Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je potrdila, da so vladi predlagali spremembo pri samotestiranju na okužbo z novim koronavirusom, tako da bi bilo to še bolj nadzorovano.

Po mnenju svetovalne skupine za covid-19 samotestiranje ne sodi v domače okolje, razen na področju šolstva. Tako predlagajo, da bi samotestiranje potekalo v sklopu delovne organizacije, pri čemer bi tisti, ki bi bil za to odgovoren, tudi nadzoroval testiranje. Druga možnost je opravljanje hitrih antigenskih testov pri za to pooblaščenih izvajalcih.

Kot je dejala za STA, jih k takemu predlogu niso vodili podatki o morebitnih zlorabah samotestiranja, pač pa na ta način izgubljajo podatke o epidemiji, poleg tega pa želijo, da tisto, kar je predpisano, ne ostane le na papirju, ampak se dejansko izvaja.

Poleg tega vladi predlagajo, naj se na vseh nivojih izenači pogoj preboleli, cepljeni, testirani (PCT), pri čemer bi veljavnost testa povsod trajala 48 ur v primeru hitrih testov oziroma 72 ur za PCR-teste.

Od tega tedna se namreč pri izpolnjevanju pogoja PCT za opravljanje dela šteje tudi testiranje s hitrimi antigenskimi testi za samotestiranje, pri čemer se mora posameznik testirati enkrat tedensko. Samotestiranje lahko delavec izvede v domačem okolju, lahko pa to poteka na samem delovnem mestu. Sredstva za testiranje s hitrimi antigenskimi testi mora zagotoviti delodajalec.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

S Kneippovo hidroterapijo do boljšega počutja........................ ker to temo ne moremo komentirati......................... velja za KUL-ovce in RTV.

HojSS PRESS (nepreverjen)

Ejjjj, LOgarca in druščina, sedaj se pa že enkrta odločite, kaj bi sploh radi !!!!!!!!
Maja in junija ste srednješolcem razdelili testerje, da bi se poskusno testirali in se naučili testirat, če bo jeseni potrebno !!
Ste že vse pozabili ??????
Zaradi takih malomarnosti, da se vsak dan spreminjajo stvari se potem nekateri ne cepijo in ne jemljejo več stvari resno, ker tisti, ki so glavni odgovorni v državi sami ne vejo kaj bi radi !!!!!!!!!

mmg (nepreverjen)

Vse more biti pod nadzoron, kak pri Stalini .

01p1 (nepreverjen)

tudi čakalne vrste ne sodijo v zdravstvo, ker niso nadzorovane pa se noben ne zmeni za to. Uredite pri sebi, potem pa o drugih

Anticep (nepreverjen)

Te pa naj poskrbijo,ka nemo na te ku..ev test čakale po 2 pa 3 ure. Pa te tan vsi na iston stolci sidijmo, pa isto kljuko prijmlemo, razkužuje pa nišče nej. Pa bi naj mogli.

Starejše novice