*Fotografija je simbolična
Hudi nalivi so včeraj zajeli predvsem Maribor, pri nas ni bilo niti kaplje dežja.

Območji Mestne občine Maribor in občine Slovenj Gradec je včeraj, nekaj pred 14. uro, nekoliko kasneje pa še območja Divače in Komna, zajelo neurje z močnim deževjem. V povezavi s tem so na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje zabeležili skupno 19 dogodkov.

Meteorna voda je zalivala prostore objektov oziroma v nekaj primerih objekte ogrožala. Za sanacijo posledic je bilo aktiviranih skupno devet gasilskih enot. 

Gasilci so izčrpali meteorno vodo in postavljali protipoplavne vreče pred ogrožene objekte.

Kako bo danes in prihodnje dni?

V sredo bo večinoma sončno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla ali nizka oblačnost. Popoldne in zvečer bo v notranjosti nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 29, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.

V četrtek bo večinoma sončno, popoldne in zvečer bodo predvsem v severni polovici Slovenije nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na petek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 21, v alpskih dolinah okoli 13, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija.

V petek bo deloma sončno, popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte. V soboto bo večinoma sončno, verjetnost za kakšno popoldansko nevihto bo precej majhna.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Martina Škafar (nepreverjen)

VSEM MANIPULANTOM IN HUDEGA MI ŽELJNIM!
Vremenske nevšečnosti ste čutili, so čutili z vami že včeraj tudi v Beltincih.
Tudi z postaje me podite, na pritajen in zvit način.
Kljub temu bom tam stala eno uro, da se me nagledate - vsi kateri ste le slišali zame, morate pa še v živo uprizoriti lov na čarovnico.
Ne bo me sram, tudi ne na javnem protestu, zato si klešite z mojimi preganjalci iz Ižakovec, še prijateljske naveze z novinarji. Hujskajte te ljudi; naj me že nečesa obtožijo in dajo na grmado.
Mene je samo žal za dečka, kot sami znate, da nista nič kriva, kljub temu uničujete prihodnost tudi njima.
VAS JE NAJ SRAM!

Starejše novice