Kot smo poročali, je slovensko javnost razburila vest o tem, da je podjetje Hofer po vsej Sloveniji prepovedalo ponujanje uličnega časopisa Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. Hofer se je odzval.

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je tudi potrdilo informacijo,da Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. Ravnanje trgovca je razburilo tudi slovenske politike.

Trgovec se je odzval

Z društva poročajo, da se je Hofer končno ozdval njihovem povabilu k dialogu in hkrati napovedujejo nadaljevanje sodelovanja.

»Potrdimo lahko, da smo s Hoferjem dobro sodelovali vrsto let, o dobrih odnosih s Hoferjevimi prodajalci so govorili tudi naši člani in članice, ki ponujajo časopis. V tem času smo individualno reševali primere, ko so člani in članice kršili pravila ponujanja časopisa ali dogovore, ki so jih sklenili s posameznimi prodajalnami,« je le del zapisa Kraljev ulice na družabnem omrežju Facebook.

Eden izmed dogovorov so bila tudi mesta ponujanja časopisa, pri čemer naj nebi ovirali vhoda v prodajalno. Z društva še dodajajo, da so do sedaj s Hoferjem dobro sodelovali, trgovec jih je večkrat podprl tudi z donacijami. Trenutno pa so v fazi dogovarjanja, na kakšen način bi vzpostavili sodelovanje in dogovarjanje glede načina ponujanja časopisa, ki bo v skladu s pravili  ponujanja s strani Kraljev ulice in prav tako z Hoferjevim načinom poslovanja.
 

Komentarji (4)

cirkusant (ni preverjeno)

pa ka se silijo pred vhod dajat časopis? najboukše ka se pred vhod doj ležejo..

badradkesburg (ni preverjeno)

kapa of ćaren v bad radkersburge pred hoferon ka tan čaka 24vr na den, sicer ga nika ne razmen ka šče ali priden v gojno je tan priden popoldneve je tan, priden večer je tan

jaa (ni preverjeno)

tudi v Seiersbergi je eden taksen. Od jutra do vecera ze 2 leti. Je malo pretirano vsiljivi. Ampak dela vsaj nekaj, vse je vec kak nic. Cigani nika ne delano, tej pa se vsaj trudijo.

In reply to by badradkesburg (ni preverjeno)

jaa (ni preverjeno)

delajo*

In reply to by jaa (ni preverjeno)

Starejše novice