Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v soboto, 17. oktobra, opravili 3765 testiranj na koronavirus in potrdili 726 novih okužb, delež pozitivnih je bil 19,2- odstoten. Incidenca v Sloveniji je trenutno 317 okuženih v zadnjih 14-dneh na 100.000 prebivalcev.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 13.141.

Za primerjavo. Dan prej so ob 5605 testiranjih potrdili rekordnih 898 novih okužb.

Štiri nove smrti, na intenzivni tik pod 50 bolnikov

Včeraj so umrle še štiri osebe okužene s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 188.

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 265 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 49 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so včeraj v domačo oskrbo odpustili 12 pacientov, ki so okužbo s koronavirusom preboleli. Skupno število vseh takšnih pacientov zdaj znaša 728.

Zaradi vse slabše epidemiološke situacije je sicer vlada sprejela nove ukrepe, ki veljajo v rdečih regijah, kjer je 14-dnevna incidenca 140 ali več okuženih na 100.000 prebivalcev, danes pa bo sestankovala vlada v krizni sestavi in ocenjevala aktualne razmere. Samo en bolnik več na intenzivni negi manjka, da bi bili izpolnjeni vsi kriteriji z vladnega načrta za razglasitev epidemije.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
abcdf (nepreverjen)

Pa ge te lidi jemlete???? Zavajanje naroda 100 na vro!

Ki (nepreverjen)

Vej pa vse ste zaprli pa či duže več okuženih??? Kak je tou možno? Aja samo ka se narod zapira kak kriminalce. Sramota!!! Narod trbelo de fkup stopiti!!!

čista resnica (nepreverjen)

FAJN SO NAPRAVILI V AVSTRIJI SO PUNE GOSTILNE NAŠIJ ,KA SO NAŠE ZAPREJTE -to mi delaj kak je pravo naš rdeči predsednik R.

statistik (nepreverjen)

dr. Beovič, februar 2019: "Gripa se pogosto zaplete tako, da virus poškoduje dihala, nato pa pride do bakterijske superinfekcije – da bakterije pridejo v že poškodovana tkiva in povzročijo hudo obliko pljučnice,"

statistik (nepreverjen)

24ur o epidemiji gripe, februar 2019:
"V zadnjih treh tednih so samo laboratoriji potrdili 1.320 primerov, obolelih je bistveno več. Več je tudi zapletov – samo v UKC Ljubljana so hospitalizirali 716 bolnikov, nekaj ljudi se bori za življenje, so v komi, dihajo s pomočjo aparatov, živijo z zunajtelesnim krvnim obtokom."

In reply to by statistik (nepreverjen)

moravčan (nepreverjen)

no me prav zanoma koliko jih bo v pomurju včeraj sem bil pri z domu in opazoval

molokai (nepreverjen)

Pa ajde odpelajte te še toga enoga na intenzivno pa razglasite epidemijo in nas hejnjajte jebati v glavo sakši den in nan groziti.

Starejše novice