Foto: Jure Banfi (simbolična)
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 27. aprila, opravili 3937 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 918 novih okužb, gre za 23,3-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9304.

Opravljenih je bilo tudi 34.314 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2007 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 398 novih okužb, šlo je za za 19,8-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 636 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4242.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 636 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 157 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 59 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, in sicer iz 606 na 636.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Forbideen (nepreverjen)

Ma kje kaki če je vse to nateg in laž!

en (nepreverjen)

Sobotainfo, od gda ste vi takšni GNOJI gratali??? Pa negda san rad prišo na vašo stran, zadnje čase pa mate takšne bedne, ka te direkt srat stisne gda te vaše naslove člankov prešteš. Število okužb "močno" navzgor??? V torek je svetek bil, pa normalno ka je nej telko naroda k doktore šlo, pa posledično nej na testejranje. Vaček če gledaš DELOVNE dneve gda je nej vikend ali pa svetek, te je število okužb negi konstantno, tak ka NE SERITE s temi vašimi bednimi naslovami! Dobesedno gnoji od gnojov ste gratali...

dinar (nepreverjen)

Sobotainfo, razmen ka pač izvajate politiko senzacionalizma po navodilih lastnikov oz. nekoga, keromi je senzacija vir dodatnega zaslužka s kliki in komentarji. Ampak, zakoj naslov "Število okužb ponovno močno navzgor", če pa je vsem znano, ka je predvčeraj bil praznik, keroga lejko enačimo z vsako nedelo. Za nedele pa je znano, ka se menje testera in logično je številka okuženih menša. Zakoj recimo ne uporabite kakšoga pozitivnoga naslova "Kljub porastu okužb se število aktivnih primerov manjša" ... Eh, razočarali ste med to corono kak doktori, keri za dodatek molčijo pa čakajo, ka jin nešče povej, ka je konec corona-cirkusa....

Kakao12 (nepreverjen)

Kelko dobite mediji placano za taksno nategantsko novico? 😝

Starejše novice