Slika je simbolična.
Zaposleni v vzgoji in izobraževanju bodo v začetku marca stavkali.

Zaposleni v vzgoji in izobraževanju so se z veliko večino izrekli za izvedbo splošne stavke v vzgoji in izobraževanju.

Stavka se bo začela 9. marca, ko bodo šole in vrtci zaprti, trajala pa bo vse dotlej, dokler vlada s šolniki ne bo sklenila stavkovnega sporazuma, je napovedal glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije Branimir Štrukelj.

Člani Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter ostali zaposleni v vzgoji in izobraževanju so se namreč v zadnjem tednu opredeljevali do izvedbe splošne stavke v vzgoji in izobraževanju.

Kot je po seji stavkovnega odbora pojasnil Štrukelj, so glasovanje izvedli v 731 šolah in vrtcih, udeležilo se ga je 40.729 zaposlenih. Za stavko se jih je izreklo 37.248 oziroma 91,4 odstotka vseh.

Koliko časa bo stavka trajala?

Stavka se bo začela 9. marca, koliko časa bo trajala, pa je odvisno od vladne strani. Kot je pojasnil Štrukelj, so v sindikatu pripravljeni na pogajanja, dokler stavkovnih zahtev ne bodo rešili, pa bo stavka »ostala aktivna in delujoča«. »9. marca je prvi dan stavke, mi si želimo, da bo tudi zadnji,« je še dejal.

Stavka je strnjena v dve bistveni zahtevi. Ena je zahteva po takojšnji sklenitvi sporazuma o vrednotenju in plačilu dodatnega dela, ki nastaja z obvladovanjem epidemije covida-19 v vseh vzgojno-izobraževalnih zavodih. Druga pa je zahteva po zvišanju plač vsem zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Komentarji (17)

Nejsan v javni… (ni preverjeno)

Večina jih zelo malo dela od korone dale, eni že od prle, glavni pametnjakoviči glede ukrepov, zaj do pa štrajkali?

Nas res mora vrag zeti.

kuntakinte (ni preverjeno)

... či do štrajkali... boudo bar aktivni ... ka do transparente prouti Janoši kazali ... ovak tak kaj dosta ne migajo ... razen tistij ka telovadbo deco včijo ... ... ... a so vučiteli bedaki, ka toga štruklina poslüjšajo....of pa mesečno vse vküp skoro 10 gezero ojrof kasejra ... pa se iz vučitelov norca dela ... ... ...

Selina2 (ni preverjeno)

Kak vas je nej sran ?

kuntakinte (ni preverjeno)

... zakoj pa?...

In reply to by Selina2 (ni preverjeno)

Probleko (ni preverjeno)

Ja proti maskam za deco pa testiranju pa neso strajkali

In reply to by Selina2 (ni preverjeno)

Istina111 (ni preverjeno)

Te se noben ne proti postavo.

In reply to by Probleko (ni preverjeno)

Aida (ni preverjeno)

Sem zaposlena v vrtcu kot vzgojitelj- pomočnik, sem v 22 plačilnem razredu, prejemam manj kot je minimalna plača, država mi do minimalca doda še 46 evrov. Delam z dojenčki, katerih je 14 v skupini. Starši ne zmorejo z enim, mi pa za minimalca zmoremo z 14. Večina vas ima večje plače od mene, mislim da si zaslužim višjo plačo za 8 urni delovnik.

kuntakinte (ni preverjeno)

... tvoja sodelavka ka je vzgojitelca ... šteroj tij rit odnašaš pa hrbet kriješ .... za 30 lejt delovne doube dobij 1.700 ojrof neto ... što je tomi krijv ? ... skous so vladali štruklinovi komunajzari ... te ste se pa nej bunili....v svojij rendaj si red napravite ... zapüstite te lažnijvi sindikat ... pa ustanovite nouvoga ...šteri de se borül za vas, ka mate male plače ... eli pa idi v Cartago delat ... pa bo mejla vekšo plačo ...pa nikši sindikalist ti ne v voudi mejsec kazal ...

In reply to by Aida (ni preverjeno)

0001 (ni preverjeno)

Včasih so vsi redno napredovali pa imajo starejši nerealno visoke plače proti mlajšim. To stavka ne reši, gre samo za predvolitveno ustvarjanje megle. Sindikat dela za tiste ko imajo že zdaj dovolj plače, samo se jim mlajši ne uspejo zoperstaviti. Strukture po šolah in vrtcih predvsem v manjših krajih so skrajno nezdrave, zaposlene cele družine, rodbine, samo to velja.

In reply to by Aida (ni preverjeno)

Luna 1 (ni preverjeno)

Ka pa mij zasebni sektor??????komi pa se naj mij pritožimo???? Vsaki den v tedni v trgovini pa še sobote za minimalca!!!!!!!!!!ge smo ka tau pijstimo??????vsi skuper mali in veliki bi mogli za vsaj samo par ur,samo par ur na ulico.....in ka bi bilau???????elita brez raje propadne!!!!hvala

Pojb (ni preverjeno)

Tvojomi šejfi povej za plačo!

In reply to by Luna 1 (ni preverjeno)

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Kuntakinte ide v carthago pa se menje dobiš za 8 ur.

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Halo nej san v javni, te pa ne klobasami po portali. Ti znaš kelko se dela. Što si ti ka boš odločil što kelko dela???? Doma ste nej znali deci na zoom priklopiti kda je bilou na daljavo, pa zvali v šole non stop. Ka misliš ka so učitelji tou že delali, so se prilagodili zakonu in navodilam.

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Pa glavno ka majo policaji s 4 lejtnov šolo 2500, do 3000 pa nikdar Nika studejrane so jim samo izobrazbo dvignili ka te lejko jebejo pa pametujejo.

Nejsan v javni… (ni preverjeno)

Seveda vsak zase misli, ka najbole dela na ton svetii. Samo vrvlite, za te peneze in bonitete, ka jih dobivlete in mate, bi se v gospodarstvi malo bole zašvicali, pa malo menje spletkarili.

Se opravičujem tistin izjemam, ki ste dobri pedagogi in predani vzgojitelji. Ali sami znate, kak vas je malo, pa ka je glavna briga vaših kolegov.

Blablablablabl… (ni preverjeno)

Kje je kdo videl da brez šolanja dvignejo iz srednje šole na višjo in visoko izobražene. Imajo tej diplome. Nimajo pika... Samo v Sloveniji lahko napreduješ brez šole v policiji. Tega ni nikjer ali imaš ali nimaš

Carni vrag (ni preverjeno)

Naj bile butasti so šli v UK za skolnike ta pametni pa na medicino pravo ekonomijo organizacijo in v vojaške skole

Starejše novice