Minuli petek je bil v Sloveniji potrjen prvi primer okužbe z južnoafriškim sevom novega koronavirusa. Okužil se je mariborski zdravnik iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Nevrokirurg se je sedaj odzval, kot pravi, na medijski linč.

Kot smo že poročali prejšnji konec tedna, smo v Sloveniji potrdili prvi primer okužbe z južnoafriškim sevom novega koronavirusa.

In sicer je z omenjenim sevom okužil zdravnik v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, natančneje na oddelku za nevrokirurgijo, ki se je z virusom okužil v Afriki, natančneje v Namibiji. 

Omenjeni zdravnik se je sedaj odzval na številne pritiske in se javnosti opravičil za nevšečnosti, ki jih je povzročil.

Njegov zapis, ki smo ga prejeli v uredništvu, objavljamo v celoti.

»V zadnjem tednu je v Sloveniji veliko prahu dvignil pojav južnoafriškega seva novega koronavirusa in s tem povezanimi izkrivljenimi informacijami. Zato se čutim dolžnega, da predstavim svojo plat zgodbe.

V Namibijo hodim vsako leto zadnjih sedem let, tako službeno kot na osebni dopust. Lani sem prav zaradi bližajoče se epidemije, svojo pot odpovedal.

Januarja letos sem prejel dva odmerka Pfizerjevega cepiva. 14 dni po prejetem drugem odmerku cepiva in po razvoju polne imunosti, sem še enkrat opravil test, ki je bil negativen.

Za odhod v Namibijo sem se nato odločil na podlagi ugodne epidemiološke situacije v tej državi. Tam sem namreč v eni od bolnic s kolegom ortopedom opravil nekaj zahtevnih operacij hrbtenice. Preostali del dopusta sem izkoristil za potovanje po Namibiji in obisku prijateljev.

Pred vrnitvijo v domovino, sem dvakrat opravil testiranje, ki je bilo obakrat negativno. V ponedeljek, takoj po prihodu v Maribor, sem opravil še dodatno testiranje, ki je bilo prav tako negativno. Ker nisem imel simptomov, sem se, ob strogem upoštevanju vseh ukrepov, v torek odpravil v službo.

Ko so se v torek dopoldne pri delu v ambulanti v UKC Maribor, nenadoma pojavili simptomi, sem takoj stopil v kontakt z ustreznimi epidemiološkimi službami, se izoliral in opravil testiranje. Rezultat tega dne je bil pozitiven, zato sem skupaj z epidemiološko službo ustrezno ukrepal, se samoizoliral in identificiral vse možne kontakte.

Zaenkrat ni znakov, da bi kdorkoli od ljudi, s katerimi sem bil v stiku, obolel za novo različico virusa, kar je sedaj tudi moja glavna skrb. Vsem prizadetim se iskreno opravičujem za vse nevšečnosti, ki sem jim jih povzročil.«

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kol (nepreverjen)

opravičiš se , pa te boli ku...; nas de pa maršal tvito pa zaperal.

432 (nepreverjen)

Imaš prav. Nekateri pa niti opravičila ne zmorejo.

In reply to by kol (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

kaj se opravičuješ
Če bi vsi nosili maske okoli tebe se ne bi okužili
Naj se ti jebe za njih
sami so si krivi zakaj se pa niso zaščitili

In reply to by 432 (nepreverjen)

Infiniti (nepreverjen)

Se ponavla lanska zgodba....

In reply to by kol (nepreverjen)

lol bol (nepreverjen)

tebi tudi ce si odprejti, ni vec pomoci. Odseli se v Venezuelo, k kolegom. pa wc papir s sabo vzemi.

In reply to by kol (nepreverjen)

GomobocLeves (nepreverjen)

Ge kazen, SĐS-Nsi-SMC ščurki pa opravičilo. Seveda.

lelllllllmoe (nepreverjen)

mrs skrajna Levica, diktatorji. poslance na minimalce se dereje, potem pa si kaviar kupujejo. banda.

In reply to by GomobocLeves (nepreverjen)

Infiniti (nepreverjen)
Mjkox (nepreverjen)

Zakoj odpoved? Vepa nindre ne pise ka sto kama strogo nesmi iti... zakoj te un nebi smel iti? Vsaki drugi nekan ide on pa te nebi smel? Narod za sebej se zacajte brigate pa de vsen lezej, nej ka se brigate ge je bil tej doktor pa ge of direktor 🤦‍♂️

In reply to by Infiniti (nepreverjen)

Ttz (nepreverjen)

Svojo nesposobnost je najlažje upravičenca tako, da črnis druge. Se vsaj za kratko počutiš dobro. To je očitno slovenski šport.

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

Ajaj77 (nepreverjen)

Ti se sploj zavedaš, ka si napijso?

In reply to by Mjkox (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je navaden nateg. Pa nekšna šefica laboratorija je trdila, da traja sekvenciranje virusa 7dni. Zdaj so pa samo dva dni nucali. Lažejo mrcine. Nevaren virus, doktor pa ma blage znake.

prednik (nepreverjen)

naj laže svoji familiji, ampak jaz mu že ne verjamem. vse bo blefnil samo da si izvleče rit. itak da je resnica kar so prvotno zapisali,. že zato je to resnica, ker vse tisto zanika. in to da sta operacija pa lov na isti čas izpadla, pa je tudi za lase privlečeno. se pa pridružujem mnenju mnogih le kakšen zdravnik je to da po drugi strani hodi ubijati živali!!!! metek v njegovo hrbenico in možgane in se naj sam operira, lažnivi prasec. glede tega da ga pa preučuje zdr. inšpektor zaradi številnih pritožb in KPK (koruptivne zadeve) pa nič ni upal ziniti, a? bi ga blo treba še kaznovat ker tako nesramno laže. le kdo mu bo pa še verjel! tako lani kot letos so se naši zdravniki "lepo dokazali". absolutno sem izgubil zaupanje v njih in nikoli več mi ne bodo mogli solit pamet. po eni strani hvala jim, da so mi odprli oči kakšne pokvarjene in pohlepne svinje so.

Karl Marx (nepreverjen)

vsak se mora sam zaščititi

. (nepreverjen)

Brez imena in priimka se je javno opravičil? Kak so znali ka je to on? Baren je pokazo, da tudi če si fcepleni lejko zboliš, pa verjetno so posledice manjše kot če se ne cepiš.

gost12458 (nepreverjen)

telko neg. testof pa cepljenja pa nakonci dobi samo un ovi pa nisce?... sto tu koga

Iiiii (nepreverjen)

Koji kurac boš skakal tam če veš da je po celem svetu virus... Idiot eden... Tako šolan a tako zelo prizadet.

Parsifal (nepreverjen)

Janša je car
vladni klovn je budala in peder

Jansa himself (nepreverjen)

Ovce moje smirite se,saj vas se zaprwm celi 2021

prednik (nepreverjen)

zdaj je narod itak izgubil zaupanje vanj četud je lahko dober zdravnikl. bo vsaj krajša čakalna doba pri njemu ker je že itak bilo ogromno pritožb glede tega da ga je še zdrav. inšpektor preiskoval, pa tudi glede korupcije. moj mož je že odpovedal termin pri njemu.

black panter

Ka se koji kurac vlaci tan,zdaj do pa politicne budale vse zaperali

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice