*Fotografija je simbolična
Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je sporočilo, da naj potrošniki pazijo pri zaužitju naslednjih izdelkih.

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala Bio koruzno moko, Koruzni škrob in Bio koruzni zdrob, pakirane po en kilogram in deset kilogramov, proizvajalca Port Plus iz Maribora zaradi presežene vrednosti alkaloidov atropina in skopolamina.

Odpoklicani izdelki so iz serije L:3606/230420. Proizvajalec kupcem svetuje, naj živila ne zaužijejo in naj ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

Prisotnost salmonele

Prav tako so bili s strani proizvajalca Panvita Mir, Mesni center AVE Murska Sobota obveščeni o pozitivnih analizah lastnih kontrol na prisotnost bakterije salmonela.

Gre za nepredpakirana začinjena piščančja krila, pri katerem je prodajni ident 91775, serijska številka L MP 20148/1, rok uporabe pa 1.6.2020. Izdelku je rok trajanja sicer že pretekel, vendar informacijo o neskladnih rezultatih objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja izdelka s strani potrošnikov. Živilo je bilo v prodaji v mesnem centru AVE Murska Sobota. Potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

Nepravilnosti tudi v mesnem pripravku

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru letnega progama vzorčenja odvzela vzorec surovega mesnega pripravka - pleskavice v kranjski poslovni enoti mesnice Weldvar. S kemijsko analizo so dokazali prisotnost žveplovega dioksida, kar nakazuje na neupoštevanje zahtev živilske zakonodaje na področju aditivov.

Živilo je bilo proizvedeno v poslovni enoti mesnice Weldvar na Cesti Jaka Platiše 18 v Kranju. Serijska oznaka izdelka je L350, rok uporabe pa 19. 5. 2020. Živilu je sicer že pretekel rok uporabe, informacijo objavljajo zaradi možnega zamrzovanja s strani potrošnikov. 

Komentarji (4)

Jajo (ni preverjeno)

Dajte vi Panvita pa tej Ave se malo zresnite, toga vasoga piceka san kujpo ednauk pa nikoli vec!
Ce ga prvi den iz baute ne pogejs, tude ce ga mas v hladilnike en ali dva dnij, odprejs pa smrdij kak stara riba!

Neven ka nan not mejsate pa spricate po to mesej, sran vas je lejko!

AA430 (ni preverjeno)

Bravo "Jajo". Se strinjam z tem komentarjem.

nevenneven (ni preverjeno)

to je slogan naših proizvajalcev in politikov KUPUJMO SLOVENSKO, in sedaj vidimo kakšno sranje je to.

Mokicq (ni preverjeno)

Panvita iz Murske Sobote ,oziroma AVE zastrupljajo slovenske državljane,kar je kriva sama inšpekcija,katera to dopušča da si inšpektorji polnijo svoje žepe,velja ,isto se dogaja v nekaterih trgovinah.

Starejše novice