Nik Lorbek se po dveh letih poslavlja od Mure. V črno-belem dresu je v 2. SNL, Pokalu Slovenije in Prvi ligi Telekom Slovenije skupno odigral 68 tekem in dosegel 6 zadetkov.

Kariero bo nadaljeval v ambicioznem belgijskem drugoligašu Royale Union Saint-Gilloise.

“Občutki ob prestopu so odlični. Nove zgodbe se veselim in se ji popolnoma predajam. Imam pa po drugi strani malo grenkega priokusa, ker zapuščam okolje, kjer sem se odlično počutil,” je ob potrditvi prestopa za spletno stran kluba povedal 23-letni defenzivni vezist, ki zaradi poškodbe ni mogel izkusiti evropskih tekem v črno-belem dresu. “Rehabilitacija napreduje, v roku 10 dni upam, da bo poškodba sanirana,” dodaja Nik Lorbek.

Postal je član kluba, ki je lansko leto pod vodstvom slovenskega trenerja Luke Elsnerja v drugi belgijski ligi osvojil tretje mesto, v pokalu izpadel šele v polfinalu, preko posebnih kvalifikacij pa si skorajda izboril nastop v UEFA Evropski ligi.

“Za prestop v Royale Union Saint-Gilloise sem se odločil predvsem zaradi velikih ambicij kluba. Po eni strani me klub spominja na zgodbo Mure. Ljudje v klubu so pripravljeni na naslednji korak, izkazali so mi ogromno zaupanja in spoštovanja, tako da komaj čakam, da jim ga vrnem na igrišču,” pojasnjuje Lorbek.

Lorbek: Upam, da se naše poti še kdaj križajo

V dveh letih je z Muro prehodil pot od druge lige do prve lige in sijajnega četrtega mesta, zaradi katerega smo na Fazaneriji znova spremljali evropski klubski nogomet. V dveh letih je Nik Lorbek pustil velik pečat pri navijačih, 23-letni nogometaš pa je zelo hvaležen klubu.

“Mura bo imela vedno posebno mesto pri meni. Postavili so me na ‘nogometni zemljevid’ in za to bom večno hvaležen. Hvala vsem v klubu in ob njem, ker sem se v teh dveh letih res počutil kot doma. V Prekmurje se bom vedno z veseljem vračal.”

“Posebna zahvala upravi, gospodu Kuzmiču in gospodu Rajbarju za korekten in pošten odnos ter strokovnemu štabu na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo, ker so zaupali vame in me ogromno naučili,” poudarja Nik Lorbek, ki seveda ni pozabil navijačev.

“Hvala za vso podporo, tudi ko nam ni šlo. Res ste nekaj posebnega. Zaupajte še naprej dobremu delu kluba, ki je, v to sem prepričan, na pravi poti! Upam, da se naše poti še kdaj križajo.”

S spleta

Komentarji (6)

Starejše novice