrat omenjena.

»Jaz mislim, da je prvo absolutno infrastruktura. Tudi to je bil en razlog, zakaj sem se odločil trenirati v Slovenski Bistrici. Tam imajo 400 metrski stadion, kar je potrebno za izvajanje vseh tekmovanj.

Najbolj pomembna pa je dvorana, da lahko tudi pozimi treniraš te tehnične discipline,« še doda Nino.

Za v prihodnje si želi še naprej tekmovati in osvajati naslove, ena izmed velikih stvari, ki mu pa še ostaja, pa je preskočiti magično mejo osmih metrov. 
 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Več boš treniral boljši bodo rezultati.

Drago Balajc (nepreverjen)

Nino je bil dijak soboške gimnazije. Poznal sem ga kot zagrizenega dijaka, športnika, mladega človeka. Verjamem, da mu bo uspelo teh 8 metrov.... pa četudi ne, ne bo katastrofa.... prepričan sem, da ima tudi druge cilje v življenju!

Starejše novice