Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v včeraj, 23. novembra, opravili 5596 testiranj na koronavirus in potrdili 1302 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 23,27 odstotka.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 67.006.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 470 okužb ob 1742 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je znašal skoraj 27 odstotkov.

Včeraj zabeležili kar 59 smrtnih primerov

Včeraj je umrlo 59 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 1156. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1299 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 204 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 78 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pepsi (nepreverjen)

povprečno v SLO dnevno umre 56 ljudi.
zadnji mesec vsakodnevno poslušamo o 30-50 umrlih s covidom.

če je ta računica prava, bi moral biti porast smrti nekje 50%-90%.
a vendar v prejšnjem članku navajate, da se je število smrti povečalo zgolj za 10%.

človek bi pomislil, da vsi umrli "s" covidom ne umrejo "za" covidom.
oziroma bi po statistiki umrli tudi če covida ne bi bilo.

Pepsicola (nepreverjen)

Genialna matematika, to mas diplomo s facebooka? Oktobra je bilo cca. 400 smrti vec v Sloveniji kak lanskoga oktobra (pa je oktobra bilo 'samo' cca. 200 smrti od covida). Tisti clanek navaja podatek o umrlih v soboski bolnici. Dejstvo je pa, ka verjetno dolocene stvari presegajo razumevanje taksnih pametnjakovicov.

In reply to by pepsi (nepreverjen)

Plandeeemijjaaa (nepreverjen)

ALI JE DOVOLJ DOKAZOV, DA JIH ZAPREJO ZA 15 LET?!!
https://www.youtube.com/watch?v=Rv2ur4u6dIA

fonzekk (nepreverjen)

Greš po Soboti. Ljudje (v glavnem mladi ali mlajši) brez mask. Greš po parku, Enako. Greš v Fazanerijo enako. Družijo se , kot če ne bi bilo nič. Kriva bo pa seveda vlada, zdravniki, Nijz in Janša na prvem mestu.

In reply to by Plandeeemijjaaa (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Greš po Soboti. Ljudje (v glavnem mladi ali mlajši) brez mask. Greš po parku, Enako. Greš v Fazanerijo enako. Družijo se , kot če ne bi bilo nič. Kriva bo pa seveda vlada, zdravniki, Nijz in Janša na prvem mestu.

In reply to by Plandeeemijjaaa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To pa seveda ni res. Komaj vidiš kakega človeka. Brez maske san še nej niti enoga vido. Te nej sran ka lažeš?

In reply to by fonzekk (nepreverjen)

fonzekk (nepreverjen)

Pridi na kanal in v Fazanerijo! Tudi mimo Zdravstvenega doma hodijo brez mask. Pa proti Rakičanu.
Danes je stal eden pred lekarno v vrsti,maska na bradi

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

mihi1972

Verjetno so krivi kofetkarji,slovenska ulica pa polna šiptarjev,ki vsi delajo brez maske na javni površini.Zakaj sobota info negreste tja in naredite članek o tem.Razpisali ste se o tem kako ne kaj ljudi ki pijejo kavo na ulici ogrožajo življenja nam ostalim,kap potem delajo oni brez mask.Kje ste vsi zaskrbljeni občani,da tega ne prijavite policiji in inšpektorjem,kje ste zaskrbljeni novinarji,da nikogar ne opmnite na tako hudo kršenje.Vsi ti so v večjem stiku o nami,kot pa nekaj kofetkarjev.

. (nepreverjen)

Po moje so tu tudi vidne razlike v zdravstvu med državami, ne pa če kateri žingajo v garaži ali ne.

Cato the Censor

Ne razumem teh komentarjev tu zvecine. Slovenija in Hrvaska med vodilnimi v Evropi..Slo se posebej? Ring a bell? Boni..morje? Kdaj bo ta f..king vlada priznala kardinalno napako? Zdaj testirajo zaposlene? Decembra? To je trebalo avgusta najkasneje septembra delati. Ljudje umirajo. Umirajo. Odgovorna je vlada in ne ljudje! Jansa Delenda Est

gost2020 (nepreverjen)

A še obstaja v tem novičarstvu večja katastrofa kot sobotainfo???
Odkrili so skoraj 60 smrti!!! Ja kje pa so imeli skrite, da so jih odkrili...

1919 (nepreverjen)

Lp gost2020

Novico prebral večkrat. Kje piše, da so citiram: "odkrili skoraj 60 smrti".

gost2020=LAŽNIVI KLJUKEC

Lep večer

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

jakopinovec (nepreverjen)

Nišče več resne je mlej tej ukrepov, niti vlade, niti stroke.... še najmenje pa sobotainfo. Že mesec dni smo doj zaprejti pa sakši den slabše. Očitno ukrepi ne valajo in so samo za jebanje naroda v glavo. Če nebi bilo tej ukrepov bi tak ali tak isto bilo, ka narod se nič ne drži teh bebastih prepovedi. In ge se najbole širi okužba? Po bolnicaj pa domovih za stare. A krivi prej ovi ka ne odijo okoli z maskami pa si odijo na obiske. Jeebte se majmuni zarukani.

Tinka13 (nepreverjen)

Nisem vedla, da se smrt odkrije!
Ma res nihče ne prebere teh člankov preden se jih objavi?

striček janoš (nepreverjen)

Svetovni nateg. Malo samo takšne medije kak je sobotainfo spremljajte pa te vidli što je največji krivec za vse nevoule ka jih mamo zdaj. Nafudavanje, manipulacije, laži, strašenje... ali narod si je pač san kriv ka je primitiven pa neumen pa naseda tomi nategi. Pa nej samo pri nas, po cejlon svejti je isto. Te pa tisti ka malo načik guči pa začne opozarjati na to ka je nej vse tak kak nan prikazujejo, včasik dobi vedro gnojšnice na glavo. Od strani politiki in od vseh zasleplenih primitivnih bedakov, kero so glaven vzrok ka je vse to tak kak je.

Trdonja 1 (nepreverjen)

Janša: "Zagotavljam, da bo Slovenija tudi po tem drugem valu med zmagovalci in med boljšimi,"

Slabo kaže :/
Še malo pa prelet!
JJ definitvno najslabši strateg v zgodovini Slovenije.

BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Kaj vam je Janša kriv, če se ljudje ne držijo ukrepov ? Levica, SD in ostali ostrostrelci javno zbirajo podpise in ukrepov ne upoštevajo, da ne naštevam naprej. JANŠA JE TOLIKO KRIV IN NOR, DA VSE SKUP NE VRŽE V P..... M.......... IN ZAPUSTI OBLAST, PA BOMO VIDELI KAKO BODO VLADALI TI KI SO ŽE ENKRAT KAPITULIRALI. Če mislite, da bo kaj boljše se motite.

Nesposobna vlada (nepreverjen)

Bomo videli, kak praviš. Pa ka prej nede boljše. Neje težko, ka Tvitojove vlade so v Sloveniji sikdar težka katastrofa. Aha, novi krivci za širjenej virusa do ovi, ka zberajo podpise. Ajde, bejži pa si gor vužgi NORA24. Pa naj ti še poven ka je v Ameriki Kramp zgubo volitve pa ka so deca v šoli pred enen mejsecon brez mask nej kriva, ka mamo zdaj zdravstveno katastrofo. Kriva je totalka nesposobna vlada s tviterašon na čeli!

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Mdtem, ko se je Janša z naroube obrnjenik Kaputon drenjo v zaprtem prostoru v soboški bolnišnici, so bile v Ljubljani vrste za podpis za referndum zunaj na prostem, ljudje so ljudje bili na primerni razdalji, je pa res, da so desničari dobivali živčni zlom in se jim zmeglilo pred očmi, pa niso dobro videli.

In reply to by BANDA POKVARJENA (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

njegovi razbojniki šteri sami sebi pravijo "ministri". Namesto, ka bi že dva mejseca s hitrimi testu testejrali vse zaposlene v DSO-jih, pa v bolnicaj, Janša rajši po cestaj preganja lidij na pogrebaj aki tiste ka gejo burek ali kiflin. Janša je najvejkši zločinec v Sloveniji v zadnjih 75 lejtaj.

Kark Marx (nepreverjen)

Za vse te smrti je kriv Janez Janša pa njegovi razbojniki šteri sami sebi pravijo "ministri". Namesto, ka bi že dva mejseca s hitrimi testu testejrali vse zaposlene v DSO-jih, pa v bolnicaj, Janša rajši po cestaj preganja lidij na pogrebaj aki tiste ka gejo burek ali kiflin. Janša je najvejkši zločinec v Sloveniji v zadnjih 75 lejtaj.

1919 (nepreverjen)

Lp Kark Marx

Ali Baba in 40 razbojnikov.

Alternativa tem razbojnikom; Damjak, Švelja, Mizar, falirani študent, press bedača.
Daj zresni se. Virusa sploh ni. In ker ga ni, tudi testirati ni potrebno. Ljudje pač, jebiga umirajo od raka, ciroze jeter, pušenja, sifilisa, aidsa, prežderavanja, faušarije, od ljubavi, od kockanja, od prepočasne vožnje, ker so ugotovili da je zamlja ravna, od kreditov itd....

Lp (masko na obraz,higiena rok,distanca)
Bo šlo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice