Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes popoldan in ponoči prišlo do močnejših neurij, z nevihtnim pišem in točo. Pri tem svarijo, da bi lahko tudi na Štajerskem padala večja toča.

Danes dopoldne bo povečini sončno. Popoldne in zvečer se bodo od severa pojavljale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. Možne bodo tudi posamezne močnejše nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.

Zapihal bo severovzhodnik, ponoči pa na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 stopinj Celzija.

Velika verjetnost toče tudi na Štajerskem

Portal Neurje napoveduje, da bo v drugem delu dopoldneva v notranjosti države, predvsem pa v severni polovici Slovenije, vse več oblačnosti. 

»Popoldan bodo iz smeri Avstrije nastale krajevne nevihte, ki se bodo združevale v večji nevihtni sistem, ki bo nato potoval v smeri Hrvaške. Vmes bodo predvsem na Koroškem, Štajerskem, Dolenjskem in deloma v osrednji Sloveniji možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnim nevihtnim pišem in točo,« napoveduje portal Neurje.

Pri tem poudarjajo, da je velika verjetnost, da bo predvsem na Štajerskem, Dolenjskem ali v osrednji Sloveniji padala tudi debelejša toča

»Močnejših neviht ne gre izključiti tudi v Prekmurju in na Gorenjskem, vendar bo možnost za nastanek neurij tam manjša,« še dodajajo.

Kakšni so obeti?

V petek bo delno jasno, sprva ponekod v notranjosti pretežno oblačno in ponekod po nižinah megleno. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja.

Popoldne bo lahko nastala kakšna ploha ali nevihta, nekaj jih bo možnih tudi ponoči predvsem v severnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 18, najvišje dnevne od 25 do 31 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo sončno in vroče s kakšno popoldansko nevihto. V nedeljo bodo možne tudi zvečer in v noči na ponedeljek.

Komentarji (1)

213422ddqwqwe (ni preverjeno)

Nebo nič spet lažete!

Starejše novice