Mura je v letošnji sezoni odigrala šest tekem in pri tem ostala neporažena. Varovanci Anteja Šimundže so trikrat slavili in trikrat remizirali, grenkobe poraza še niso okusili.

Jutri bo v Kidričevem odigran derbi 8. kroga v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vodilni Aluminij bo gostil Muraše, ki si s tekmo manj delijo tretje mesto s Celjani. To bo tudi dvoboj edinih ekip, ki sta v  letošnji sezoni še neporaženi.

V kolikor se sprehodimo skozi zgodovino, lahko vidimo, da so črno-beli tako uspešno (brez poraza) krenili v sezoni 1993/94, ko na prvih šestih tekmah niso izgubili niti ene tekme.

Takratni niz črno-belih je prekinila Gorica v sedmem krogu, ki je Muraše premagala z 2 : 1. Edini zadetek za črno-bele je takrat dosegel Goran Gutalj, za vrtnice sta zadela Miran Srebrnič in Boris Gavran, ki je zadel za zmago v 89. minuti srečanja.

Brez poraza v uvodnih osmih tekmah

Mura je pod vodstvom Anteja Šimundže ta niz že izenačila, saj po prvih sedmih krogih ne pozna poraza, odigrala pa je tekmo manj kot tekmeci, kar pomeni, da so črno-beli neporaženi šest krogov zapored. 

Gledano z vidika niza neporaženosti od začetka prvenstva, pa je bila najuspešnejša sezona 1995/96. Mura takrat na uvodnih osmih srečanjih ni doživela poraza, v devetem krogu pa je bila ponovno usodna Gorica, ponovno na domačem terenu in ponovno z rezultatom 2 : 1. Črno-beli so na tisti tekmi povedli z zadetkom Petra Breznika, zmago sta domačim zagotovila Aleksander Vorobjev in Vili Bečaj.

Obakrat končali med prvo trojico

V obeh sezonah, tako v sezoni 1993/94, kot v sezoni 1995/96, je Mura prvenstvo končala med prvo trojico. V sezoni 1993/94 je končala na drugem mestu, s šestimi točkami zaostanka za Olimpijo, v sezoni 1995/96 pa so bili Muraši tretji s šestimi točkami zaostanka za Olimpijo in devetimi točkami za Gorico.

Mura bi za izenačenje najdaljšega niza neporaženosti potrebovala pozitivna izida z Aluminijem in Domžalami, "nov rekord" pa bi nato lovili na domači tekmi s Tabor Sežano. Toda potrebno je iti tekmo po tekmo, jutri je na vrsti dvoboj z Aluminijem, ki je bil v lanski sezoni Murina najboljša stranka.

V prvi ligi še brez poraza v Kidričevem

Črno-beli so namreč dobili vse štiri medsebojne tekme. Srečanji v Fazaneriji sta se končali z rezultatom 3 : 2 in 3 : 0, tekmi v Kidričevem pa z 0 : 2 in 0 : 1. Na prvem gostovanju je črno-belim z dvema zadetkoma zmago priigral Rok Sirk, na drugem gostovanju pa je v polno meril Nino Kouter. 

Mura in Aluminij sta se doslej v PLTS pomerila osemkrat, petkrat je slavila Mura, dvakrat se je srečanje končalo z remijem, ena zmaga pa je pripadla Aluminiju. V Kidričevem je Mura v prvi ligi odigrala štiri tekme in ob tem dosegla tri zmage, eno srečanje pa se je končalo z delitvijo točk. Črno-beli torej poraza, kar se tiče tekem med slovensko nogometno elito, v Kidričevem še ne poznajo.

Kako je bilo v drugi ligi?

Se je pa Mura z Aluminijem pomerila tudi v drugoligaški konkurenci. Tam so bili boljši Kidričani, ki so dobili šest tekem, pet zmag je pripadlo Murašem, štiri tekme pa so se končale z delitvijo točk. V Kidričevem je Mura v drugi ligi odigrala sedem tekem, štirikrat so slavili domači, dvakrat je bila boljša Mura, enkrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kalvin Clein (nepreverjen)

Žmetna bau gnes...

Odi špilat (nepreverjen)

⁣⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⁣⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⚪⚪??⚪⚪⚪

In reply to by Kalvin Clein (nepreverjen)

Odi špilat (nepreverjen)

⁣⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⁣⚪⚪?⚪⚪⚪⚪
⚪⚪??⚪⚪⚪

In reply to by Kalvin Clein (nepreverjen)

13+ (nepreverjen)

⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⁣⚪⚪?⚪⚪⚪⚪
⚪⚪???⚪⚪

In reply to by Kalvin Clein (nepreverjen)

rđavi zavec (nepreverjen)

⚪⚪⚪⚪⚪⚪⚪
⚪⚪?⚪⚪⚪⚪
⁣⚪⚪?⚪⚪⚪⚪
⚪⚪???⚪⚪

In reply to by Kalvin Clein (nepreverjen)

Kalvin Clein (nepreverjen)

⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪
⁣⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪
⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚪
⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚫⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚪
⚪⚪⚫⚪⚪⚪⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚪

In reply to by Kalvin Clein (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Naj se niz nadaljuje

Šofer BG (nepreverjen)

Gremo po zmago !

kuki (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Maribor !

KlitonBozgo (nepreverjen)

MARIBOR je ŠAMPIJON !
Majmuni....

In reply to by kuki (nepreverjen)

teta od sekretarja (nepreverjen)

sam čula da letos maribor igra do kurca
A ćula sam i da je administrator peder
Marička Matička, meni pa je ves čas govoril, da je kuhar

Busybee (nepreverjen)

Jaz sem pa slišal da je Df peder

In reply to by teta od sekretarja (nepreverjen)

CBR (nepreverjen)

⚫⚪⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚫⚫⚪⚫⚫⚫⚫⚪⚪⚪⚫⚫⚪⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚫⚫⚪⚪⚪⚫⚫⚫⚫⚫⚫⚪⚪⚫⚪⚫

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice