Črno-beli so danes ob 9.30 z mariborskega letališča poleteli proti Vilni, kjer jih jutri čaka povratni dvoboj tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Motivacija pred tekmo je velika.

Muraši bodo jutri proti Žalgirisu na LFF stadionu iskali preboj v play-off kvalifikacij za Ligo Evropa, ob tem pa bi si zagotovili najmanj igranje v skupinskem delu Konferenčne lige. Prvo srečanje v Murski Soboti ni dalo zmagovalca, gledalci zadetkov niso videli. 

Motivacija pred tekmo velika

Trener Ante Šimundža je na mariborskem letališču pred odhodom v Litvo dejal, da je motivacija pred tekmo velika, saj vedo, kaj jim tekma prinaša. »Razen pozitivnega pritiska, ki si ga želimo, saj pomeni, da delamo dobro, ni nobenega pritiska.«

Šimundža pravi, da so v drugem polčasu na prvi tekmi že bolje spoznali nasprotnika in se tudi bolje postavili, saj so v prvem polčasu nasprotniku puščali igro, v kateri je dober.

»Izkušnje iz prvega dvoboja bodo dobrodošle za četrtkovo tekmo.«

Čaka jih ena najpomembnejših tekem v sezoni

Mura bo četrtkovo tekmo v Litvi odigrala na umetni travi, kar bi lahko prednost Žalgirisa, vendar Šimundža pravi, da na to ne bi dajal prevelikega poudarka, saj tudi sami zimske priprave začnejo na umetni travi. Šimundža se strinja, da bo jutrišnja tekma ena pomembnejših v sezoni, vsaj glede na to, kaj prinaša.

»V vsakem primeru želimo biti osredotočeni samo na tekmo, ne pa biti obremenjeni z zunanjimi dejavniki, moramo biti osredotočeni na 90 ali mogoče 120 minut. Fokus mora biti samo na nasprotniku in na tekmi,« poudarja Šimundža.

Pripravljene imajo nove rešitve

Kljub slabšemu rezultatskemu izkupičku v domačem prvenstvu je podoba na igrišču odlična, trud igralcev je velik, in Šimundža verjame, da se bodo stvari prej ali slej obrnile na boljše. 

Pripravljene ima nekatere nove rešitve, vendar je treba na današnjem treningu videti, kako bodo funkcionirale na igrišču. 

»Ne smemo dovoliti nasprotniku, da pokaže svojo dobre strani, ampak ga prisiliti, da mu razkrijemo vse slabosti.«

Začeti morajo boljše kot na prvi tekmi

Dejati, da ima Mura več kvalitete po mnenju Šimundže, ni ravno najbolj realno ali konstruktivno, saj Mura nima igralca, ki je igral v Laziu, nima igralca, ki je igral v prvi francoski ligi, »mi nismo klub, ki je najboljši v naši državi, oni so klub, ki je najboljši v njihovi državi,« dodaja Šimundža.

Tudi Jan Gorenc pravi, da je stanje v slačilnici dobro, se pa vsi se zavedajo, kako pomembna je ta tekma in kaj prinaša, »tako da nam ne manjka motivacije in žara za napredovanje.«

Pravi, da bodo morali četrtkovo tekmo začeti veliko boljše kot prvo in da ne smejo pustiti nasprotniku veliko priložnosti.

»Vemo, kje so njihove prednosti in slabosti in to moramo izkoristiti.«

Na prvi tekmi so igralcem Žalgirisa pustili preveč priložnosti in to bo treba na naslednji tekmi popraviti, še dodaja Gorenc.

Ante Šimundža je na pot vzel 21 nogometašev, potniki v Vilno so Matko Obradović, Marko Zalokar, Lan Erjavec, Matic Maruško, Mihael Klepač, Jan Gorenc, Žan Karničnik, Žiga Kous, Kai Cipot, Klemen Šturm, Nik Lorbek, Tomi Horvat, Alen Kozar, Marko Brkić, Mitja Lotrič, Luka Bobičanec, Amadej Maroša, Tio Cipot, Klemen Pucko, Žiga Škoflek in Staniša Mandić. V zadnjem trenutku je za pot v Litvo zaradi poškodbe odpadel Marin Karamarko.
Zmagovalca dvoboja v play-offu čaka graški Sturm.

Komentarji (13)

AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odšli po nov poraz. Ta vaška ekipa si drugega niti ne zasluži. Doma pa boj za obstanek. Zgodovina Celja se ponavlja v Muri.

krumplin (ni preverjeno)

Palik eden mudriaš !

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

njiva

AJAJAJAJ nej ka se vutro v lače posro,tele eno mamino.

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ (ni preverjeno)

Jug (ni preverjeno)

Srečno Muraši 🖤🤍, pa tek ka jutri presenetite💪💪💪

severaa (ni preverjeno)

Brez skrbi, presenečenje sledi zagotovo, samo vprašanje ali pozitivno ali negativno. V obeh primerih boš imel prav.

In reply to by Jug (ni preverjeno)

ms19 (ni preverjeno)

Zna što zakoj še nega poleg Azura Mahmića? Se čaka na papere?

ao00 (ni preverjeno)

ja papejre, tiste ta prave papejre da je priseben :)

In reply to by ms19 (ni preverjeno)

njiva

Mahmič še čaka papirje,baje.

šapoa (ni preverjeno)

če zmagate, dobi vsak še en tato po želji, zastonj. To bo motivacija za igro.

No registred (ni preverjeno)

Mura iz Murske !!!

Omfgggg (ni preverjeno)

Cinvec golov nabasat muri da utihnejo,se kaksna tegna dva popusite v ligi in ste tam kje vam je mesto

Roman10

Bo petarda

osedao (ni preverjeno)

in potem še raketa nazaj v Soboto.

In reply to by Roman10

Starejše novice