Po prvem tednu izobraževanja na daljavo na ministrtvu za izobraževanje, znanost in šport ugotavljajo, da to poteka bolje od pričakovanega.

Po poročanju STA se je v tovrstno izobraževanje doslej vključilo 380 od skupno 455 slovenskih osnovnih šol. Ostale spodbujajo, naj to še naredijo.

V tem tednu je bilo v izobraževanje na daljavo vključenih 122.500 učencev in 14.000 učiteljev, podatki za srednje šole pa so še boljši.

Spletne strani, družbena omrežja in spletne učilnice

Šolanje na daljavo poteka preko elektronske pošte, spletnih strani, socialnih omrežij in spletnih učilnic, ki so jih na Spletnem izobraževalnem omrežju odprle šole.

V spletnih učilnicah je menda najbolj živahno v jutranjih in večernih urah. V času največjih obremenitev, ob 10. uri, je bilo na primer na Arnes učilnicah tudi po 15.000 aktivnih uporabnikov hkrati.

Pomoč nudi tudi Televizija Slovenija, ki skupaj z ministrstvom in zavodom za šolstvo sodeluje pri pripravi posebnega programa za za učence osnovnih šol.

Bo šolsko in študijsko leto mogoče uspešno zaključiti?

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je dejala, da je kljub začetnim težavam prvega dne že v torek izobraževanje na daljavo potekalo bolj tekoče, tudi spletne platforme in storitve so danes stabilnejše.

»Če želimo nemoteno peljati izobraževanje naprej, moramo biti aktivni,« je dejala Simona Kustec.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je poudarila, da je izobraževanje na daljavo zelo pomembno: »Če bomo skupaj hodili po tej poti, potem bomo lahko prišli do cilja, to je, da uspešno zaključimo šolsko in študijsko leto.«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hhdk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Me praf zanima kakši je kriterij merjenja te uspešnosti. To učenje na daljavo je larifari. Deci nekaša na pol navodila na splet naložijo in je to to. Težko de to leto kvalitetno zaključiti. Seveda do pa školniki to spelali tak ka do vse ok za njih.

Ocka (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hhdk se poloplnoma strinjam s tebo, moja hcerka je dobila neka navodila in neke kvazi naloge, in takoj poslala vprasanje 3 skolnikom, in danes je 5 dan pa se ni dobila odgovora. Zgeda da so skolniki na dopustu, vazno za njih je glavno da bodo imeli 100% placo, ki pa so 3x visje kot v gospodarstvu npr proizvodnji. Preverjeno!

12 (nepreverjen)

....se pac niso....ostali nekaj delajo..net povezave ne delajo..vec racunalnikov ni v druzinah z vec otroki. Saj so maili.. delovni zvezki... ucbeniki..bo ze...pac vse gre s skupnumi napori

gost3 (nepreverjen)

to ni nič drugega kot to da učitelji nočejo da bi se sola zavlekla v julij da nebo dopusta . sam navadno nabijanje vsega skup. Ko bodo nazaj v solo hodl pa test na test itak so se doma učili pa da se zakljuci na datum in pol gremo dobra 2 meseca dopusta.

ee (nepreverjen)

Situacija ni enostavna, če podaljšajo šolo v julij, bo trpel turizem - št. delovnih mest v turizmu blizu 0.
Jaz osebno lahko pohvalim, dobijo jasna navodila, dodatne naloge, odgovore od učiteljev itd... moramo, vedati, da vse skupaj niso imeli časa se pripraviti...

In reply to by gost3 (nepreverjen)

Starejše novice