Foto: Jure Banfi
Zadnji večni derbi sezone je dobil Maribor, dan po tekmi pa so odmevali izgredi ljubljanskih navijačev. Navijaška skupina Green Dragons je danes predstavila svojo plat zgodbe in naletela na odziv Matka Obradovića.

Ognjen Mudrinski je bil osrednji junak sobotnega večera v Ljudskem vrtu, Srb pa je zadel za prvo domačo zmago Maribora na derbijih po štiriinpolletnem čakanju.

Derbi Mariborčanov in Ljubljančanov je dobil tudi tretji polčas. Zanj so poskrbeli člani gostujoče navijaške skupine Green Dragons, ki so nase prvič opozorili ob koncu prvega polčasa, nato pa še po tekmi.

Vroče je bilo že v končnici prvega polčasa. Rok Kronaveter, nekdanji nogometaš Olimpije, ob metanju različnih plastičnih predmetov ni uspel izvesti kota. Kmalu zatem je na igrišču pristalo nekaj sedežev, še nekaj bakel pa je poletelo na tribuno, na kateri so bili tudi otroci.

Stanje se je po nekajminutni prekinitvi umirilo, znova pa je zavrelo po zadnjem sodniškem žvižgu. Ljubljanski navijači so želeli po koncu obračuna vdreti na igrišče, a jim je to preprečila varnostna služba.

Nato se je vmešala še policija, kmalu zatem pa je eden od policistov obležal na tleh, potem ko je vanj s tribune priletela kovinska ograja. Policista so prepeljali v bolnišnico.

Olimpija izgrede obžaluje, obsoja in se opravičuje

Že v nedeljo so se z zapisom oglasili v Nogometnem klubu Olimpija in pojasnili, da izgrede svojih pristašev obžalujejo, jih obsojajo in se globoko opravičujejo:

»Vsaka ljubezen ima svoje meje. Vse ima svoje meje! Tokrat so nekateri posamezniki močno prestopili vse meje dopustnega in navsezadnje okusnega.

S svojim neprimernim, celo nezaslišanim obnašanjem so vrgli velikansko črno piko na celoten klub. 

Tudi na vse tiste, ki za Olimpijo navijajo tako, kot je treba. S čustvi, ki so včasih pozitivna, včasih negativna, toda vedno v mejah normalnega. Tako bi moralo biti vedno. Tokrat temu žal ni bilo tako.

Ko je resno ogroženo človeško zdravje, je črta dopustnega krepko prestopljena. In ni ga izgovora, s katerim bi se to dalo opravičiti. Ni ga. In pika.«

Pri ljubljanskem klubu, ki je s porazom najverjetneje izpadel iz bitke za naslov državnega prvaka, so poškodovanemu policistu zaželeli najhitrejše okrevanje.

Oglasila se je tudi ljubljanska navijaška skupina

Z zapisom na svojih spletnih omrežjih so se oglasili tudi v navijaški skupini Green Dragons in javnosti predstavili še svojo plat zgodbe.

Zapisali so, da so priča senzacionalizmu in zavajanju: 

»Tako lahko beremo o zlobnih zelenih zmajih, huliganih, ki so napadali družine in otroke ter povzročali nerede. Zanimivo, razlogov za incidente ne omeni nihče. 

Kot tudi nihče ne omeni provociranja iz tako imenovane navadne tribune, kjer so bili poleg ostalih gledalcev tudi večni provokatorji iz vrst druge največje navijaške skupine v Sloveniji. Tako so uspešno izzvali nadaljnje ekscese.«

Izpostavljajo tudi medijski molk o igralcu Maribora, ki kaže sredinec proti tribuni (op.p. neuradno naj bi bil to Rok Kronaveter, o tem smo na Mariborinfo pisali že med derbijem), pa o Mukembeju (op.p. Antoine Makoumbou), ki je ob koncu prvega polčasa enega od predmetov, ki so pristali na igrišču, zalučal proti tribuni.

Pozivajo, naj tudi igralca odgovarjata za svoja dejanja, kot odgovarjajo navijači, in dodajo, da provokacij ne pozabljajo. Tako se lahko zgolj vprašamo, kaj nas še čaka na prihajajočih tekmah?

Matko Obradović komentiral zapis navijačev

Na zapis navijaške skupine Green Dragons se je odzval Matko Obradović. Danes vratar Mure je bil v preteklosti tako član Olimpije kot Maribora, čeprav v Ljubljani ni zabeležil uradnega nastopa.

Posnetek zaslona komentarja pod objavo ljubljanskih navijačev, ki nam ga je poslal bralec, vidite pod temi vrsticami, v njem pa Obradović Green Dragonsom sporoča, da jih je doslej spoštoval zaradi odličnega vzdušja na tekmah, a so tokrat prestopili vse meje ter vrgli črno piko na skupino in klub.

Po mnenju Dalmatinca bi se morali ljubljanski navijači opravičiti in sramovati za svoja dejanja, ne pa iskati izgovorov, do Kronavetra pa pokazati več spoštovanja. Gre namreč za nogometaša, ki je Olimpiji priigral dva naslova državnega prvaka. 

Obradović jih poziva tudi k razmisleku o posledicah metanja bakel na tribuno, na kateri so otroci. Ob koncu dodaja, da se zaradi zapisanih besed v Ljubljani ne bo skrival, saj je želel zgolj zapisati, kaj si nogometaši - tudi član Olimpije - mislijo o potezah navijačev.

Se strinjate z Matkom Obradovićem?

Komentarji (6)

Mdjar Istvan (ni preverjeno)

Ljubljanski navijači, koperski trenerji in igralci provocirajo po celi Sloveniji, potem so pa vsi drugi krivi. Sramota za NZS da jih podpira.

realnooo (ni preverjeno)

KOGA TAU ZANIMLE.
KA SE NA FUSBAL ODI ZARADI NAVIJACEV ALI GLEDANJA TEKME?
Sobotainfo, ce ze morete pisati, napisite nekaj o tekmi...
AJA, KLIKE NUCATE

Gees (ni preverjeno)

Kak je en spostovan gospod napisal zadnjic za murine navijace, drzi tuj za olimpijine— klub jih mora vzgajati —- malo morgen ce se pita mene! v ceduze bole idiotskih casih, da nas drzavljane raznorazni strokovnjaki sprobavlejo kak dalec lejko idejo z svojmi glupimi ukrepi , ce pa ze narod zakuja ga ohladijo z vodnim topom do ravno nogometni klubi vzgojna avtoriteta? Ti lejko vplivajo do dolocene mere edino na svoje zaposlene! Dokec mo meli medije ki narod poneumljajo, namesto da bi bili moralni vzor, ter politike ki se obnasajo kot kake prepirljive vesce nemremo cakati boljsih casov !

Nebom se (ni preverjeno)

Jaz samo upam,da kluba nebosta dobila kazni,ampak posamezniki,ki so to vse zakuhali!!! Stadion Ljudski vrt je pod videonadzorom,tako,da nebo težko odkriti kršitelje!! Se enkrat,NK Maribor je poskrbel za vse,kar mora,tako za policijo,varnostno službo,reševalce,gasilce,vse to je bilo in zakaj bi odgovarjal klub??? Ne razumem pa,da policija ne ukrepa pravi čas,ko na igrišče leti vse živo,celo stoli in uničevanje tuje lastnine poteka nemoteno!!! ??To je vse šlo tako daleč,da je nakoncu se sreča,da igralec ob izvajanju iz kota ni dobil stola v glavo!! Policistu,ki pa je bil poškodovan,pa želim vse dobro in hitro okrevanje!!

MurekIN (ni preverjeno)

Kaj so pa po vašem mnenju razlogi za izgrede,...?!? Razlogi za divjanje, primitivizem, ogrožanje zdravja, življenja, premoženja, poštenih ljudi?! Razlogi za vaš poraz so v tem, da so vaši igralci dali gol manj od nasprotnika! Simpl ko pasulj, a ne! Razloge iščite v klubu, pri sebi, ne drugje! Samo to lahko razumejo tisti ki imajo vsaj ščepec soli v glavi, ne pa huligani, ki gredo na tekmo, samo da razbijajo, pretepajo, kurijo, napadajo,....izživljajo bolne frustracije!

Gees (ni preverjeno)

Ce se se spomnim, anglezi so po krvavem spopadu navijacev v 90 letih sprejeli ostre ukrepe proti huliganom! Samo le te lahko izvajajo organi pregona, nikakor pa ne klubi! Po tej logiki bi tudi cerkev dobila kazen ce bi kdo zganjal bedarije pri masi??? Mislim da klubi rabijo denar za sebe; podmladek etc. ne pa za placevanje kazni zaradi huliganstva navijacev! To mislim jaz ki se v zivljenju nisem bil na tekmi, cenim pa muro!! Zato se mi zdi pritlehno ko gdo privosci slabo vsem njihovim zaposlenim, !

In reply to by MurekIN (ni preverjeno)

Starejše novice