*Fotografija je simbolična
Po petih tednih bodo lahko odprle svoja vrata trgovine s pohištvom, gradbenim in tehničnim blagom. Mogoče bo opraviti tudi tehnični pregled motornega vozila.

Od 16. marca je velika večina prodajaln mirovalo, saj je vlada z odlokom odredila zaprtje prodajaln z neživilskim blagom in so bile odprte poleg trgovin z živili le lekarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, banke, pošte in druge specializirane prodajalne.

Ob sproščanju ukrepov zaradi ugodnih trendov epidemije koronavirusa pa z današnjim dnem lahko ponovno začnejo obratovati trgovine z gradbeno-inštalaterskim materialom, tehničnim blagom in pohištvom. Ravno tako se odpirajo avto-saloni in trgovine s kolesi, ponoven zagon pa je predviden še za vulkanizerje, avtoličarje, avtokleparje in druge servisne delavnice. Znova bodo možni tehnični pregledi motornih vozil, obratovati pa začnejo še kemične čistilnice.

Nove sprostitve po prvomajskih praznikih

Ponovno so dovoljene tudi storitve na prostem, mogoče je osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, sproščen pa je še javni promet za posebne linijske prevoze potnikov od doma do delovnega mesta in nazaj.

Naslednja širitev dovoljenih dejavnosti se pričakuje po prvomajskih praznikih, ko bodo 4. maja vrata odprle še druge prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, frizerski in kozmetični saloni ter saloni za nego živali.

Tudi drugod po Evropi rahljanje ukrepov

Tudi druge države začenjajo s postopnim sproščanjem ukrepov, v Nemčiji bodo lahko odprte trgovine do 800 kvadratnih metrov površine, avto saloni, prodajalne koles in knjigarne. V nekaterih zveznih deželah pa bodo lahko v šolske klopi sedli dijaki najvišjih letnikov srednje šole. Na Norveškem se bodo danes odprli vrtci, frizerski in kozmetični saloni, z dejavnostjo pa bodo lahko pričeli tudi fizioterapevti in psihologi, medtem ko na Danskem odpirajo frizerske salone, salone za tetoviranje in avtošole, piše STA.

Naši severni sosedje Avstrijci so že 14. aprila omogočili odprtje manjših prodajaln do 400 kvadratnih metrov površine in trgovin z gradbenih materialom ter vrtnih centrov. Po prvem maju pa je predvideno še odprtje trgovskih centrov in frizerskih salonov.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Počasi prihajajo k sebi te muppet vlade po EU. Verjetno so prišli k pameti, ko so vidli prazno državno blagajno. No money, no honey. Pri denarju se tudi skrb za zdravje podložnikov neha.

Seseel (nepreverjen)

Zacensi v enoumju Kitajski, ki sedaj tolce dobicek. Pokvarjeni komunisti.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

dronstagh (nepreverjen)

Samo ka pitan vas desničarske veleume s končanimi osnovnimi šolami..... ka ma kitajska veze s ten ka so vse vlade po sveti nasedle tomi svetovnomi nategi? Še celo naša kera nas je pod pretvezo borbe proti nekšomi bednomi virusi oropala in zadolžila v štirih tednih za dve generaciji? Tou so tudi kitajci pri nas napravili? Ali to pomeni ka je Janez Janša kitajski agent?

In reply to by Seseel (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Jaz o Kitajcih nisem pisal. Ali naši vladajoči nimajo lastne pameti? Naj si na Youtube pogledajo Belarus football. Res je gledalcev bolj malo, a vseeno špilajo. Bomo zdaj ob vsakoletni epidemiji gripe zapirali vse živo. Mogoče bomo šli v zimsko spanje kak medvedi.

In reply to by dronstagh (nepreverjen)

Sobočanc (nepreverjen)

Ge san pa mislo ka de obi v soboti končno propadno. A kakšna škoda, ka de dale odprti.
Najslabša trgovina daleč na okoli.

čarni vrag (nepreverjen)

Če se ti ne vidi ne odi ta.

In reply to by Sobočanc (nepreverjen)

dronstagh (nepreverjen)

Aja? Drugi odpirajo vrtece in šole (določeni so jih sploj nej zaprli), pri nas pa nas nekša brezvezna zdravnica družinske medicine in vladni lažnivec Kacin sakši den sagata ka de na tisoče mrtvih, če pri nas tou napravimo in ka verjetno deca več letošnjo šolsko leto nedo šla v šole. Pa ka tou za diletanton vodi zdaj našo državo? ŠAREC ODI NAZAJ KA DE NAN BAR SAMO SLABO ŠLO, KA ZDAJ NAN IDE KATASTROFALNO IN ŠE NA SLABŠE KAŽE.

karl marx (nepreverjen)

Hahaha, rejsan je. Tandem Šarec pa Črnčec sta bila prouti zdajšnjin razbojnikon kak Mahatma Gandhi pa Mati Tereza.

In reply to by dronstagh (nepreverjen)

Indigo1l (nepreverjen)

Ajdemi Popuši na vladi že dovoli svojim rojakom odpiranje sladoledarn, kebap in hamburger štandov. Se vidi kako lažen domoljub je, lokali v domači lasti pa zaprti.

karl marx (nepreverjen)

Draga delavska prekmurska raja. Veselite se ! Janša pa njegov partijski politbiro van od gnes dale dovolita ka lejko špilate golf pa lejko idete na svoj vikend v Portorož.

. (nepreverjen)

Ge mo rajši neokuženi, za po opčini se mo vozo z biciklinon ali peški. Boljše se skriti v luknjo.

skrajnozavajanje (nepreverjen)

Ne razmen zakoj se med občiname nemremo gijbati ale odprejralo pa de se vse...

čukundeda (nepreverjen)

"Lahko greste" ! Ja, pa jade. KDO bo meni rekel, kdaj lahko grem in kdaj ne? Taka smrdljiva vlada že ne! Ko rabim mehanika ga pokličem in me naroči danes ali jutri. Četudi se v Ljubljani na glavo postavijo!
Ograja se zapre in delavnica tudi. In ni žive sile, ki bi prišla noter. Tudi, ko delava z mojstrom račun ne rabiva države zraven.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice