Foto: Jure Banfi
Ples kroglic je odločil, da se bo Maribor, ki lovi prvo pokalno lovoriko po letu 2016, za uvrstitev v četrtfinale Pokala Pivovarna Union v Ljudskem vrtu pomeril z Radomljami.

V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union.

Danes so na sedežu Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare osmine finala pokalnega tekmovanja, ki bo predvidoma odigran 6. marca 2024. Najmočnejše zastopstvo v pokalni osmini finala ima Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota, saj so se med 16 klubov uvrstili Mura, Beltinci, Ljutomer in Čarda.

S tremi predstavniki sledi Medobčinska nogometna zveza Ljubljana, članice katere so Olimpija, Radomlje in Ilirija. Triglav in Jesenica zastopata kranjsko podzvezo, Videm in Podvinci pa ptujsko, preostale medobčinske zveze pa so ostale pri enem »preživelem« predstavniku.

V osmino finala se je prebila šesterica prvoligašev, Rogaška, Olimpija, Koper, Radomlje, Maribor in Mura. V šestnajstini finala so obstali Celjani in Domžalčani, že prej sta iz pokalnega tekmovanja izpadla Bravo in Aluminij.

Ob petih drugoligaših bodo v osmini finala nastopilo še štirje tretjeligaši, martjanska Čarda pa se je med šestnajsterico klubov prebila kot četrtoligaš.

Dva prvoligaška dvoboja

Kaj je odločil ples kroglic? V osmini finala bomo videli dva prvoligaška obračuna. Maribor se bo v Ljudskem vrtu pomeril z Radomljami, ljubljanska Olimpija, ki brani pokalno lovoriko, pa bo gostila Koper.

Marca bosta na sporedu tudi dva lokalna pomurska obračuna. Pravi praznik nogometa se obeta v Martjancih, saj je četrtoligaška Čarda z žrebom dobila pravico organizacije obračuna s soboško Muro.

Beltinčani se bodo na domači zelenici pomerili z Ljutomerčani in skušali »poravnati« račune iz minule sezone, ko so Prleki presenetili zasedbo trenerja Damjana Gajserja in jo izločili iz pokalnega tekmovanja.

Nogometaše lendavske Nafte, ki so po enajstmetrovkah dobili dvoboj z vodilnim prvoligašem Celjem, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja čaka nov prvoligaš. Pri modrih bodo gostovali Slatinčani.

Na ptujski konec prihajata dva drugoligaša. Podvinci, ki so pred dnevi ugnali sežanski Tabor, bodo marca izzvali še kranjski Triglav. Gorenjci so pred dnevi že gostovali v Zavrču. Videm se bo za uvrstitev v četrtfinale pomeril z ljubljansko Ilirijo.

Na Jesenicah bo gostovala Gorica, ki je v minulem tednu dobila obračun z Domžalami.

Izžrebani pari osmine finala Pokala Pivovarna Union:

SIJ ACRONI JESENICE - GORICA
MARIBOR - KALCER RADOMLJE
ČARDA MARTJANCI - MURA
BELTINCI KLIMA TRATNJEK - AVTO RAJH LJUTOMER
PODVINCI - TRIGLAV KRANJ
NAFTA 1903 - ROGAŠKA
ZASE VIDEM - ILIRIJA 1911
OLIMPIJA LJUBLJANA - KOPER

Starejše novice