Foto: Miloš Vujinović
Slovenska košarkarska reprezentanca je na drugi prijateljski tekmi v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Aziji doživela prvi poraz.

V polni dvorani Stožice je izgubila z izbrano vrsto Grčije z 91:98 (29:22, 49:43, 71:73).

Občinstvo je navdušil prvi zvezdnik Slovenije Luka Dončić, ki je prvič v karieri nosil članski reprezentančni dres s kapetanskim trakom. Dončić je tekmo končal s trojnim dvojčkom; dosegel je 21 točk, 14 podaj, deset skokov.

Ob njem so dvomestno število točk dosegli še Jordan Morgan, 16 točk, Klemen Prepelič in Vlatko Čančar, oba po 13 točk, ter Zoran Dragić 12.

Slovenija bo do 26. avgusta, ko jo na Okinavi na Japonskem čaka prva tekma na SP proti Venezueli, odigrala še pet prijateljskih tekem.

Že v petek jo v Atenah čaka povratni obračun z Grčijo, naslednji torek se bo v Stožicah pomerila s Črno goro, 11. in 12. avgusta jo v Malagi čakata Španija in ZDA, 19. avgusta v Tokiu pa Japonska.

Komentarji (2)

105 (ni preverjeno)

Dončič ne bo dovolj za vidnejšo uvrstitev SLO na svetovnem prvenstvu.

trg zmage

Po svoje mu tudi met ravno ni šel. Zmanjkalo jim je moči, premoč v višini je bila odločilna in težko je igrati, ko izgubiš praktično vsak skok (proti koncu tekme). Pa še omrtvičili so nas, strogo pozicijsko pa mi enostavno ne vemo igrati.

Morgan je kar v redu igral, ampak s to višino ne more biti center, oni naš drugi "velikan" pa je pač štorast do amena. Bomo videli, kako bodo igrali v petek v Grčiji. Vseeno so to pripravljalne tekme, selektor tudi eksperimentira.

In reply to by 105 (ni preverjeno)

Starejše novice