Slovenski prvoligaši so v preteklih dneh na svojih spletnih straneh morali objaviti rezultate poslovanja. Mura ustvarila največ dobička, pozitivno poslovali še Bravo, Domžale in Aluminij. Olimpija pridelala skoraj 6 milijonov izgube.

Klubi so v luči prihajajočega licenciranja morali objaviti revidirana letna poročila za lansko leto. Seveda bo pristaše črno-belih najbolj razveselila novica, da je Mura ena od treh klubov, ki posluje pozitivno, za nameček pa je njen poslovni izid najboljši med vsemi klubi v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Kot je razvidno iz poročila objavljenega na spletni strani kluba, je soboški prvoligaš ustvaril za 2.311.592,92 evrov prihodkov, odhodkov je bilo za 2.185.030,09 evrov. Dobiček črno-belih je znašal 126.562,83 evrov, čistega dobička je bilo nekaj manj, in sicer 112.470,80 evrov.

Iz poročila je prav tako razvidno, da je Mura v lanski sezoni plačala 10 tisoč evrov agentom in drugim osebam, za udeležbe pri prestopih igralcev. Črno-beli so v lanskem letu namreč prodali Roka Sirka in Nika Lorbka.

Črno-beli so le eden od štirih klubov, ki so v lanski sezoni poslovali pozitivno. Ostali trije klubi so ljubljanski Bravo, kidričevski Aluminij in Domžale

Kidričani so leto zaključili s 95.449,00 evri dobička, Ljubljančani so leto zaključili s 33.222,00 evri dobička, Domžalčani pa so leto sklenili s 4.758,00 evrov plusa, ob tem pa je zanimivo, da so za plačila agentom in drugim osebam udeleženim pri prestopih plačali kar 723.649,00 evrov. 

Kakšno je stanje v Mariboru in Olimpiji?

Preverili smo tudi, kakšno je bilo poslovno leto najtrofejnejših slovenskih klubov Maribora in Olimpije. Sploh poslovno leto slednje, ki jo Milan Mandarić že nekaj časa prodaja, je skrb vzbujajoče. Olimpija je namreč v lanskem letu pridelala nekaj manj kot 6 milijonov evrov izgube, natančneje je minus v minulem poslovnem letu znašal 5.785.309,00 evrov. 

Z minusom so poslovno leto zaključili tudi v Ljudskem vrtu, kjer je izguba znašala 2.557.172,00 evrov. Kot izhaja iz poročila, pa imajo Mariborčani po zaslugi minulih sezon, ko so nastopali v Evropi, na svojem računu še vedno več kot pet milijonov evrov.

Mariborčani so agentom in drugim osebam, ki so bili udeleženi pri prestopih v minulem poslovnem letu plačali 455.311,00 evrov, pri Olimpiji pa so agentom odšteli 130.000,00 evrov.

Tabor Sežana s skoraj polmilijonsko izgubo

Celjani so v lanskem letu pridelali 151.619,00 evrov minusa, Rudar pa še enkrat več, natančneje 308.141,00 evrov minusa. Kranjski Triglav je lani pridelal 228.816,00 evrov minusa, Tabor Sežana pa kar 473.518,00 evrov minusa.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
predanovci (nepreverjen)

včasi napravimo konec sodelovanje z markečimi pa mo še bole dobri. markeči majo več plačanij trenerof pa odbornkof kak fudbalerof. mura pa od toga nikšnoga haska.

čista resnica (nepreverjen)

ČI NEBI BILOU MARKEČIJ BI TI LAČEN BIU !

In reply to by predanovci (nepreverjen)

MS Bonboniera (nepreverjen)

Fejst san ponosen kak Prekmurec ka Muri tak dobro ide. Zatau smo zaslujžne tude mij navijači keri zvesto odimo na stadion pa pokažemo ka smo pononi Prekmurci. Takšoga vzdušja nega nigi v sloveniji tau lejko samo vidiš v našon prelejpon prekmurje. Vupan ka de muri tak dobro dale slo pa srčno vrvlen ka mo lejko v naslednji 5 letaj špilali v kaši evropi. 3, 4 MURA!!

BG1991 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ponosen si tij moj drek. Kak kaže še eno leto neboš odo svoj ponos kazat na stadion in za tou se lejko zahvališ tvojimi čelavomi keroga v drugih temaj tak na velko zagovarjaš. Mo vido kak boš ponosen naslednje leto gda do palik objavili bilance in de Mura v globokon finančnon dreki zaradi teh betežnih korona ukrepov tvojoga čelavoga. Tak ka lejko včasik zahvalno pismo napišeš čelavomi in se njemi zahvališ ka nemreš na tekme in ka de Mura naslednjih 5 lejt životarila, nej pa špilala v evropi.

In reply to by MS Bonboniera (nepreverjen)

MS Bonboniera (nepreverjen)

Ka bluzes? Daj link od clanka ge "celavoga" zagovarjan. Pa ce te ze zanima san ze 13 lejt član SD in jih tudi s ponoson volin.

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

BG1991 (nepreverjen)

Vej pa tou je isto. SD ali SDS, lopov do lopova.

In reply to by MS Bonboniera (nepreverjen)

MS Bonboniera (nepreverjen)

Pa zalostno ka mejsas politiko pa sport. Praf smijlis se mi.

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

Rikardo (nepreverjen)

Velki gringos si ti ka muro šinfariš tu na sobotainfo, na tekmi si pa znankar glaven tan ka je mura dobra pa najbokša. Te pa še tu neka politiko notri mejšaš. Se vidi ka drugoga dela nemaš kak socialno vlejčti iz države pa druge šinfariti okoli

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

BG1991 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ges sploj na tekme ne odin pa boli me đoko za fuzbal pa vas primitivce. Samo vas malo zajebavlen. :)

In reply to by Rikardo (nepreverjen)

Rikardo (nepreverjen)

Na tekme ne odiš al ime maš BG1991 svaka ti čast majmun

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Boukše na fusbal kak za šank sakšen den.

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Čelavi te je napravo!

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

BG1991 (nepreverjen)

Maš praf, moj pokojni oča je biu čelavi. :)

In reply to by Bodoči Vardist (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Takšne ukrepe kak jih je sprejel po tvojem čelavi so sprejeli tudi v drugih državah, tako da imajo druge države tudi čelave. Drugih kak čelavih sploh nega. Edino ti si že poraščeni ampak z mlejčnimi zobmi.

In reply to by BG1991 (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... poleg srčnih navijačov ... je dobro tou ... ka Möjreca nega več poulek ... ja pa tüj Topića ...

In reply to by MS Bonboniera (nepreverjen)

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Df že palik te fukajo z Muro nej tak?? Pizde ene!!!

Gostbg19 (nepreverjen)

Zdaj serte po Ruse. Poglednite ka lejko narejde tuje vlagatelj.. Celje bo naslednjo sezono tudi z Ruskimi pejnezami delala. Muro in Celje naslednji sezono vijdin v borbe za prvaka.

Flovber (nepreverjen)

Koju rusi? Robi je z Vidonec.. :)

In reply to by Gostbg19 (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Samo komunalo pa Šiftara nesmite coj pistiti

LAŽEJO ZAVAJAJO (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

MURA JE TAK POZITIVNO POSLOVALA, KAK DRVARNICA SAJ PA JIM NIHČE NE VERJAME, KAK LEJKO NOGOMET POZITIVNO POSLUJE SAJ SE PA NE UKVARJA Z NOBENO PRIDOBITNO DEJAVNOSTJO - IDIOTI. ŽE V PRETEKLOSTI JE MURA TUDI POZITIVNO POSLOVALA, SAMO JO JE ŽE 3 KRAT VRAG VZEL.

psyhopath (nepreverjen)

Daj ne janšaj telko brezveze.

In reply to by LAŽEJO ZAVAJAJO (nepreverjen)

ZA psihopata (nepreverjen)

GE TIJ VIDIŠ V MOJEM KAJ POLITIČNEGA MLEČNOZOBEC? BREZ POLITIKE NE MOREŠ VTEKNI SI JANŠO NEKAM, KA BOŠ IMEL MIR.

In reply to by psyhopath (nepreverjen)

Antikomunjara (nepreverjen)

Če ti po novon što pravi ka janšaš, te tou pomejni ka lažeš.

In reply to by ZA psihopata (nepreverjen)

expano (nepreverjen)

ka vragi ma janša z muro? ka ste vsi obsedeni z njin? denite si sliko na nočno omarico, keri nemrete brez, pa te še spite z njin!

Laci (nepreverjen)

Koperan komentar z pomurca en cas nazaj : Malo zdaj totalno druga tema, san velki navijač pa podpiran vse ka dela vodstvo, ampak ali je resno tak težko zaposliti ali najete kakšnoga poštenoga oblikovalca/ grafičnoga designera? Najnovejši primer žoge, dobra ideja, ampak žoge pa zglednejo kak če bi jih nariso osnovnošolec pri učni vri računalništva. Črno bele kocke pa gor počen grb(stari, zakoj nej novi?), in brezvezen napis v Arial black microst word pisavi. Takoj bi kupo žogo ampak takšnoga skropucala ka je nešče napravo v 5 minutaj pa nemren doma gledate.. vse kama počite gor murin logo še nemrete imenovati navijaški izdelek, ali mamo prekmurci rejsan tak slab okus?

Strinjan se z napisanin, bi pa dodal ka so recimo maske pa zelo lepe.

87David (nepreverjen)

BRAVO MURA - ponos Prekmurja, vupan ka de slo tak dale pa ka si napravimo trdne temelje za prihodnost! Poglednite si Olimpijo, da bar nebi dobili licence hahaha.... MI ♥ MURO ♥ PREKMURJE

afta he (nepreverjen)

Če so Koper šutnoli z lige zaradi 1 miliona in Muro zaradi par 100 tisoč, potem Olimpija visi. Izguba še ni razlog da ne dobiš licence, moraš imeti neporavnane obveznosti.

MURA 2020 (nepreverjen)

Čeferin de uredil, ka ostane notri Olimpija. Tudi v nogometu je mafija. Drugače pa Mura je zakon za Prekmurje. In kateri Prekmurci si vozite v avtih simbole drugih klubov 1 lige se zamislite !

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice