Slika je simbolična. (Foto: Jure Banfi)
Znane bodo usmeritve posvetovalne skupine glede obvladovanja epidemije covida-19 v jesensko-zimskem času.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje bodo popoldne predstavili strokovna izhodišča in usmeritve za pripravljenost in odzivanje na epidemijo covida-19 v jesensko-zimskem času.

Usmeritve je pripravila posvetovalna skupina za spremljanje koronavirusa, ki jo vodi epidemiolog Mario Fafangel, so sporočili z NIJZ.

Usmeritve bodo na novinarski konferenci, ki se bo na NIJZ predvidoma začela ob 17.15, predstavili vodja posvetovalne skupine za spremljanje koronavirusa pri NIJZ epidemiolog Mario Fafangel, vodja delovne skupine za klinično obravnavo in zdravljenje pri posvetovalni skupini infektologinja Tatjana Lejko Zupanc, vodja delovne skupine za cepljenje proti covidu-19 pri posvetovalni skupini imunolog Alojz Ihan in državni sekretar na ministrstvu za zdravje Tadej Ostrc.

Fafangel je konec junija ob predstavitvi članov posvetovalne skupine napovedal, da bo skupina priporočila oblikovala na podlagi treh scenarijev. Scenarij A bo veljal v primeru širjenja obstoječe koronavirusne različice omikron, ki predstavlja manjše tveganje za hud potek bolezni kot prejšnje različice, tudi zaradi razvite imunosti posameznikov po cepljenju ali preboleli okužbi.

Scenarij B bi pomenil bolj nevarno bolezen covid-19, tveganje za hud potek bolezni bi bilo na ravni prejšnjih različic. V tem primeru bi skupina tehtala o predlogih nekoliko strožjih epidemičnih ukrepov.

Scenarij C bi v veljavo stopil v primeru hudega poslabšanja epidemičnih razmer.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stiv (nepreverjen)

Saj ne moreš verjeti,kako se smešijo !! Vsem pobrati diplome in še enkrat na zagovor prepisanih diplomskih nalog !! Res pravi čobani !! (opravičilo vsem resničnim pastirjem,ker cenim vsako delo)!!

Gjghihghb (nepreverjen)

PREHLAD NATEG IN NAJVEČJA PREVARA VSEH ČASOV!
NOBENE NEVARNOSTI NI RAZEN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH MASK KATERE POVZROČAJO BAKTERIJSKO PLJUČNICO IN SMRTONOSTNIH STRUPENIH CEPIV!
EVROPSKO SODIŠČE JE PRESODILO DA GREJO VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR IN SE JIH RAZLASTNINI! https://www.facebook.com/100055981178962/videos/527942368711212/

tubikavberde (nepreverjen)

GNOJI OD GNOJOV MATER VAM JEBEM U LAŽNIVA USTA VI MEDIJI BUDALE KA SODELUJUTE V TEJ PREVARI DA BI VAN DECA POHABLENA GRATALA PA KA BE RIKVERC ODILE! VAS NI SRAM DA SODELUJETE V TEM NATEGU! VSI SODELUJOČI V TEJ PREVARI BOSTE ŠLI V DOŽIVLJENSKI ZAPOR IN SE VAS RAZLASTNINI!

Suad Ibro Al Kohol (nepreverjen)

A si bil na puščanju krvi in so ti je preveč spustili, posledično pa ni več krvi v možganih?

In reply to by tubikavberde (nepreverjen)

Ohjoj (nepreverjen)

Scenarij D bo nastopa, ljudem de se vtrgalo, bolje da se razni faf angeli poskrijejo.

Iandiore (nepreverjen)

Maske zelo škodijo zdravju in ne ščitijo pred ničemer! Razen prah in med operacijo da ne pade not slina. Boniki eni pa kdaj boste skapirali da vas hočejo zapraviti! Tu sene gre za nobeno zdravje ampak kako ljudem uničiti zdravje!

black panter

5 svetovnih facebook strokovnjakov za virus je odprlo gobec 🤣🤣🤣🤣🤣

Ohjoj (nepreverjen)

+ ti, kot nora24 strokovnjak.

In reply to by black panter

TZNNH5H53 (nepreverjen)

TELE BREZMOŽGANSKO RETARDIRANO VSE KAR SO NAPISALI JE ČISTA RESNICA TI PROKLETI TEORETIK ZAROT IN LAŽNIVI PODKUPLJENI FEJK STROKOVNJAKI.

In reply to by black panter

black panter

NATEGNJENI še itak mislijo,ka si je janša zmislo virus pri nas, pa po cejlon svejti....hahahaha

In reply to by TZNNH5H53 (nepreverjen)

Starejše novice