FOTO: Niko Časar
V Pomurski nogometni ligi so odigrali tekme osmega kroga. V ospredju je bil derbi vrha lestvice, v Odrancih pa so se pred 400 gledalci veselili nogometaši Hotize, ki je podaljšala serijo brez izgubljene točke.

Nogometaši Hotize, ki jih vodi Jože Hozjan, so zmagovalno serijo podaljšali tudi v obračunu vrha lestvice Pomurske nogometne lige.

Odranci, ki so pred osmim krogom prvenstva zasedali drugo mesto, so na domačem igrišču izgubili z 1:2, vsi zadetki pa so padli že v prvem polčasu tekme, ki jo je pospremilo 400 gledalcev.

Občinstvo je večino akcije, vsaj kar se tiče zadetkov, videlo že v uvodni polovici polčasa. Hotizo je v 14. minuti v vodstvo popeljal Matic Donko, štiri minute zatem pa je izid poravnal Tomas Vori.

Gostje so si v praktično naslednjem napadu priigrali najstrožjo kazen, Roland Polareczki pa je s strelom z bele točke premagal Bojana Ciguta

Hotiza tako tudi po osmem krogu tekmovanja ostaja pri popolnem izkupičku 24 točk, Odranci pa so zdrsnili na četrto mesto, za Gančane in Polano, ki s štirimi točkami zaostanka sledi sosedom iz Hotize.

Polana zabila šestkrat

V osmem krogu so bili najučinkovitejši nogometaši Polane, ki so dolgovaško Olimpijo odpravili s 6:0. Mreža gostov se je petkrat zatresla v drugem polčasu, ko se je kar štirih zadetkov veselil Samo Žalik, ki se je tako le še utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev. Član Polane je pri 13 golih.

Gančani so na tretje mesto lestvice skočili z zmago v Puconcih, četo Fabijana Cipota je z golom v 61. minuti ugnal Tilen Berden. Čarda je s tremi točkami v Gornji Radgoni zadržala peto mesto, za zmago z 0:3 so v drugem polčasu zadeli Aleksander Sočič, Goran Žganjar in Darko Atanasov.

Na šesto mesto se je z zmago po preobratu povzpel Tromejnik. Po strelu Luke Lacija je v 20. minuti povedel Dobrovnik, po pol ure igre pa je izenačil Lovro Vodovnik, ki je po golu Timoteja Vogrinčiča zadel tudi za vodstvo z 1:3. Luka Laci je Dobrovnik v 69. minuti približal na gol zaostanka, zasedba iz Kuzme pa je zadržala minimalno prednost in vknjižila četrto zmago sezone.

Grad do točke v podaljšku

Tako kot Puconci, tudi Veržej s točko ostaja na začelju lestvice. Prleki so po hitrem vodstvu, ki ga je priigral Marcel Mulec, izgubili z Radenčani. Za preobrat Slatine sta zadela Tilen Pintarič in dvakratni strelec Luka Lesjak.

Pet zadetkov je padlo v Rakičanu, v obračunu s Turniščem pa so se veselili gostitelji, ki so z goloma Jureta Kokola in Denisa Karolija dobili prvi polčas. Še pred odmorom je domačo prednost znižal Andrej Lotrič, a je Rakičan z zadetkom Matica Donše odprl drugi polčas. Čeprav so gostje v 78. minuti zadeli še drugič, je bil gol Aleksandra Korena premalo za vsaj točko.

Grad in Črenšovci sta se razšla z delitvijo točk. Gostje, za katere je zadel Mario Skuhala, pa so brez zmage ostali po enajstmetrovki Jaše Kereca v 94. minuti tekme. 

Starejše novice