FOTO: Jure Banfi
Dan pred kulturnim praznikom bo v skladu s šolskim koledarjem za osnovne in srednje šole pouka prost dan. To je razlog.

Razporeditev pouka, pouka proste dneve in trajanje ter razporeditev šolskih počitnic v šolskem letu s šolskim koledarjem določi minister, pristojen za šolstvo, torej ministrica Simona Kustec.

Prosti, da bi zmanjšali stroške

Podrobnejša navodila za šolski koledar v posameznem šolskem letu nastanejo na podlagi pravilnikov, ki natančno določajo vsebino šolskih koledarjev. Tako lahko minister z navodili kot pouka prost dan določi tudi katerikoli drug dan v šolskem letu.

Ministrica Kustec je s podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju za tekoče šolsko določila 7. februar kot pouka prost dan.

To je storila na podlagi predloga srednješolskega področja, da bi s tem zmanjšali stroške dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom in s tem povzročili dodatne stroške.

Nadomeščanje ne bo potrebno

Šole so bile o tej spremembi obveščene z okrožnico pred začetkom šolskega leta 2021/2022, v kateri je bilo zapisano, da ministrstvo načrtuje spremembo podrobnejših navodil o šolskem koledarju za šolsko leto 2021/2022 in da predvidevajo, da bo v ponedeljek, 7. februarja 2022, pouka prost dan. 

V okrožnici, ki so jo šolam posredovali 2. septembra 2021, pa so šolam podali podrobnejša navodila o šolskem koledarju za osnovne šole za šolsko leto 2021/2022. V njih je bilo zapisano, da je 7. februar 2022 pouka prost dan.

Tega prostega dne šolam ne bo potrebno nadomeščati.

Komentarji (2)

Stiv (ni preverjeno)

Tanja flaškon,a si ena od njih za kurbanje !!??

jerry2* (ni preverjeno)

Bravo, zmanjšali so se stroški.. Glede na malo število dijakov v dijaških domovih, velikega prihranka ne bo.
Dosti staršev, še posebej pri mlajših, bo pa moralo vzeti dodaten dan dopusta..

Starejše novice