Tudi, če ga uradno ni bilo, je maraton treh src vseeno potekal. Start teka je ob 9. uri, prek družbenih omrežij, naznanila startna pištola v Radencih.

Tradicija tako ostaja neprekinjena, saj so bistvo maratona tekači pokazali tudi letos in to povsod po Sloveniji. V času, ko so tekaške prireditve močno okrnjene, so organizatorji izpeljali virtualni dogodek, ki je Slovenijo preplavil s tekači. 

"Čeprav smo maraton treh src prihranili za drugo leto, naših srčnih tekačev nismo hoteli prikrajšati za izkušnjo, ki jo z nami zvesto doživljajo že 40 let. To je svojevrstven občutek, ki ga poznajo naši aktivni udeleženci, navijači in konec koncev tudi občani Radencev," je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora Maratona treh src, ki se je zahvalil tekačem po vsej Sloveniji, ki so na ta dan vendarle odtekli maraton. 

Pretekli 132 krogov

V Radencih pa, čeprav maratona ni bilo, je na svojevrsten način vendarle potekal. Dejan Berič, Igor Škrinjar, Zlatko Rajh in Boštjan Primožič so odtekli maratonsko razdaljo na parkirišču hotela Radin. Premagali so kar 132 krogov. 10-kilometrsko razdaljo krog po tradicionalni trasi je odtekel bivši predsednik organizacijskega odbora Sašo Zidar.

"Zanimivo je bilo spremljati podvig in priznati moram, da je bilo preštevanje krogov skoraj tako velik izziv kot dejanski tek," se je na koncu pošalil Marko Pintarič, sekretar organizacijskega odbora Maratona treh src. 

Organizatorji še naprej vabijo tekače, naj svoje športne dosežke delijo preko družbenih omrežij in jih označijo s ključnikom #Maratontrehsrc. 

Komentarji (3)

čarni vrag (ni preverjeno)

in zadnji krat so še tekli po ulici največjega zločinca titeka
drugo leto bo to že ulica dr. Šarića.

Banda.... (ni preverjeno)

Čarno tele....

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

domoljup (ni preverjeno)

Sredi devetdesetih let je tako Leljak že lastnik treh podjetij:
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
Avto ideala, tabloida As in podjetja za finance in inženiring ZAT. Mimogrede, tedaj je bil tudi pokrovitelj izbora za mis Slovenije. Na roki rolex, v rokah pa volan rumenega lamborghinija diabla. Jeseni leta 1996 se je Leljakov poslovni imperij začel rušiti.
Še danes v Mariboru in okolici blizu 500 opeharjenih kupcev čaka, da bodo videli za svoje naročene in nikoli izročene fiate vplačani denar. No, malo kasneje je Leljaku uspelo zlorabiti kartice Diners Club in naplahtati še dve avstrijski banki. Zato je moral leta 1999 sesti na zatožno klop. Po dveletnem sojenju je Leljak dobil tri leta in osem mesecev zapora. Sodbo je leta 2005 potrdilo višje sodišče. Po izmikanju je kazen v zaporu na Dobu začel služiti šele februarja 2008. Leljak je pristal v osebnem stečaju in je danes skupaj z obrestmi še zmeraj dolžan okoli osem milijonov evrov. Za nameček je prah že pred izvolitvijo v Radencih znova dvignil s svojo novo knjigo in filmom o ustaškem taborišču Jasenovcu. Tam govori o bistveno nižjem številu žrtev, kot so jih zgodovinarji našteli doslej. Knjigo je želel predstaviti tudi hrvaškim imigrantom v Avstraliji, vendar so ga avstralske oblasti ustavile že na letališču in poslale na levo krog nazaj, ker ni imel s seboj potrdila, da ni v kakšnih kazenskih postopkih.

Nekoč je baraba lažljiva tudi izjavil...
Za začetek, zakaj ne bo profesionalni župan: "Izvoljeni župan se lahko po svoji volji odloči za zaposlitev ali pa zgolj za nagrado. Neprofesionalni župan bom, ker nočem, da bi s plačo reševal svoje probleme iz preteklosti. Nagrada pa je večja od povprečne plače v Sloveniji. Z lahkoto bi jo podaril osnovnim šolam v občini. Ostal bom torej kulturni delavec, kjer sem v razvidu pisateljev, in se bom še naprej preživljal tako kot zadnjih 15 let, s pisanjem knjig in režiranjem filmov."

Ne sme se pozabit tudi tega,v osemdesetih letih je namreč
služboval v organih varnosti bivše JLA, pri zloglasni kontraobveščevalni službi KOS. Pa so
ga aretirali nekaj dni prej kot znamenito četverico, Janšo, Borštnerja, Tasića, Zavrla. Uradno
je 14 mesecev zaporne kazni dobil, ker naj bi bil zlorabil metode in sredstva v vojaški
varnostni službi oziroma ker naj bi bil, kako preprosto, vojakom iz pisem jemal denar.

Radenčani ne se pustit barabi.

Starejše novice