V zadnjih dneh je po družabnih omrežjih zaokrožila fotografija črne labradorke, ki išče nov dom.

Kot je bilo moč razbrati iz objav, je njena zgodba precej žalostna, a kot vse kaže se ji le nasmiha srečen konec. 11-letna psička Perla, pasme labradorec, je bila na Veterino v Logatec pripeljana tik pred novim letom z namenom evtanazije, saj so jo lastniki zaradi družinskih okoliščin želeli uspavati. A ker gre za zdravega psa, evtanazije na kliniki niso opravili, saj je pri nas le-ta protizakonito.
 

Psička je zdrava, živahna in igriva.

Kot nam je pojasnila veterinarka Nika Čuk, so se po dogovoru z lastnikom odločili, da jo zadržijo na veterini in ji skušajo najti nov, primeren, predvsem pa ljubeč dom.

Na kliniki so ji v tem času na njihove stroške naredili tudi preiskave krvi, opravili stomatološki poseg čiščenja zobnega kamna, cepljena pa bo tudi proti steklini.

Čukova še poudarja, da je psička zdrava, le nekoliko pretežka in je zato tudi na dieti, saj mora izgubiti nekaj kilogramov.

V kolikor bi si želeli Perlo sprejeti v svoj dom, pa lahko kontaktirate Veterinarski center Plevnik, Tovarniška cesta 10, Logatec, dosegljivi so na mail naslovu: [email protected] ali pa telefonski številki: 01 756 41 67.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

takše familije kazen v napijsate pa doživotna prepoved meti kakso koli domačo žival. Gnusne folk.

bob2 (nepreverjen)

take lastnike bi jaz dal v zapor. imam tudi soseda da psa sploh ne pogledajo cen dan je v boxu 5x5 in to je to jesti mu dajo na sprehode hodijo sami brez psa katastrofa.

Bindi (nepreverjen)

Ste prijavili na inšpekcijo? Če tudi to ne pomaga, vključite društvo, naj nagovorijo lastnike v oddajo psa. Vsak človek lahko stori kaj dobrega za živali, če nič ne naredimo, smo moralno sokrivi za slabo ravnanje z živalmi.

In reply to by bob2 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kaj pa je narobe
Bolje da jo je uradno poslav evtanazirat
kot da bi se pseto ptikalo naokoli
in še koga ugriznilo

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Jahh (nepreverjen)

Lastniki so jo hoteli zaradi družinskih okoliščin uspavati. Nejso je zanemarjali, iz nekšoga razloga nemrejo več skrbeti za njo. Mogoče je lastnik umrl. Mogoče stanodajalec ne dovoli živali v stanovanji (kar je pogosto). Mogoče so dobili otroka, ki je alergičen. Nevejmo ka je razlog, ampak meni se ne zdi ka so ravnali nekorektno. Odpeljali so jo na veterino in so mislili ka do jo tan uspavali. Ge san tüdi mislo ka se odrasle pse v zavetišči uspava. Super ka ma zavetišče možnost ka jo en čas obdržijo, pa probajo najti novoga lastnika.

In reply to by bob2 (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Nej je tak, lastniki so jo dali uspavati, pa na veterini toga nejso napravili, ker je prepovedano. Pa nemoralno in nepošteno. Takšnih zgodb je kar prece. Tou se vam zdi normalno, psa poslati v smrt, zatou ka ga nesces ali nemres več meti?!? Dosti ste povedali o sebi.

In reply to by Jahh (nepreverjen)

Jahh (nepreverjen)

Ja ka boš pa napravo če ga nemreš več meti?

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Dodajam se tou - psička je na veterini, nej v zavetišče. Tou sta dvej različni stvari, veterine nejso duzne nastaniti živali, če neje betezna, tou je samo njihova dobra vola. Lastniki bi jo morali pelati v zavetišče, tan pa oskrbo plačati, ker je psička lastniška, samo za brezdomne plača občina. Po 30 dneh ma zavetišče pravico žival uspavati, nej prle, ker se mora truditi najti novi dom živali, nek pa na vrat na nos fen tati žival, ka je nekomu odveč. Dobra zavetišča pa sploh ne evtanazejrajo, razen izjemoma, če je žival fejst betezna. Malo trbej poznati stvari, vsaj članek bi lejko prečitali, če že komentejrate, nej? Pa brez zamere.

In reply to by Jahh (nepreverjen)

Jahh (nepreverjen)

Pa ja prešto san, ampak zdaj vidin ka površno.
Ge samo proban biti realen pa se mi resno zdi ka se nišče nebi svojoga psa znebil če nebi bila nuja, tu gor pa je preci komentarov nastrojeno proti toj družini, pa nemamo nikšoga uvida v situacijo. Te pa če si malo realen pa te takoj označijo za sovražnika živali. Zavetišča pa so prinas na robu zmogljivosti pa jih dosti uspavajo. Kar je žalostno pa kruto, samo zgleda ka nej zadosta žalostno ka bi ljudi (tudi tebe) prepričalo da jih vzamejo.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Gost5 (nepreverjen)

Ogromno je takih lastnikov, ko je žival prepuščena sama sebi. Pri takih hišah hitro ugotoviš, da je žival še najbolj pametna med vsemi pri hiši.

Starejše novice