Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je na današnji novinarski konferenci predstavil aplikacijo oziroma vlogo, ki zbira interese državljanov za cepljenje proti koronavirusu.

Vlogo, ki zbira interese državljanov po cepljenju proti novemu koronavirusu, bo lahko posameznik oddal preko portala eUprava. In sicer na dva načina, z uporabo kvalificiranega digitalnega potrdila ali pa z ročnim vpisom posameznikovih osebnih podatkov.

Vloga se uporablja samo za prikaz stanja oziroma za zbiranje izraženega interesa in ne predstavlja prioritetne liste za cepljenje.

Oddaja vloge bi naj bila povsem preprosta, saj zahteva le osnovne podatke kot so ime in priimek, številka emšo ter elektronska pošta, zraven tega je vloga povsem brezplačna. Dostop do vloge je že mogoč in je dostopen na portalu eUprava.

Posameznik po izpolnjeni vlogi dobi tudi elektronsko sporočilo oziroma potrditev, ki ga posreduje Nacionalni inštitut za javno zdravje. 

Trenutno je možno digitalno kvalificirano potrdilo pridobiti le na upravnih enotah, zato na ministrstvu že intenzivno razmišljajo tudi o drugačnih načinih pridobitve potrdila preko spleta. 

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ajkica (nepreverjen)

Preden zbirate take vloge a ne bi prej objavili se original navodila za uporabo saj se moraš pred vsako uporabo zdravila prej ne samo posvetovati z dr. Ampak tudi prebrati vse možne reakcije, alergične reakcije zdravila?

H2O4 (nepreverjen)

Da, cela družina, vsi se bomo cepili.

gundoluk (nepreverjen)

Prostovolno do se cepili samo idioti, kero so totalno sprestrašeni in opranoglavi. Tisti idioti keri dejansko vrvlejo ka de jih nekšo nepreverjeno cepivo obvarovalo od nekšoga prehlada, keri je dokazano sploj nej nevaren in nič bole srtnonosen od sezonske gripe. Proti gripi obstaja cepivo že desetletja pa še vedno gripa sakši leto hara na pune po svejti in jemlje življenja. Resno moreš biti maloumen ka ten stvaren nasedaš. Upam samo ka do se policaji, vojaki, zdravstveni delavci in učiteli odločno uprli prisilnomi cepljenji. Pitajte malo še doktore zakoj se nikoli ne cepijo proti gripi, niti ne cepijo svojih družinskih članov. Ge san se enkrat v življenji cepo proti gripi in glih tisto leto san faso gripo. Nega šanse ka do me cepili s ten sranjon. Upejro mo se pa magari s silo. Niti nikoga v moji družini nedo cepili, še najmenje pa moje dece.

Karl Marx (nepreverjen)

Sem nekje prebral
da bo za elito drugačno cepivo kot pa za ljudske množice
da ne rečem direktno
Za elito prvo vrstno cepivo
Za sirotinjo pa cukrana voda

inokss (nepreverjen)

proti čemu pa se cepiš s cukrano vodo

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

tihi (nepreverjen)

Vejpa tudi Milko delajo posebno za nas, nej ka cepivo ne bi...

In reply to by inokss (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

a to je tisto iz odpadkov in plesnivih substanc

In reply to by tihi (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Jaz mojega jebača ne bom pustila da se cepi
ker se mu potem ne bo vstal

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

twitter vlada (nepreverjen)

"Gre za to, da v Sloveniji beležimo kot smrt zaradi covida vse smrti pri osebah, ki so dokazano pozitivne, ne glede na sam neposredni vzrok smrti. Marsikatere druge države so se odločile za drugačen pristop in tako poročajo bistveno manjše število," je obrazložila.
.
Zakoj bi se že mogli cepiti?

znj (nepreverjen)

nemčija po anketah se bodo cepili 68%,avstrija 52%,danci 88%-slovenci 26% me zanima kdo bo na koncu pameten in zmagal sigurno bomo mi.kot vedno vemo največ in najbolj bodo se cepili v prekmurju najbolj razvit in pameten del slovenije

KikiRiki2000 (nepreverjen)

Nimam ptotivtelesa bom se cepijo

Jansi ubij se (nepreverjen)

Ej jansa in ostala golazen tu spodaj ves tam spodaj mi ga lahko rahlo pocohas,golazen

5i4035 (nepreverjen)

Nej. Ne bomo se, pa nišče nas nede v to prisilo.

Radenčan (nepreverjen)

Vsi se bomo morali na koncu cepiti "prostovolno". Ker če nebiš imel potrdila da si cepljen te varnostnik nebo smel spustili v gostilno, trgovino, frizerju. Necepljenih otrok ne bodo sprejeli v šolo, vrtec.... tako, da se bomo na koncu morali vsi "prostovolno" cepiti.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice