Kulinarični navdušenci boste kmalu prišli na svoj račun. S ponedeljkom bo namreč več kot 100 restavracij začelo sprejemati rezervacije za prestavljeni spomladanski Teden restavracij 2020.

Glavna naloga letošnjega Tedna restavracij bo, da slovenske goste ponovno vrne v najboljše slovenske restavracije. 

»Teden restavracij bo pokazal, kako se da v naših najboljših restavracijah in ob dobri hrani, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih ukrepov in protikoronskih priporočil, ponovno uživati,« je povedal selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.

V akciji tokrat sodelujeta 102 restavraciji

Teden restavracij, ki bi moral predvidoma biti že marca, bo letos namenjen povezovanju preteklosti in sodobnosti. Po besedah kulinaričnega kritika Mencigerja, mora namreč vrhunska kakovost črpati iz bogate tradicije, hkrati pa ne sme obstati v preteklosti, ampak mora tradicijo nadgrajevati.

Cena menijev bo enaka lanski 

Kuharski mojstri bodo goste razvajali za 19 evrov. Izjema so najboljše ocenjene restavracije, kjer bo cena posebnega menija 25 evrov.

Slovenski Teden restavracij se je začel v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012 z devetimi sodelujočimi restavracijami in 3000 gosti. Lani je v dveh akcijah 100 restavracij obiskalo več kot 90.000 gostov.

»Teden restavracij se je leta 2012 začel s ceno 12 evrov, nato pa je vsako leto z novo letnico dodajal po evro, z namenom, da postopno dosežemo 'pravo' ceno. Menimo, da smo jo dosegli lani, z 19 evri,« je dodal Mencinger. Cene menija letos zato ne bodo dvignili, a hkrati uvajajo dodatek na kakovost - dražji bo torej obrok v najbolje ocenjenih restavracijah. 

Starejše novice